Annonse

Nyhetsstudio

Siktet russer erkjenner de faktiske forhold

Russeren som er siktet for å ha fløyet droner i Norge, innrømmer å ha gjort nettopp det. Det opplyser hans forsvarer Jens Bernhard Herstad til Dagbladet.

- Han erkjenner de faktiske forhold, sier advokaten.

Mannen, som ble pågrepet på Storskog grenseovergang i Finnmark tirsdag, ble framstilt for varetektsfengsling i dag. Politiet har begjært to ukers fengsling.

- Han begjærte seg løslatt, opplyser Herstad.

Advokaten presiserer at klienten er siktet for brudd på sanksjonslovverket som følger av sanksjonene mot Russland.

- Forskriften omhandler flyging til og fra og over norsk territorium, sier han.

Herstad henviser mange av detaljene i saken til den kommende kjennelsen fra Indre og Østre Finnmark tingrett, og ønsker ikke å si annet om mannens identitet enn at han er i 40-50-årsalderen og russisk statsborger.

Advokaten avviser også at mannen var på forretnings- eller familiereise i Norge, men vil ikke utdype ytterligere hva han gjorde i landet.

Les hele saken

Russer tatt med droner

Annonse
Japans utenriksminister besøker Kina
Foto: AP / NTB

Japans utenriksminister besøker Kina

Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi besøker denne helga Kina, hans første besøk i landet på tre år, opplyser utenriksdepartementet i Tokyo.

Hayashi skal under besøket ha samtaler med blant andre Kinas utenriksminister Qin Gang, men det er ikke kjent hva som blir hovedtema under besøket.

Forholdet mellom Kina og Japan har de siste årene vært spent, og Tokyo har gjentatte ganger gitt uttrykk for bekymring over Kinas stadig sterkere militære avtrykk i regionen.

I november møtte imidlertid statsminister Fumio Kishida Kinas president Xi Jinping på sidelinjen under et toppmøte i Thailand, og de to lederne ble der enige om å opprettholde kontakten på høyt nivå.

Kina er verdens nest største økonomi, mens Japan er tredje størst. Det er omfattende samhandel mellom de to landene, og før koronapandemien planla Xi et besøk i Tokyo.

(NTB)

Annonse
New York-politiet: - Vær klar
Foto: AP Photo/Yuki Iwamura

New York-politiet: - Vær klar

Politiet i New York har bedt alle politifolk i byen om å ta på seg uniform og å gjøre seg klare til å rykke ut i forbindelse med tiltalen mot USAs tidligere president Donald Trump. Det skriver storavisa New York Times som siterer et internt notat som ble utstedt etter at Trump ble tiltalt torsdag.

- Vær klar, står det i notatet.

I påvente av protester fra Trump-tilhengere har politiet også satt opp barrierer rundt Trump Tower og rettsbygningen i manhatten, skriver avisa.

Politiet i New York skal ha forberedt seg på protester i mer enn en uke, skriver New York times.

Annonse

Signalfeilen mellom Oslo S og Skøyen er rettet

Fredag morgen er det forsinkelser på Drammenbanen og Askerbanen mellom Oslo S og Skøyen.

Årsaken var en signalfeil mellom Oslo S og Skøyen, klokken 6.14 er feilen rettet.

– Du må fortsatt regne med forsinkelser, skriver Bane Nor i en trafikkmelding.

Flytoget, Sørlandsbanen, Vestfoldbanen og Bergensbanen er blant de linjene som blir påvirket.


(NTB)

Annonse