Annonse

Nyhetsstudio

Politiet: - Hent barna deres

Politiet ber foreldre hente ungdommer etter en "russeslippfest".

Det skriver politiet i Øst på Twitter. Festen er i Ski.

- Det er svært mange berusede ungdom i området. Foreldre som vet at de har ungdommer som deltar oppfordres til å hente festdeltakerne så snart som mulig, skriver de.

I en oppdatering skriver politiet at et russearrangement «har gått av skaftet».

- Politi og ambulanse er på stedet. Festen avsluttes av oss nå. Flere svært berusede ungdommer og flere sliter med å ta vare på seg selv, skriver politiet klokka 23.11.

Annonse

Britisk etterretning: - Flere svakheter har blitt avslørt

I løpet av de siste tre månedene har russiske styrker stort sett stoppet å utvide den taktiske bataljongruppen (BTG), skriver britisk etterretning tirsdag.

Ifølge etterretninga har BTG spilt en stor rolle i det russiske millitæret de siste ti åra.

- Flere iboende svakheter ved BTG-konseptet har blitt avslørt i den høyintensive, storstilte kampen i Ukraina-krigen så langt. BTGs relativt lille tildeling av kampinfanteri har ofte vist seg utilstrekkelig.

- Distribusjon av artilleri har ikke tillatt Russland å utnytte sin fordel i antall våpen, og få BTG-sjefer har fått myndighet til å fleksibelt utnytte muligheter på den måten BTG-modellen var designet for å fremme, avslutter etterretninga dagens morgenrapport.

Annonse
Thailandske munker tatt i narkotest
UTBREDT: Metamfetamin fra et beslag i Thailand. Foto: Madaree Tohlala / AFP / NTB

Thailandske munker tatt i narkotest

Ikke en eneste munk er igjen i et buddhisttempel sentralt i Thailand etter at alle testet positivt for metamfetamin.

Alle fire, deriblant abbeden som ledet klosteret, er sendt til en helseinstitusjon for å gjennomgå avvenning. De har også fratatt sin status som munker.

Ifølge lokale myndigheter i provinsen Phetchabun er landsbyboerne bekymret fordi de ikke lenger kan praktisere sine religiøse plikter, deriblant å gi mat til munkene. Men en tjenestemann lovet tirsdag at det snart kommer til å bli sendt nye munker til tempelet.

Narkotikasmuglere bruker Thailand som transittland for store mengder metamfetamin som ifølge FN blir smuglet fra Myanmar via Laos. På gaten selges pillene for mindre enn 20 bath – tilsvarende rundt 5 kroner.

(NTB)

Annonse

Iransk general: Over 300 trolig drept

Over 300 mennesker er muligens drept siden protestene i Iran brøt ut i midten av september, oppgir en general i Revolusjonsgarden i Iran.

Generalen viser i uttalelsen til Mahsa Amini, den unge kvinnen som døde i moralpolitiets varetekt 16. september, men uten å nevne henne ved navn.

- Alle i dette landet er blitt berørt av denne kvinnens død. Jeg har ikke de siste tallene, men jeg tror at kanskje over 300 martyrer og mennesker er blitt drept i dette landet, deriblant barn, siden denne hendelsen, sier general Amir Ali Hajizadeh, som leder Revolusjongardens romfartsavdeling.

En video med generalens uttalelse ble tirsdag publisert av det iranske nyhetsbyrået Mehr.

(NTB)

Annonse

Kjøretøy-stans på Ring 3: - Vil nok skape kø

Et kjøretøy har fått stans på Ring 3 under Storkrysset, retning Ullevål, tirsdag morgen.

- Vil nok skape en del kø i morgentrafikken, skriver politiet i Oslo.

Høyre felt i retning Smestad er stengt, opplyser Vegtrafikksentralen.