Nyhetsstudio

Frontulykke i Skedsmo - en bekreftet omkommet

Politiet i Øst har torsdag kveld fått inn melding om en trafikkulykke på Leirsund i Skedsmo kommune.

Operasjonsleder Ronny Årstein ved Øst politidistrikt forteller Dagbladet at det var tre personer involvert.

- En person er bekreftet omkommet på stedet, og to er alvorlig skadd og flys til sykehus, sier han.

Det var en dame i 50-åra som omkom. Hennes ektemann, en mann i 60-åra, er alvorlig skadet.

I den andre bilen satt det en mann i 20-åra. Hans skader er i løpet av natta gått fra alvorlig til lettere skadet.

De to personene ble sendt til Ullevål sykehus etter ulykka.

Ulykken skjedde på Fylkesvei 382. Veien er helt sperret.

I natt gjennomførte politiet tekniske undersøkelser på stedet.

«Det gjenstår flere undersøkelser på involverte kjøretøy. Det er for tidlig å ha noen formening om årsaken til ulykken annet enn at ett av kjæretøyene har kommet over i motgående kjøreretning», skriver politiet på Twitter.

Alle de tre involverte var fastklemt i bilene, ifølge politiet.

Veien er nå åpen for trafikk igjen.

Foto: Remi Presttun

Studioet fortsetter under annonsen

Betydelig snøskredfare

Plussgrader og varme høyt til fjells gir betydelig snøskredfare i store deler av Nord-Norge, ifølge meteorologene.

Milde temperaturer både de siste dagene og de nærmeste dagene fører til at våte løssnø- og flakskred kan bli utløst, ifølge varsom.no.

Dette gjelder både lørdag og søndag i Lyngen, Tromsø, Nord-Troms, Sør-Troms, Indre Troms, Ofoten, Salten, Svartisen og Vest-Finnmark. Fra torsdag vil snøskredfaren være betydelig også i Nord-Troms og Finnmark.

Videre er det moderat snøskredfare i Jotunheimen, Sunnmøre, Romsdal, Lofoten og Vesterålen og Indre Sogn.

(NTB)

Jordskjelv i Finnmark

Et jordskjelv med styrke på 3,2 ble lørdag registrert noen kilometer utenfor Porsangermoen i Finnmark.

Jordskjelvet ble registrert like etter klokken 10 lørdag, og flere personer i Porsanger kommune kunne melde om rystelser og høy lyd, skriver iFinnmark.

– Jeg kan bekrefte at det var et jordskjelv klokken 10.10. Senter ser ut til å ha vært noen kilometer vest for Porsangmoen, sier seniorforsker Andreas Wüstefeld i NORSAR til iFinnmark.

Målestasjonen i Karasjok fanget opp rystelsene. Jordskjelvet hadde ifølge Wüstefeld en styrke på 3,2.

– Relativt stort, men ikke uvanlig. Typisk inntreffer ett slikt skjelv hvert år i Nord-Norge. Det er som å stå ved en trikk – du føler det, men man forventer ikke store skader. Særlig ikke i det området, forteller Wüstefeld.

(NTB)

Turistbuss fra Norge veltet i Sverige

En turistbuss med 19 passasjerer om bord har veltet på E18 utenfor Örebro.

Bussen kom fra Oslo og var på vei til Stockholm. Åtte personer er sendt til sykehus. To er alvorlig skadd, opplyser universitetssykehuset i Örebro.

Ingen skal sitte fastklemt etter ulykken, men flere av passasjerene skal være i sjokk og er fraktet til legevakt.

- Elleve personer er sendt til legevakt fordi de er i sjokk. De får mental hjelp, sier pressetalsmann i politiet, Mats Öhmann, til Dagbladet.

Bussjåføren er en norsk mann i 70-åra, og politiet opplyser at han kom uskadd fra ulykken.

Den aktuelle bussen tilhører det norske selskapet Martinsen Gruppen. Dagbladet får opplyst av selskapet at bussjåføren er norsk, men at passasjerene er utenlandske turister. De skal være fra Myanmar.

- Det er store skader på bussen. Den ligger på siden i veikanten. Vi gjør tekniske undersøkelser på bussen nå, og skal ta avhør av vitner til ulykken, samt passasjerer, sier Öhmann.

Han opplyser at det trolig ikke var barn i bussen. Statens havikommisjonen er orientert om ulykken, men politiet sier at det foreløpig er de som holder i saken.

- Vi har foreløpig ingen informasjon om årsak. Vi har snakket med sjåføren, men jeg kan ikke gå inn på hva han har forklart.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 09.22 lørdag formiddag.

Foto: Kicki Nilsson / TT Nyhetsbyrån / NTB Scanpix

Tror gressbranner er påsatt

Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør tror gressbrannene i Hægebostad kommune i Vest-Agder er påsatt. Brannvesenet gjenopptar slukningsarbeidet.

Brannvesenet i Agder meldte på Twitter om fire forskjellige branner på et forholdsvis stort område i Hægebostad kommune i 22-tiden fredag kveld.

Gjennom natten har de gått brannvakt for å holde kontroll på brannen, før de lørdag har gjenopptatt slukningsarbeidet.

– Brannvaktene har stått vakt mellom hyttene gjennom natten for at det ikke skulle ta fyr i noen av dem. Brannen har dempet seg i løpet av natten. Vi er her med 15 mannskaper og kommer til å holde på hele dagen, sier brannsjef Jon Inge Aasen til Fædrelandsvennen lørdag morgen.

Politiet opplyste sent fredag kveld at de ikke utelukker at en eller flere av branntilløpene kunne være påsatt. Det er en oppfatning brannsjefen også har, skriver avisen.

– At det er noen som har satt fyr er helt sikkert. Det er forkastelig at noen bare kan sette fyr i terrenget og gå fra stedet, så må brannvesenet bruke en haug med ressurser på slukke det, sier Aasen.

Den ene av brannene hadde en bredde på 400 meter. Ifølge brannsjefen er det et område på rundt en kvadratkilometer som er berørt i brannen.

(NTB)

Reuters: 13 drept i Mexico

13 personer, blant dem et barn, ble drept på en familiegjenforeningsfest i den meksikanske delstaten Veracruz da en uidentifisert gjeng åpnet ild mot dem.

Ifølge lokale medier begynte skytingen da en kommando av væpnede menn forsøkte å ta med seg en mann fra festlokalet. Da flere festdeltakere motsatte seg dette, svarte de bevæpnede inntrengerne med å åpne ild.

Ifølge blant annet nettstedet e-veracruz skal mannen som angriperne ville bortføre tilhøre homomiljøet.

Familiegjenforeningsfesten fant sted i byen Minatitlan fredag. De væpnede mennene ba om å få treffe en som gikk under kallenavnet «El Becky», eieren av et lokalt utested, før de begynte å skyte, heter det i en uttalelse fra mexicanske myndigheter.

Sju menn, fem kvinner og et barn ble drept. I tillegg til de minst 13 drepte er det ifølge nettavisa El Financiero minst fire skadde, som befinner seg på sykehus.

Samme avis skriver at Veracruz regnes blant de mest voldelige delstatene i Mexico.

Det er ikke oppgitt noe motiv for skytingen, men delstaten er preget av organisert kriminalitet og blodige kamper som jevnlig bryter ut mellom rivaliserende narkobander.

Angrepet skjedde to dager før Mexicos president Andrés Manuel López-Obrador skal ankomme Veracruz for å feire Marinens dag i Mexico.

13 pesoner, deriblant ett barn, ble skutt og drept da en væpnet gjeng åpnet ild på et utested. Her holder politiet vakt ved åstedet. Foto: Reuters / NTB Scanpix

Assange-bilde dukket opp i Bergen

Natt til lørdag har gatekunstneren AFK hengt opp et bilde av WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange i Bergen.

Bildet henger på samme sted som det kontroversielle bildet av Sylvi Listhaug tidligere var montert, skriver NRK.

– For å prøve å illustrere hva råkjøret mot Assange egentlig handler om og hva som står på spill for oss alle hvis vi lar USA kriminalisere varsling av menneskerettighetsbrudd, sier gatekunstneren AFK om hvorfor han har valgt å lage bildet.

Det nymalte bildet er av en oransjekledd Assange, og innehar blant annet ordene «Free Press». Ordene står i et kryss i et kikkertsikte mot hjertet hans. I tillegg er det under malt to figurer og en konvolutt, som blant annet forestiller Frihetsgudinnen i New York og første grunnlovstillegg i den amerikanske grunnloven.

Selv håper gatekunstneren at bildet kan bidra til refleksjon rundt viktigheten av å beskytte pressefriheten, varslere og journalister. I tillegg håper han bildet vekker både debatt og handling fra folk med større innflytelse enn ham selv.

AFK er kjent i Bergen som gatekunstner og har laget flere gatemalerier i byen tidligere. Hans mest kjente verk er et 70 meter langt maleri ved Flesland. Gatekunstneren har valgt å ha skjult identitet fordi han føler «anonymitet gir han friheten til å være den han er», har han uttalt i et tidligere intervju med NRK.

(NTB)

Hoppet ut av russebuss - bevisstløs

Natt til lørdag melder Øst politidistrikt at en russ var bevisstløs etter å ha hoppet ut av en russebuss og falt i bakken i Vestby.

Russen mottok behandling på stedet og ble etter hvert kjørt til legevakta i Moss, ifølge politiet.

Rykket ut til melding om russeslagsmål i Oslo

Natt til lørdag rykket oslopolitiet ut til Esso på Alnabru etter å ha mottatt melding om en mengde russebusser og slagsmål mellom russ på stedet.

- Det viser seg at det er 10-15 busser der. Vi har akkurat kommet fram, og det er ikke sikkert at det har vært slagsmål der likevel, sier operasjonelder i Oslo politidistrikt, Tor Guldbrandsen, til Dagbladet.

Politiet opplyser at de opplevde tilsvarende hendelse natt til fredag.

- Vi hadde akkurat samme i går natt, på akkurat samme sted. Det er litt synd at vi må rykke ut for å roe stemningen natt etter natt, sier Guldbrandsen og opplyser at én person ble påført brukket nese natt til fredag.

Russebråk natt til lørdag

Natt til lørdag har politiet registrert hendelser som omhandler russ flere steder i Sør-Norge.

Klokka 00.30, Hamar: Russebuss bortvist fra sentrum etter at politiet har mottatt flere klager på høy musikk fra en buss i sentrum.

Klokka 00.30, Tønsberg: Russebuss-sjåfør har fått førerkortet beslaglagt etter å ha blitt stoppet med 35 passasjerer i en buss som bare var registrert med 21 sitteplasser.

Klokka 02.10, Sandefjord: Én person mottok behandling fra ambulansepersonell etter at politiet rykket ut til melding om at flere russ sloss i nærheten av Torp hotell. Personen skal ha blitt slått til, ifølge politiet.

Klokka 02.30, Oslo: Politiet rykket ut til Esso Alnabru etter melding om slagsmål mellom russ på stedet. Det var 10-15 busser på stedet, men var litt usikkert om det hadde oppstått slagsmål.

Mann tatt i 190 km/t

Fredag kveld mistet en ung mann fra Melhus førerkortet da han blåste forbi en sivil politibil i 190 kilometer i timen.

Politiet var kjapp med å starte en måling og å ta opp jakten på sjåføren, opplyser de på Facebook.

- Dette er den siste strekningen en ung mann fra Melhus får kjøre på en god stund, skriver de.

Hendelsen fant sted på E6 mellom Klett og Melhus i Sør-Trøndelag, hvor høyeste tillatte hastighet er 100 km/t.

Fører erkjente å ha kjørt i 190 km/t, ifølge politiet. Mannens førerkort ble beslaglagt og politiet anmelder saken.

Angelica Hagen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.