Annonse

Nyhetsstudio

Fjerde lekkasje funnet
Foto: Den svenske kystvakta

Fjerde lekkasje funnet

En fjerde gasslekkasje er funnet på Nord Stream-rørledningene i Østersjøen, skriver svenske medier torsdag morgen.

Tre lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen ble mandag detektert.

Den fjerde lekkasjen ble ifølge svenske Aftonbladet funnet av den svenske sjøfartsadministrasjonen allerede tirsdag.

- Kystvakten så den da de undersøkte området med fly og båt, sier Maria Boman, sjøredningsleder ved den svenske sjø- og flyredningssentralen, til Aftonbladet.

Lekkasjen ligger i samme område som to av de andre lekkasjene, og det er derfor ikke utstedt ny advarsel om ferdsel til sjøs i området.

Overfor Svenska Dagbladet, som var om å melde nyheten, opplyser vakthavende offiser ved den svenske kystvaktens kommandosentral, Jenny Larsson, at det er snakk om ett utslipp på cirka 900 meter i diameter, og ett på cirka 200.

Det er hittil registrert to eksplosjoner i området som knyttes til lekkasjene.

Den svenske seismologen Björn Lund er i gang med å undersøke om en tredje eksplosjon kan ha funnet sted like etter den andre, melder Aftonbladet.

Brannen på Festningen: Mangler sprinkleranlegg

Bygningen som huser Festningen restaurant, der det lørdag brøt ut kraftig brann, hadde ikke sprinkleranlegg.

Det bekrefter Forsvarsbygg, som forvalter bygningen på vegne av staten, overfor Aftenposten.

Bygget ble først oppført som fengsel i 1836. Siden har det blitt brukt som laboratoriekjøkken og kontorbygg. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjekt og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift i 2013.

Året etter ble det fredet av Riksantikvaren.

Trafikkulykke i Bærum - person skal ha løpt fra stedet

Nødetatene rykket søndag kveld ut til Vøyenenga i Bærum etter en trafikkulykke.

Oslo-politiet opplyser at en bil har kjørt tvers gjennom en rundkjøring og truffet autovernet. Det meldes om store materielle skader.

- Det har vært to personer i bilen. En kvinne i 50-åra har vi kontroll på. Hun er lettere skadd og får behandling av ambulanse, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Den andre personen skal ha løpt fra stedet etter ulykken.

- Vi søker med patruljer og hundepatruljer etter personen, sier Stokkli.

Politiet kjenner foreløpig ikke til hvem personen som skal ha stukket av er. Operasjonslederen vet ikke om den skadde kvinnen er avhørt.

- Vi mistenker kjøring i ruspåvirket tilstand, sier han.

Politiet vil forby MC-klubben Satudarah
Foto: Politiet

Politiet vil forby MC-klubben Satudarah

Gjennom en ny lov vil politiet gjøre det ulovlig å være medlem i en kriminell gjeng. De mener MC-klubben Satudarah er involvert i flere lovbrudd.

- Vi mener hovedformålet til Satudarah i Norge er å bedrive kriminalitet, sier leder for Seksjon for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt, Anders Rasch-Olsen, til NRK.

Nå vil politiet ta i bruk en ny lov fra 2021 som åpner for at retten kan forby kriminelle gjenger. Motorsykkelklubben Satudarah er den første gjengen loven blir forsøkt anvendt mot.

Satudarah har vært på Østlandet lenge, men i løpet av den tiden mener politiet at MC-klubben har vist vilje og evne til å utføre vold og alvorlig kriminalitet.

Blant annet knivstikkingen på Lillestrøm 17. januar og skytingen ved Nationaltheatret i Oslo 15. januar føyer seg i rekken saker politiet etterforsker der gjerningsmennene skal ha vært tilknyttet Satudarah.

(NTB)

Russland hevder Ukraina vil bombe egen befolkning

Det russiske forsvarsdepartementet hevder i en uttalelse at Kyiv planlegger å bombe den ukrainske byen Kramatorsk - for så å anklage Russland for krigsforbrytelser.

Det melder Reuters.

Russerne har framsatt slike anklager gjentatte ganger det siste året. Blant annet hevdet de i oktober at ukrainerne bygget en «skitten bombe» til bruk mot sin egen befolkning i en påstått falskt flagg-operasjon.

Slike påstander er en velkjent del av Russlands propaganda, og anses av en rekke eksperter som tegn på at Russland planlegger en eskalering av egen krigføring i Ukraina.

Ukraina: - Kan holde russerne tilbake
Forsvarsminister Oleksii Reznikov. Foto: Daniel Coler / AP / NTB

Ukraina: - Kan holde russerne tilbake

Ukrainske myndigheter i lang tid forberedt seg på en ny russisk storoffensiv. Forsvarsminister Oleksij Reznikov hevdet for to måneder siden at den ville skje i februar.

Under en pressekonferanse gjentar han dette.

Forsvarsministeren mener offensiven vil igangsettes for fullt rundt årsdagen for fullskala-invasjonen - 24. februar - men at russerne fra et militærfaglig ståsted ikke er klare for dette.

Han understreker videre at ikke alle våpnene ukrainerne den siste tida er lovet fra vestlige land, vil ha ankommet til 24. februar.

- Men vi har reserver nok til å holde en russisk offensiv tilbake, sier han, ifølge Reuters.

Ambulanse har krasjet med motorsykkel

En ambulanse har krasjet med en motorsykkel langs riksvei 7 i Viken, melder politiet i Sør-øst politidistrikt.

Bare motorsykkelføreren skal være skadd i ulykka. Politiet er på stedet.

- Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.

En ambulanse opplyses å ha ankommet. Den skal frakte den skadde motorsykkelføreren til en landingsplass for luftambulansen.

Ulykken beskrives som alvorlig, mens den skadde beskrives som stabil. Hendelsesforløpet er foreløpig ikke avklart.

- Politiet er på stedet og prøver å kartlegge hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørk, til Dagbladet.

I en oppdatering skriver politiet at partene er avhørt og skadestedet undersøkt.

- Det blir opprettet sak med bakgrunn i etterforskningen til patruljen. Ikke førerkortbeslag, skriver politiet.

Trafikken flyter som normalt og en bilberger skal være på vei.

Advarer: Kraftig snøfokk på fjellet

Varsom.no advarer om mye vær og vind på fjelloverganger over 200 meter i Nord-Norge søndag kveld og natt til mandag.

Søndag kveld og tidlig natt til mandag blir det snøfokk og dårlig sikt på fjelloverganger over ca. 200 meter i Finnmark, ifølge Varsom.no. Årsaken er vestlig og nordvestlig kuling og periodevis storm i kombinasjon med sludd- og snøbyger.

Det samme gjelder for fjelloverganger i Nord-Troms over 250 meter.

Mandag ventes det overgang til mildvær i Finnmark. Det ventes at lokalt underkjølt regn vil fryse til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander. Faren øker først i vest og minker sist i øst.

Nord i Nordland og helt sør i Troms ventes det 30 til 50 millimeter regn i løpet av tolv timer særlig siste del av mandag og natt til tirsdag. På 24 timer ventes det omkring 60–90 mm på det meste.

(NTB)