Annonse

Nyhetsstudio

Trusselsituasjon hos Telia
Foto: Christian Roth Christensen

Trusselsituasjon hos Telia

Teleselskapet Telia har mottatt en trussel. Det bekrefter Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

- Klokka 11.11 mottok vi en melding via hovedkontoret i Telia. Det er en sak vi undersøker nå. Det handler om en trussel, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

- Vi har satt ned en vurderingsgrupppe for å vurdere trusselen, forteller Stokkli videre.

I en oppdatering skriver Oslopolitiet på Twitter at de har ingen grunn til å tro at trusselen er reell, men saken blir etterforsket.

Politiets innsatsleder forteller at politiet er tilstede ved Telias kontorer for å rådgi selskapet.

- Vi rådgir selskapet i forhold til situasjonen de står i . Per nå er det ikke noe som gir en voldsomt økt bekymring. Vi etterforsker dette på vanlig måte. Men det er mange ansatte som er berørt og i den anledning er vi på stedet.

Annonse

Person fastklemt etter ulykke

En person satt fastklemt etter en frontkollisjon i Nordhordland nord for Bergen, skriver politiet på Twitter. Vedkommende skal nå være frigjort fra bilen.

Det skal ha vært to biler involvert, og en person i hver bil. Det er uklart om personene er alvorlig skadd. En av dem er fraktet til sykehus med ambulanse.


Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen opplyser til Dagbladet at vedkommende har vært inn og ut av bevissthet, men kjenner ikke noe mer til skadene.

- Den andre personen som har vært innvolvert ivaretaes av politiet på stedet fram til den andre ambulansen ankommer stedet. Det er for tidlig å si noe om årsaken her, men det er svært glatt på stedet.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 22.16.

Ber om gjenopptakelse av Cosby-saken

Påtalemyndighetene har bedt USAs høyesterett om å gjenoppta saken mot Bill Cosby, melder nyhetsbyrået AP.

Det er flere måneder siden saken mot ham, hvor han sto tiltalt for sekuelle overgrep, ble frafalt.

Bakgrunnen for at saken ble henlagt var at han ble lovt av en anklager i 2006 at dersom han vitnet i en sivil sak, så ville han ikke bli tiltalt for overgrepene. Det eneste skriftlige beviset på dette løftet er en pressemelding, hvor det står at man ikke har beviser nok til å pågripe ham.

Påtalemyndighetene ber nå høyesterett om å gjenoppta saken, fordi de mener at pressemeldinger ikke er juridisk bindende.

Aktor Kevin Steel skriver i en begjæring til høyesterett at kjennelsen fra domstolen i Pennsylvania som opphevet Cosbys dom kan tjene som et «advarende eksempel».

- Avgjørelsen som sådan kan få vidtrekkende negative konsekvenser. Høyesterett kan rette opp i det vi mener er en forferdelig feil, skriver Steel.

Annonse

Snø skaper busstrøbbel i Bergen

Flere busslinjer i Bergen og omegn er enten forsinket eller innstilt på grunn av mye snø og glatte veier, melder Skyss mandag.

- Store mengder snø og glatt vei fører mandag kveld til at flere linjer har store problemer, og en kan regne med forsinkelser og innstilte turer på kort varsel, skriver Skyss.

Rute 44 vil ikke lenger kjøre opp og ned Nipedalsbakken grunnet glatt vei.

På rute 11 er alle turer midlertidig innstilt grunnet snøfall og glatt vei ved Starefossen.

E18 stengt etter sprengning
Slik ser trafikken ut ved Sandvika rett før klokka 20. Foto: Statens Vegvesen

E18 stengt etter sprengning

E18 er stengt i østgående retning mellom Snarøya og Strand utenfor Oslo, etter et uhell i forbindelse med en sprengning.

Det bekrefter trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Mette Brunes overfor Dagbladet.

- Deler av en mur har rast ut i forbindelse med sprengningen og det raser ut fortsatt, sier Brunes til Dagbladet klokka 19.55.

Politiet melder at om at det er lange køer på vei inn mot Oslo som følge av hendelsene.

- Vi er på vei for å undersøke hva som er skjedd. Det er ikke meldt om personskade, melder politiet.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til Dagbladet at køen strekker seg flere kilometer bakover.

- Ifølge Vegtrafikksentralens opplyninger til oss jobber entrepenøren der på spreng for å få ryddet veien slik at den kan gjenåpnes så fort som mulig.

Rett etter klokka 21 melder politet at veien er åpnet igjen i to felt.

Annonse

Snøballer med stein kastet på E18: - Kan bli en farlig situasjon

Politiet i Agder har mandag kveld mottatt meldinger om at noen personer skal ha kastet snøballer med stein og is fra en bro og ned på biler som kjører på E18.

Det melder politidistriktet på Twitter.

Oprasjonsleder Arve Myklebust sier til Dagbladet at det foreløpig ikke har blitt rapportert om alvorlige skader på noen biler, men at sjåfører lett kan skvette om noe slikt skjer.

- Det kan bli en farlig situasjon, så det viktigste nå er å få stopp på dette.

Politiet er i området for å se etter personer som kan ha kastet snøballene.