Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

Rassikring kan gi saktetog mellom Oslo og Lillestrøm i en uke

Rasfare medfører redusert togtrafikk mellom Grorud og Lørenskog, melder Bane Nor fredag morgen. Rassikring vil påvirke trafikken i opptil en uke.

Reisende med hovedbanen må belage seg på forsinkelser og innstillinger på grunn av redusert sporkapasitet på hovedbanen fram til klokka 10 fredag, melder Bane Nor.

– Mens det utføres rassikringstiltak vil det bli kjørt tog i redusert hastighet i et spor mellom Oslo S og Lillestrøm, dette kan pågå i en uke, er beskjeden videre.

Bane Nor opplyste tidlig fredag om rasfare, at det var full stans og at det må en geologisk vurdering til før togsporet kan åpnes igjen. Ikke lenger etter åpnet de imidlertid et spor der det hadde vært full stans mellom Grorud og Lørenskog.

– Lokaltog mellom Lillestrøm og Asker går som normalt, ellers noen innstillinger, melder Bane Nor på Twitter klokka 5.07 fredag morgen.

Ifølge en trafikkmelding fra Bane Nor er det færre spor i bruk på grunn av rasfare mellom Lørenskog og Grorud.

NSB opplyser også at «feil på sporet» vil medføre færre spor i bruk.

– Annenhver linje L1 innstilles mellom Lillestrøm og Oslo S. Vi henviser til øvrige tog som kjører, melder NSB.

Problemet rammer også godstog på strekningen.

Flytoget, regiontog og andre avganger som kjører gjennom Romeriksporten blir i utgangspunktet ikke berørt.

(NTB)

Annonse

NSM-direktør Sofie Nystrøm har bedt om å fratre

Straffes etter brannalarm
STRAFFET: Den profilerte demokraten, Jamaal Bowman, er straffet av Kongressen for å ha utløst en falsk brannalarm. Foto: AP Photo/John Minchillo, File

Straffes etter brannalarm

Den demokratiske kongressrepresentanten Jamaal Bowman ble torsdag straffet av Representantenes hus etter at han tidligere i september utløste en falsk brannalarm.

214 representanter stemte for fordømmelsen av Bowman. 191 stemte mot. Fem medlemmer stemte at de var til stede, mens tre Demokrater stemte sammen med Republikanerne.

Den profilerte, progressive politikeren fra New York blir dermed den tredje demokraten i år som blir fordømt i en såkalt censure. Dette er den hardeste straffen Representantenes hus kan pålegge sine medlemmer bortsett fra å utvise dem.

- Det er smertelig åpenbart for meg, mine kolleger og det amerikanske folk at Det republikanske partiet er dypt useriøst og ute av stand til å lage lover. Deres fordømmelse av meg fortsetter å demonstrere deres manglende evne til å styre og tjene det amerikanske folk, sa Bowman før fordømmelsen, ifølge AP.

Republikanerne har i dag et flertall i Representantenes hus.

Bowman ble filmet av overvåkningskameraer da han utløste en brannalarm i en av kontorbygningen ved Kongressen i september. Det skjedde mens Representantenes hus skulle stemme over et Republikansk forslag om å fortsette å finansiere statsapparatet. Som følge av brannalarmen ble bygninger evakuert og avstemningen utsatt.

- Det er motbydelig at en kongressrepresentant vil gå så langt for å hindre Republikanerne fra å bringe fram en avstemning om å holde statlig virksomhet i gang, og at amerikanere skal få motta sine lønninger, sier republikaneren Lisa McClain, ifølge AP.

Bowman sa seg i oktober skyldig i en lovovertredelse for hendelsen. Han betalte også en bot på 1.000 dollar (om lag 11.000 kroner)

Annonse

Guterres med Gaza-advarsler

Innfører nye sanksjoner mot Putin-venner

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot personer de mener kan knyttes til forsyning av Putins krigsmaskin i Ukraina, melder Reuters.

Annonse