Annonse

Nyhetsstudio

Stein i veibanen: Varsler kø på E6

Nødetatene har ved 14.50-tiden rykket ut til E6 Helsfyr i Oslo, der en tilhenger har truffet en mur slik at en del stein har rast ut i veibanen. Det er ikke meldt om personskade, men hendelsen vil skape kø da det er nedfall i alle tre kjørefelt, advarer politiet.

Annonse

NRK: Russer frikjent for droneflyving i Kirkenes

Russeren som fløy drone i Kirkenes i oktober er frifunnet i retten i Tromsø, skriver NRK.

Nyheten kommer to dager etter at britisk-russiske Andrey Yakunin ble frifunnet for å ha fløyet drone på Svalbard i august og september i Nord-Troms og Senja tingrett.

PST hadde i utgangspunktet bedt om 90 dagers ubetinget fengsel for brudd på sanksjonsloven.

Annonse
Frykter Ukraina-krigen skal bli storkrig
Foto: Nina Hansen / Dagladet

Frykter Ukraina-krigen skal bli storkrig

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier til NRK at han frykter en storkrig mellom Nato og Russland.

- Jeg frykter at krigen i Ukraina skal komme ut av kontroll, og spre seg til en storkrig mellom Nato og Russland, sier Stoltenberg til programleder Anne Lindmo i fredagens Lindmo-sending på NRK.

Han legger til at han er trygg på at dette skal unngås fordi Nato har økt sitt nærvær øst i alliansen, og at Russlands president Vladimir Putin ikke skal tvile på Natos evne til å forsvare Nato-land.

- Han vet at det er én for alle og alle for én. Natos viktigste oppgave er å hindre full krig i Europa, og det er noe vi jobber med hver eneste dag, sier Nato-sjefen.

På julaften er den nøyaktig ti måneder siden Russland invaderte Ukraina. Nato-sjefen understreker hvor viktig det er at Putin ikke vinner krigen.

- Vi står overfor en test på om frihet kan stå imot autoritære regimer. Jeg forstår folk som synes matprisene og strømregningene er for høye. Men det blir en mye høyere pris å betale om vår frihet blir truet av at Putin vinner fram i Ukraina, sier Stoltenberg.

(NTB)

Annonse

Gladnyhet til studentene

Nå skal norske studenter få ytterligere 1500 kroner i strømsstøtte, skriver regjeringen i en pressemelding fredag.

Dermed kan både studenter og voksne elever i videregående opplæring nå søke Lånekassen om strømstipendet på 1500 kroner.

- Høye strømpriser merkes godt på lommeboka. Derfor har vi i to omganger gitt ekstra strømstøtte tilo studetene for å hjelpe de over kneika her og nå, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

Samlet sett betyr dette at studetnene har fått tilbud om totalt 4500 kroner i strømstøtte i løpet av 2022.

Annonse

Svensk statsborger får sju måneder fengsel i kongekrabbe-sak

En 46-år gammel svensk statsborger er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til sju måneders fengsel for grovt heleri av 970 kilo ulovlig fangstet kongekrabbe.

Det skriver Økokrim i en pressemelding fredag.

- Mannen ble også dømt til å tåle inndragning av 235 000 kroner i utbytte fra straffbar handling. Med denne saken foreligger det dom på at omsetningen av ulovlig fangstet kongekrabbe også gikk ut over Norges grenser, skriver Økokrim.

Dommen inngår i et større sakskompleks, der Økokrim, i samarbeid med Finnmark og flere andre politidistrikter, avdekket et omfattende nettverk for ulovlig fangst og omsetning av kongekrabbe.

Mannen ble høsten 2019 stoppet av svensk politi med bilen fullastet av frosne kongekrabber. Retten legger til grunn at mannen har kjøpt ulovlig fangstet kongekrabbe fire ganger i perioden juli til oktober 2019 av en kvinne bosatt på Østlandet, hvorav den ene gangen var i forkant av at han ble stoppet av svensk politi. Kvinnen ble domfelt for grovt heleri av ulovlig fangstet kongekrabbe i oktober 2021.