Annonse

Nyhetsstudio

Nord-Korea har avfyrt nye missiler

Nord-Korea har avfyrt to nye ballistisk missiler, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer den sørkoreanske generalstaben på dette. Videre heter det at den landet i Japanhavet.

Spenningen har vært høy mellom landene den siste tiden. Tirsdag avfyrte Nord-Korea, for første gang på fem år, en rakett over Japan. Det var da den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager.

Som svar på dette, har Sør-Korea og USA denne uken øvd på presisjonsbombing over Gulehavet og gjort testoppskyting av bakke-til-bakke-missiler og kortdistansemissiler.

(NTB)

Annonse
Talsmann: - Hatet renner over
Foto: REUTERS/Turar Kazangapov/NTB

Talsmann: - Hatet renner over

Talsmannen til den russiske presidenten Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, sier at russofobien «renner over» i Vesten, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Uttalelsen kommer etter at EU-parlamentet onsdag vedtok at Russland driver med «statsstøttet terrorisme» som følge av krigen i Ukraina.

- Situasjonen har nådd en vanvittig russofobi og hat mot Russland som bare renner over, sier han i et intervju med TV-kanalen Russia 1.

Peskov hevder videre at EU ikke har noen juridiske rammer for å liste opp land som statlige sponsorer av terrorisme og at vedtaket derfor ikke har en juridisk bindene karakter.

494 parlamentsmedlemmer i EU-parlamentet stemte for resolusjonen. 58 stemte imot og 44 avsto fra å stemme.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har flere ganger oppfordret europeiske land til å vedta nettopp en slik resolusjon som ble vedtatt onsdag.

Annonse
Dykker etter savnede på ferieøy
HENTET: Redningsmannskaper henter en bil opp fra sjøen utenfro Ischia. Foto: Salvatore Laporta / AP / NTB

Dykker etter savnede på ferieøy

Redningsmannskaper på den italienske ferieøya Ischia har funnet liket etter en mindreårig person. Det skriver det italienske brannvesenet på Twitter.

Ifølge nyhetsbyrået Ansa skal det dreie seg om en liten jente.

Redningsdykkere og andre redningsmannskaper jobber i områdene rundt byen.

- Søket etter de savnede fortsetter, skriver brannvesenet.

Lørdag gikk det et større jordskred fra øyas høyestefjell. Det ødela en rekke hus og andre bygninger, og tok med seg flere biler ut i havet.

Foreløpig er en person bekreftet omkommet. Minst elleve er savnet.

Annonse

Funn av død person

Det er funnet en død person på Vaulen i Stavanger, melder politiet i en pressemelding. Vedkommende ble funnet utendørs av en forbipasserende.

- Politiet er på stedet for å foreta nødvendige undersøkelser, men per nå er det ikke opplysninger som tilsier at vedkommende har vært utsatt for en straffbar handling, skriver politiet.

Annonse

Forbyr bål i Ålesund

Brannvesenet innfører bålforbud i flere kommuner rundt Ålesund.

- Ålesund brannvesen innfører midlertidig forbud mot all bålbrenning og annen bruk av ild utendørs i Ålesund, Sula og Giske. Forbudet gjelder fra søndag 27. november og de neste ti dagene, skriver politiet på Twitter.