Nyhetsstudio

Amanda Walnum

Trusselsituasjon hos Telia:

Teleselskapet Telia har mottatt en trussel. Det bekrefter Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

- Klokka 11.11 mottok vi en melding via hovedkontoret i Telia. Det er en sak vi undersøker nå. Det handler om en trussel, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

- Vi har satt ned en vurderingsgrupppe for å vurdere trusselen, forteller Stokkli videre.

I en oppdatering skriver Oslopolitiet på Twitter at de har ingen grunn til å tro at trusselen er reell, men saken blir etterforsket.

Politiets innsatsleder forteller at politiet er tilstede ved Telias kontorer for å rådgi selskapet.

- Vi rådgir selskapet i forhold til situasjonen de står i . Per nå er det ikke noe som gir en voldsomt økt bekymring. Vi etterforsker dette på vanlig måte. Men det er mange ansatte som er berørt og i den anledning er vi på stedet.

Foto: Christian Roth Christensen
Studioet fortsetter under annonsen

Slapp røykbombe under demonstrasjon:

Under demonstrasjonen i Oslo fredag ettermiddag ble det sluppet en røykbombe utenfor den amerikanske ambassaden.

Dagbladet kommer med mer.

Trump holder pressekonferanse:

Tidligere i dag la amerikanske myndigheter fram rapporten for arbeidsmarkedet i mai.

I forkant var ekspertenes anslaget at tallene ville være svært negative og at arbeidledigheten skulle ha steget fra 14,7 til 19,8 prosent.
Ovverraskende nok viste tallene at arbeidsledigheten gikk ned fra 14,7 til 13,3 prosent.

Kl 16 norsk tid skal president Trump tale til folket, og det er ventet at han skal tale om de positive arbeidsledighetstallene.

Følg Trumps pressekonferanse på Dagbladet TV.

President Donald Trump. Foto: Reuters
Ventet skrekktall - sjokkerer

Ventet skrekktall - sjokkerer

borsen

Snur om demonstrasjon:

African Students Associantion (ASA), en av hovedarrangørene bak dagens demonstrasjon etter George Floyds dødsfall, planla først å marsjere fra USAs ambassade på Huseby og ned til Eidsvolls plass foran Stortinget - men avblåste så marsjen på grunn av coronasmittevernhensyn.

ASA-talsperson Rahwa Yohaness sier nå til Dagbladet at de likevel velger å delta i markeringen ved ambassaden.

- Vi så på nettet at folk har bestemt seg for dra dit, selv om vi fraråder det. Derfor sender vi frivillige dit, for å holde situasjonen i sjakk. Vi vil holde dette så konstruktivt som mulig for vår fellessak, sier hun.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tilbakekaller frosne bringebær:

Fredag ettermiddag opplyser Norgesgruppen i en pressemelding at de tilbakekaller frosne bringebær fra Eldorado. Dette skjer fordi det er blitt gjort funn av glassbiter i et av produktene.

UNIL tilbakekaller produkter med holdbarhetsdato 09.05.2022.

Foto: Norgesgruppen

Varmen kommer tilbake:

Fredag ettermiddag opplyser Meteorologisk institutt at det ser ut til å bli finvær til uka. Først vil det bli kjølig i hele landet mandag, men så vil temperaturene stige.

På Østlandet ser man ut til å kunne oppleve temperaturer på over 20 grader. Det samme gjelder for Vestlandet og Trøndelag. I Nord-Norge kan det bli over 20 grader enkelte steder, mens andre steder vil få noe lavere temperaturer.

Arbeidsledigheten synker i USA:

Fredag ettermiddag opplyser amerikanske myndigheter at arbeidsledigheten faller til 13,3 prosent i mai. Det var ventet at den ville stige, men arbeidsledigheten har altså falt med 1,4 prosentpoeng den siste måneden.

LEGO ut mot rykter:

Torsdag kveld gikk LEGO ut og avviste rykter om at de vil stanse salget av LEGO-sett som kan knyttes til politi og brannvesen. Ryktene skulle ha det til at de ville stanse salget av disse varene som følge av dødsfallet til George Floyd.

- Vi har sett usanne meldinger om at vi fjerner noen av våre LEGO-sett. Dette stemmer ikke, og meldingene om dette er usanne. Vår intensjon var å midlertidig stanse digital annonsering som følge av hendelsene i USA. Vi håper at dette oppklarer alt, skrev selskapet på Twitter.

Før oppklaringen reagerte president Donald Trumps valgkampssjef, Brad Pascale, på den angivelige salgsstansen.

- Dette er galskap, skrev han på Twitter.

Foto: Alessandro Rampazzo / AFP / NTB Scanpix

Maddie-mistenkt sjekkes mot annen forsvinning:

Den tyske 43-åringen som er mistenkt for å ha bortført og drept Madeleine McCann, undersøkes nå i forbindelse med en liknende sak i Tyskland, melder Magdeburger Volksstimme.

Inga Gehricke (5) fra Stendal i den østlige delstaten Sachsen-Anhalt forsvant under et grillselskap med familien 1. mai 2015, og er aldri blitt funnet. Tyske medier har tidvis kalt henne «tyske Maddie».

Påtalemakten i Stendal uttaler nå at politiet vil lete etter «nye spor i forbindelse med en drapsmistenkt i Braunschweig».

Den mistenkte 43-åringen hadde sist bostedsadresse i Braunschweig i nabodelstaten Niedersachsen. Han sitter for tida i fengsel i Kiel, hvor han soner en dom for narkoforbrytelser.

Advokaten til Ingas mor forteller at den mistenkte i 2015 oppholdt seg på ei øde tomt han eier i Neuwegersleben, halvannen times kjøring fra Stendal. Dagen før femåringen forsvant, var han dessuten innblandet i en ulykke på en Autobahn-rasteplass som ligger i omtrent samme radius fra Ingas hjemsted.

Tyskeren har et langt rulleblad, som omfatter så vel vold og ran som seksuelle overgrep mot barn. Han ble også nylig dømt for å ha voldtatt en amerikansk 72-årig kvinne i Portugal to år før McCanns forsvinning.

43-åringen skal ifølge britiske medier ha kommet i politiets søkelys etter at han på pub fortalte en kamerat om at han sto bak McCann-bortføringen.

SAVNET: Inga Gehricke var fem år da hun forsvant i 2015. Foto: Politiet / DPA / NTB Scanpix
Hevder han tilsto bortføring

Hevder han tilsto bortføring

dagbladet

77 nye dødsfall i Sverige:

Fredag ettermiddag opplyser svenske helsemyndigheter at det er blitt registrert 77 nye coronarelaterte dødsfall siste døgn. Dermed er det registrert totalt 4619 dødsfall i Sverige.

Pressekonferansen kan du se direkte på Dagbladet TV.

Kollisjon mellom tre biler på E18:

Oslo politidistrikt melder at tre biler har kollidert på E18 ved Vækerø, vest i Oslo.

- De står i kollektivfeltet. Det er ikke meldt om skader, og nødetatene er på vei til stedet, melder de.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.