Annonse

Nyhetsstudio

To alvorlig skadd - etterforsker lekkasje

Politiets krimteknikere har torsdag kveld avsluttet sitt arbeid i forbindelse med gasslekkasjen hos Mills i Drammen. Det vil bli gjennomført avhør og videre etterforskningsskritt fredag, melder de på twitter.

Flere personer ble skadd i forbindelse med hendelsen.

- Ved ankomst på sykehuset var to personer alvorlig skadd. Totalt ble åtte personer sendt til sykehus. Hva som har skjedd videre går vi ikke ut med av hensyn til pasientenes personvern, sier kommunikasjonssjef Hege Dahle i Vestre Viken HF.

Det var like før klokka 13 at politiet fikk melding om hendelsen. Folk i området ble i en periode bedt om å lukke vinduene og holde seg innendørs.

Politiet etter Ålesund-dødsfall: Usikker dødsårsak

Farevarsler i Trøndelag og Møre og Romsdal
Foto: Meteorologisk institutt

Farevarsler i Trøndelag og Møre og Romsdal

Meteorologisk institutt har utstedt gule farevarlser for kraftig vind både i Trøndelag og deler av Møre og Romsdal torsdag kveld. Det skriver de på Twitter.

- . Kraftigst vind på kysten, med vindkast opp mot 30-35 m/s, i indre strøk 27-30 m/s. Vinden øker først i sør. Sikre løse gjenstander og unngå ferdsel om du kan!, skriver Meteorologisk institutt.

Kraftig økning i bedrageri-meldinger

Vest politidistrikt opplevde en økning i meldte bedrageri-sker med 44 prosent i 2022. Det skriver Vest politidiswtrikt på Twitter.

- Uttrykket «Hvis noe er for godt til å være for sant, så er det gjerne det» er fortsatt like aktuelt, sier seksjonsleder Marthe Gaugstad Birkeland ved seksjon for etterforskning av økonomi, miljø og abreidsmarkedskriminalitet i pressemeldingen.

Syria ber EU om jordskjelvhjelp

Syria har bedt EU aktivere unionens sivilforsvarsmekanisme for å yte bistand etter det kraftige jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria.

- I morges mottok vi en forespørsel fra Syrias regjering om bistand via vår sivile beskyttelsesmekanisme, sier EU-kommissær Janez Lenarcic, som har ansvar for krisehåndtering i unionen.

Han sier EUs medlemsland oppfordres til å bidra i tråd med forespørselen.

Samtidig ber også De hvite hjelmene om internasjonal hjelp i sin «kamp mot klokken». Sivilforsvarsgruppen leder an i redningsarbeidet i de opprørskontrollerte delene Syria. De hvite hjelmene ble opprettet for et tiår siden for å redde sivile liv i den syriske borgerkrigen.

Tirsdag ba Syrias utenriksminister Faisal Mekdad om at europeiske land ikke lar internasjonale sanksjoner mot Syria stå i veien for hjelp til de jordskjelvrammede.

Flere enn 11.200 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, ifølge oppdaterte tall fra begge land.

(NTB)

Syria ber EU om jordskjelvhjelp
Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB

Erdogan: - Problemer første dagen

Tyrkias president Recep Tayyip Ergodan sier at redningsinnsatsen for de rammede av jordksjelvet sør i landet hadde problemer i starten.

- Vi hadde noen problemer første dagen, men nå pågår innsatsen på et normalt nivå.

Erdogan understreker også at han myndighetene vil gøre det de kan for å sørge for at alle får tak over hodet.

Flere enn 11.200 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, ifølge oppdaterte tall fra begge land, melder NTB.

Sørpeskredfare på oransje nivå for deler av Nordland

Meteorologene har sendt ut farevarsel om sørpeskred på oransje nivå for Lofoten, Vesterålen og deler av Ofoten.

Flere skredhendelser er ventet, skriver varslingstjenesten Varsom.

– Noen kan få store konsekvenser. Utsatt bebyggelse kan bli berørt, står det i varselet.

Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 30 centimeter snø. Det kan løses ut i relativt slake hellinger og der vann samles opp.

– Sørpe- og flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget, skriver Varsom.

(NTB)

Zelenskyj skal møte kong Charles
Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Zelenskyj skal møte kong Charles

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har fått audiens hos kong Charles. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Zelenskyj skal besøke london i dag.

Utenlandsbesøket vil være det andre kjente besøket til den ukrianske presidenten siden Russland angrep Ukraina 24. februar 2022.

Zelenskyj skal også møte Storbritannas statsminister Rishi Sunak, samt møte ukrainske tropper i landet.

Onsdag ettermiddag melder BBC at Zelenskyj har landet på flyplassen Stansted.