Annonse

Nyhetsstudio

Bærum: Person funnet livløs

En person er funnet livløs utendørs på Gjettum i Bærum. Politiet opplyser at de har kontroll på en «formentlig mistenkt person».

- Saken går over i etterforskningssporet, opplyser politiet på Twitter.

Meldingen om saken kom klokka 2.54 natt til torsdag, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

- Vi har betydelige ressurser på stedet, fortalte operasjonslederen.

Han opplyste da at politiet jobber med flere hypoteser om hva som kan ha skjedd med personen.

(Dagbladet/NTB)

Annonse

Økokrim anker ikke dommen mot Carew

Økokrim anker ikke dommen mot John Carew, opplyser de i en pressemelding.

Carew ble tidligere i november dømt til ett år og to måneders fengsel for grovt uaktsomt skattesvik gjennom seks år. Han ble også dømt til å betale en bot til staten på 540 000 kroner.

- Vi er ikke fornøyd med alt som står i dommen, men han er idømt en lang fengselsstraff for grovt skattesvik. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor kommet fram til å ikke anke dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i pressemeldingen.

Tiltalen mot Carew gjaldt forsettlig skattesvik, altså mente de at han unndro skatt med vilje. Han ble imidlertid frifunnet for forsettlig overtredelse.

Les mer om dommen i denne saken:

Les hele saken

John Carew dømt til fengsel

Annonse
Advarer nordmenn i Shanghai
AMPERT: Innbyggere i Shanghai konfronterer helsepersonell i dag. Foto: Reuters/NTB

Advarer nordmenn i Shanghai

Det norske konsulatet i Shanghai har på grunn av blant annet de omfattende anti-covidtiltak-demonstrasjonene den siste tida sendt ut en beskjed til nordmenn i storbyen. Budskapet er å være varsomme og ta forholdsregler dersom situasjonen skulle eskalere.

«Norske borgere oppfordres til å utvise forsiktighet, ta nødvendige forholdsregler og generelt holde seg unna store folkemengder, samt følge råd fra lokale myndigheter», skriver den norske utenriksstasjonen.

Strenge og langvarige nedstengninger, hvor det blant annet har vært forbudt å forlate hjemmet, har forekommet hyppig den siste tida, som følge av Kinas null-covid-politikk.

«For å være forberedt på en situasjon hvor man kan bli innestengt i eget hjem i forbindelse med nedstengninger, vil vi anbefale alle å ha et lite lager av mat, vann, medisiner og andre nødvendighetsartikler hjemme», skriver konsulatet.

De oppfordrer norske borgere til å følge rådene og tiltakene fra lokale og sentrale kinesiske myndigheter, og minner om at de eksisterende reiserestriksjonene gjør det utfordrende å reise hjem til Norge og komme tilbake til Kina.

Konsulatet oppfordrer videre Shanghai-bosatte nordmenn til å registrere seg på nettsida reiseregistrering.no, slik at utenriksstasjonen kan nå dem hvis det blir nødvendig.

Les hele saken

Derfor bruker de blanke ark

Annonse

Grønland-drapet: Mann siktet for medvirkning løslates

Natt til lørdag ble en mann skutt og drept ved t-banestasjonen på Grønland i Oslo.

To personer ble pågrepet i forbindelse med drapet. En mann i 30-åra er siktet for drap og en mann i 20-åra er siktet for medvirkning til drap.

Nå er mannen i 20-åra løslatt, etter først å ha blitt varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett på mandag, opplyser politiet.

- Personen som ble pågrepet og siktet for medvirkning til drap på en person på Grønland i Oslo natt til søndag 26. november, løslates nå av politiet. Etterforskningen har vist at mistankegrunnlaget er svekket. Siktelsen er ikke frafalt, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Annonse
Russland ut mot Stoltenbergs Nato-utspill
Foto: OLGA MALTSEVA / AFP

Russland ut mot Stoltenbergs Nato-utspill

Tidligere onsdag, under et Nato-møte i Bucuresti, gjentok Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at tiden er inne for å ønske Sverige og Finland velkommen inn i forsvarsalliansen.

Han sa også at godkjenningsprosessen nesten er fullført.

Russland er ikke fornøyd med Stoltenbergs utspill.

- Dersom Sverige og Finland blir medlemmer av Nato, kan det akselerere militariseringen av den arktiske regionen, sier talsperson Maria Zakharova for det russiske utenriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Zakharova tilføyde at eventuelle medlemskap vil medføre «en betydelig økning i spenninger» i regionen.

Samtalene med Tyrkia om svensk og finsk Nato-medlemskap har framgang, skal vi tro Sveriges utenriksminister. Tyrkia sier imidlertid at de etterlyser konkrete tiltak før de vil slippe de to nordiske landene inn i Nato.

(Dagbladet / NTB)