Annonse

Nyhetsstudio

Person siktet for drap i Bærum

Personen som ble funnet livløs i Bærum i natt, er bekreftet død. En person er siktet for drap.

Det bekrefter krimvaktleder Kjersti Myhre i Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

- Det er gjort funn av en død person på en utendørs adresse i Bærum. Undersøkelser på stedet tyder på at fornærmede er utsatt for noe kriminelt, sier hun.

Myhre forteller at politiet har en formening om hvem avdøde er, men vil ikke gå i detalj på alder og kjønn, utover at begge parter er over 18 år.

- Er det en relasjon mellom dem?

- Ja, det er en relasjon mellom avdøde og siktede. På bakgrunn av det vi vet, var fornærmede ikke et tilfeldig offer.

Pårørende er ikke varslet.

Les saken her:

Les hele saken

Person siktet for drap i Bærum

Norwegian leaser seks nye Boeing-fly


Flyselskapet Norwegian har signert en intensjonsavtale om å lease seks Boeing 737 MAX 8-fly. Flyene skal være på plass før sommerferien.

– Disse moderne og drivstoffeffektive flyene passer godt inn i vår flåtestrategi. De vil også kompensere for den forsinkende flyleveransen fra Boeing denne våren, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian i en pressemelding.

De seks nye Boeing-flyene leases i tillegg til de tre Norwegian allerede har avtalt å lease fra Air Lease Corporation (ALC).

I fjor bestilte Norwegian 50 nye fly etter forliket med Boeing. Konflikten med flyprodusenten gikk på mangler knyttet til langdistanseflyet Dreamliner, kortdistanseflyet 737 Max og servicen Boeing skulle yte.

Til sommeren planlegger Norwegian å ha i overkant av 80 fly totalt, hvorav 10–13 av dem er nye.

(NTB)

Utløser krisemekanisme

EU har utløst krisemekanismen «Civil protection mechanism» etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Det skriver Janez Lenarčič - som leder EUs arbeid for sivilt samfunn og nødhjelp - på Twitter.

Redningsarbeidere fra Nederland og Romania er allered epå vei til det katastroferammede området, skriver Lenarčič.

Nærmere 570 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rystet Tyrkia og Syria, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige.

Les hele saken

Den midlertidige bevæpningen av politiet forlenges

Politidirektoratet har fått samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet til å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet for en periode på inntil 8 uker regnet fra og med 9. februar 2022.

Det skriver politiet i en pressemelding mandag.

Politiet har siden 25. juni 2022 vært midlertidig bevæpnet som følge av terrortrusselen i Norge og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa.

− Med bakgrunn i det gjeldende trusselbildet har vi med samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet besluttet å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet for en periode på inntil 8 uker, kommenterer politidirektør Benedicte Bjørnland.

Nato mobiliserer støtte etter jordskjelv

Nato-sjef Jens Stoltenberg skriver på Twitter at allierte mobiliserer støtte til Tyrkia etter det katastrofale jordskjelvet mandag morgen.

– Full solidaritet med vår allierte Tyrkia etter det fryktelige jordskjelvet, skriver Stoltenberg på Twitter.

Nato-sjefen skriver videre at han har vært i kontakt med Tyrkias president Recep Tayyip og utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

– Nato-allierte mobiliserer støtte nå, avslutter han.

(NTB)

Putin kondolerer til Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin kondolerer til Tyrkias president Erdogan, etter at det kraftige jordskjelvet rammet landet natt til mandag.

Russland er klare til å bidra med nødvendig assistanse, sier Putin ifølge RIA.

Nærmere 570 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rystet Tyrkia og Syria, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige.

Det kraftige jordskjelvet ble målt til en styrke på 7,8.

Russland: Diskutert Ny Start-avtalen med USA

Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov sier han har diskutert nedrustningsavtalen Ny Start med den amerikanske ambassadøren.

Samtalene med USAs Russland-ambassadør Lynne Tracy skjedde i forrige uke, sier Rjabkov til det statlige nyhetsbyrået Interfax.

Rjabkov legger til at Russland fortsatt forplikter seg til avtalen, men at man ikke har lagt planer for nye samtaler på grunn av krigen i Ukraina.

Samtaler mellom Moskva og Washington om å fornye nedrustningsavtalen Ny Start skulle egentlig finne sted i november, men ble avlyst i siste øyeblikk.

(NTB)

Kina om ballong i Latin-Amerika: Sivil

Amerikanske myndigheter fulgte nøye med på en ballong etter at den dukket opp over Montana onsdag forrige uke. Den beveget seg østover i landet, trolig via kinesiske spionsatellitter, ifølge Pentagon.

Lørdag kveld ble den skutt ned i amerikansk farvann. Selv har Kina gått ut mot beskrivelsen av den som en «spionballong» og sagt at det var en sivil værballong på avveie.

Fredag forrige uke ble det kjent at det også er observert en liknende ballong over Latin-Amerika.

Nå sier en talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet, Mao Ning, at dette er en ballong til sivile formål, ifølge Reuters.

- Dette er en uventet og isolert hendelse.

Hun sier samtidig at ballongen er kinesisk og har begrenset styringsevne.

- Begge sider burde håndtere dette på en rolig og riktig måte, uten bruk av makt.