Annonse

Nyhetsstudio

VG: Trafikken over Storskog stoppet opp

Finnmark politidistrikt opplyser til VG at trafikken over grenseovergangen Storskog i Troms og Finnmark har stoppet opp.

- Trafikken over Storskog inn i Norge stoppet opp klokken 13.15 i dag. Vi har ikke fått noen informasjon fra russisk side, så det er vanskelig å si om Russland har innført utreisebegrensinger eller om det skyldes normale svingninger, skriver Sølve Solheim, avsnittsleder for operativ utlendingskontroll i Finnmark politidistrikt, i en kommentar til VG.

Det uavhengige russiske nettstedet Meduza meldte søndag at myndighetene i Russland vil stenge grensene for menn i tjenestedyktig alder. Det opplyser to kilder tett på presidentens kabinett til avisa, ifølge en tidligere artikkel i Dagbladet.

Kildene forteller avisa at den mest sannsynlige datoen for grensestengingen er 28. september - dagen for folkeavstemningene i de selvæklærte republikkene Donetsk og Luhansk, samt russisk-kontrollerte områder i Kherson og Zaporizjzja-regionene i Ukraina.

Sholz: - Opp til Russland å stoppe krigen
Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Sholz: - Opp til Russland å stoppe krigen

- Det er opp til Russland å stoppe denne krigen, jo før, jo bedre, sier den tyske kansleren Olaf Sholz ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tirsdag ble det kjent at Tyskland godkjenner levereansen av et større stridsvogner stridvogner av type Leopard 1 - forgjengeren til Leopard 2.

Trapper opp tilsynet av psykiater

På bakgrunn av muntlige opplysninger vi har mottatt, har vi funnet grunn til å undersøke en psykiaters rekvirering av vanedannende legemidler. Dette er den samme psykiateren vi fant grunn til videre tilsynsmesig oppfølging med i januar.

Dette melder statsforvalteren i en pressemelding onsdag.

Evakuerer bygning etter gasslekkasje

Nødeatatene rykker ut etter at det at show førte til lekkasje av to typer gass ved Vitensenteret i Tormsø. Det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

- En person har muligens pustet inn noe gass. Bygget er evakuert. Tromsø brann og redning måler luftverdiene på stedet, skriver politiet.

Politiet etter Ålesund-dødsfall: Usikker dødsårsak

Den foreløpige obduksjonsrapproten etter at en mann døde i Ålsesund sentrum etter en anholdelse gir ikke noe entydig svar på hva som var døsårsaken. Det skriver Spesialenheten i en pressemelding.

- Supperlende analyser må gjennomføres. Disse antas å ikke være klare før om omtrent to måneder, skriver spesialenheten.

Det har blitt tatt en rekke avhør og sikret videoopptak i saken.

To tjenestepersoner har status som mistenkte etter dødsfallet.

Mannen ble funnet i veibanen i Ålesund sentrum lørdag formiddag 28. januar, og politiet sier de måtte benytte fysisk makt for å få kontroll på ham da han var utagerende. Det ble utført livreddende førstehjelp på stedet før han ble fraktet til sykehuset i Ålesund og der erklært død, skriver NTB.

Farevarsler i Trøndelag og Møre og Romsdal
Foto: Meteorologisk institutt

Farevarsler i Trøndelag og Møre og Romsdal

Meteorologisk institutt har utstedt gule farevarlser for kraftig vind både i Trøndelag og deler av Møre og Romsdal torsdag kveld. Det skriver de på Twitter.

- . Kraftigst vind på kysten, med vindkast opp mot 30-35 m/s, i indre strøk 27-30 m/s. Vinden øker først i sør. Sikre løse gjenstander og unngå ferdsel om du kan!, skriver Meteorologisk institutt.

Kraftig økning i bedrageri-meldinger

Vest politidistrikt opplevde en økning i meldte bedrageri-sker med 44 prosent i 2022. Det skriver Vest politidiswtrikt på Twitter.

- Uttrykket «Hvis noe er for godt til å være for sant, så er det gjerne det» er fortsatt like aktuelt, sier seksjonsleder Marthe Gaugstad Birkeland ved seksjon for etterforskning av økonomi, miljø og abreidsmarkedskriminalitet i pressemeldingen.

Syria ber EU om jordskjelvhjelp

Syria har bedt EU aktivere unionens sivilforsvarsmekanisme for å yte bistand etter det kraftige jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria.

- I morges mottok vi en forespørsel fra Syrias regjering om bistand via vår sivile beskyttelsesmekanisme, sier EU-kommissær Janez Lenarcic, som har ansvar for krisehåndtering i unionen.

Han sier EUs medlemsland oppfordres til å bidra i tråd med forespørselen.

Samtidig ber også De hvite hjelmene om internasjonal hjelp i sin «kamp mot klokken». Sivilforsvarsgruppen leder an i redningsarbeidet i de opprørskontrollerte delene Syria. De hvite hjelmene ble opprettet for et tiår siden for å redde sivile liv i den syriske borgerkrigen.

Tirsdag ba Syrias utenriksminister Faisal Mekdad om at europeiske land ikke lar internasjonale sanksjoner mot Syria stå i veien for hjelp til de jordskjelvrammede.

Flere enn 11.200 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, ifølge oppdaterte tall fra begge land.

(NTB)

Syria ber EU om jordskjelvhjelp
Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB