Nyhetsstudio

Mina Janssen

Sverige: Toåring døde etter påkjørsel

Torsdag kveld ble en toåring påkjørt av en ryggende bil i Sollefteå kommune i Sverige, melder Expressen.

Bilen rygget på gutten på en gårdsplass.

Barnet ble fløyet til sykehus, men døde seinere av skadene.

Politiet behandler saken som en ulykke.

Studioet fortsetter under annonsen
Trym Mogen

Fallskjermhopper henger fast i tre

En fallskjermhopper henger fast i et tre omkring 20 meter over bakken ved Jarlsberg luftsportssenter i Tønsberg.

Mannen var i et følge med flere fallskjermhoppere da han skal ha havnet i treet.

- Vi har kommet fram. Det er en person som henger fast i et tre.
Vi vet ikke nøyaktig hvor høyt det er, men har et siste anslag på 23 meter, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til Dagbladet.

Han forteller at hopperen ikke er skadd, og at han skal henge godt fast i treet.

- Han har det fint, annet enn at han sikkert skulle ønske han var nede. Vi hadde håpet at Sea King kunne hjulpet til, men dette ligger litt ulendt til i terrenget. Det kan hende vi må vente på helikopterstøtte, det er nok det mest tenkelige, så det kan ta litt tid før han er nede, sier operasjonslederen.

Klokka 16.15 i ettermiddag melder Hovedredningssentralen at et Sea King-helikopter er på vei til stedet for å bista. Politiet meldte først om hendelsen rundt 15.30.

- Det farligste er om han skulle dette ned, men så vidt jeg vet henger han ganske godt, sier han.

Det er svært mange hopp som blir utført hos fallskjermklubben i Tønsberg hver helg.

- Det ser ikke ut til at det er mulig å få han ned med stige. Han sitter høyt, så vi rekker ikke opp med liften, sier vakthavende brannsjef Per Olav Pettersen til Dagbladet.

Hovedinstruktør Siri Victoria Lund i Skydive Tønsberg sier til Dagbladet at de har kontroll på situasjonen.

- Vi er i kontakt med hopperen, som er i god behold. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hvordan det skjedde, men han er ikke skadd, sier hun.

Ifølge lokalavisa Tønsbergs Blad er mannen ved meget godt mot:

– Han synger «Ta livet som det faller seg. Han virker definitivt uskadd der han henger, og da han hørte at de vurderte Sea King-helikopter sa han «da klatrer jeg heller ned», sier avisas reporter på stedet.

HENGER FAST: Fallskjermhopperen henger fast i dette treet i Tønsberg. Foto: Peder Gjersøe

Angelica Hagen

Kollisjon mellom MC og bil

Det har vært en kollisjon mellom bil og MC på E6 mellom Øyer og Fåberg.

Politiet opplyser at føreren av personbilen har bremset opp i forbindelse med påkjørsel av rådyr og at MC-føreren så kjørte inn i bilen bakfra.

Føreren av motorsykkelen er våken, og kjøreses til Lillehammer sykehus. Veien er foreløpig sperret på stedet.

Trym Mogen

Kvinne kom hjem - fant fremmed mann på sofaen

Politiet i Oslo fikk like før klokka 14.00 i dag melding fra en kvinne som hadde kommet hjem til boligen sin i Bærum. Der lå det en fremmed mann og sov på sofaen.

- Hun kom hjem og fant denne mannen liggende og sove på sofaen. Det ble beskrevet som at han sov tungt, og hun kjente ham ikke, sier operasjonsleder Line Scott til Dagbladet.

Kvinnen trakk seg ut av boligen da hun ringte politiet.

- Da vi kom, fant vi ham sovende på sofaen. Det var stille og rolig, og han erkjente raskt at han ikke hadde noe der å gjøre, sier operasjonslederen.

Mannen som lå og sov ble anholdt av politiet. Scott har ennå ikke fått noe rapport om hendelsesforløpet i saken og hvorfor mannen valgte å ta seg inn i huset.

- Vedkommende innrømmet til politiet at han hadde tatt seg ulovlig inn i huset for å sove. Vi oppretter en sak på forholdet og mannen blir bortvist. Han har tydeligvis ikke ødelagt noe og ikke oppført seg aggressivt, sier Scott.

Angelica Hagen

Jakter bil etter ulykke i Mandal

Klokka 13.30 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Mandal, der en moped var involvert.

Føreren av mopeden er kjørt fra stedet i ambulanse, opplyser politiet. Skadeomfanget er ukjent. Føreren skal ha forklart at en bil har vært involvert i ulykken, og at den skal ha kjørt fra stedet.

- Vi vet ennå ikke hvem føreren av bilen er og anmoder om at vedkommende tar kontakt, sier operasjonsleder Miriam Stensland til Dagbladet.

Hun opplyser at politiet kom fram til stedet klokka 14.05, og at de nå er i gang med å snakke med involverte og potensielle vitner.

Det er kø forbi ulykkesstedet.

KØ: Det er kø på stedet der ulykken skjedde. Foto: Stian Nordby

Angelica Hagen

Trump besøker Tokyo

USAs president Donald Trump begynte lørdag et besøk i Japan, hvor myndighetene frykter at japansk næringsliv skal rammes av nye amerikanske tollbarrierer.

Etter en 14 timers flytur landet Trump og hans kone Melania i Tokyo på ettermiddagen lokal tid.

Etter planen skal Trump både spille golf med statsminister Shinzo Abe og dele ut en premie under en sumo-brytekonkurranse. Han blir også den første utenlandske statslederen som får møte landets nye keiser Naruhito etter at han overtok tronen etter sin far.

Ifølge nyhetsbyrået AP bruker Abes regjering mye energi på å opprettholde et godt forhold til Trump i håp om å unngå å bli hardere rammet av hans tollbarrierer og handelskonflikter. Presidentens besøk i Japan varer i fire dager.

(NTB)

ANKOM TOKYO: Lørdag ankom president Donald Trump og Melania Trump Tokyo. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters

Trym Mogen

Togstasjon evakuert etter brann

Politiet evakuerte i formiddag Heimdal stasjon i Trondheim på grunn av en brann i en flaske acetylen - sveisegass.

- Politiet på stedet jobber med evakuering av området rundt da det kan være eksplosjonsfare. Vi ber om at folk holder avstand, melder politiet.

- De har fått minimert faren for eksplosjon nå. Det er i utgangspunktet stor eksplosjonsfare i den flaska, men brannvesenet har fått kjølt den ned. Det er nå rimelig kontroll på situasjonen og liten fare for eksplosjon, men vi har opprettet sperringene, sier operasjonsleder Svein Helgetun til Dagbladet rundt klokka 10.35.

Kort tid etter fjernet politiet sperringene på stedet.

Togstasjonen har vært stengt i hele dag på grunn av vedlikeholdsarbeid, og politiet tror uhellet med gassflaska kan ha skjedd i den forbindelse.

Angelica Hagen

To Outlaws-medlemmer pågrepet

To Outlaws-medlemmer er pågrepet i Spydeberg, mistenkt for å stå bak en grov voldsepisode.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 00.18. En mann i 40-åra ble påført alvorlige hodeskader.

- De to mistenkte gjerningsmennene hadde på seg klær merket med Outlaws, og er tidligere kjenninger av politiet, sier operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet lørdag morgen.

Fornærmede ligger på Kalsnes sykehus, og legene opplyser at skadeomfang er nedskrevet fra kritisk til moderat.

- Foreløpig har vi ikke snakket med de antatte gjerningsmennene eller fornærmede, men vi vil avhøre dem så snart som mulig utover dagen, sier Marstad.

Politiet opplyste i natt at de hadde pågrepet to menn på 45 og 30 år fra MC-klubben Outlaws etter en voldshendelse ved Intersport i Spydeberg. Politiet har jobbet med å avhøre involverte og vitner.

Ifølge politiet er det ingen opplysninger om at den fornærmede selv er medlem av MC-klubben.

Lars Martin Gimse

Trump vurderer å benåde krigsforbrytere

President Donald Trump vurderer å benåde flere militære som er dømt eller anklaget for å ha begått krigsforbrytelser.

Den amerikanske presidenten svarte på spørsmål om benådning i forbindelse med Memorial Day, dagen til minne om USAs falne i krig. Trump svarte at han vurderte dette og at det var to eller tre konkrete saker som han hadde til vurdering.

– Noen av disse soldatene er mennesker som har kjempet hardt og lenge. Du vet, vi lærer hvordan de skal bli store krigere, og så når de kriger blir de behandlet veldig, veldig urettferdig, svarte han ifølge New York Times.

Han avviste at han hadde konkludert noe i de sakene som lå til vurdering før minnedagen kommer siste mandag i mai hvert år.

– Det er to eller tre av dem akkurat nå. Det er litt kontroversielt. Det er mulig jeg lar rettssakene bli fullført og at jeg tar min beslutning etterpå, sa Trump.

En av dem som vurderes benådet er en tidigere spesialsoldat som er tiltalt for å ha drept en såret IS-kriger, skjøt to sivile i Irak og for å skutt inn i en folkemengde. Han er ennå ikke dømt og avviser skyld etter tiltalen.

Flere veteranorganisasjoner i USA er urolige i forkant av dagen og sier de ikke har blitt spurt eller tatt med på råd av presidenten i forbindelse med mulige benådninger.

(NTB)

Lars Martin Gimse

Minst 29 innsatte drept i fengsel i Venezuela

Minst 29 fanger ble drept da vakter åpnet ild for å stanse et opprør i et fengsel vest i Venezuela, ifølge offisielle kilder

Fangeopprøret fant sted i Acarigua i delstaten Portuguesa, ifølge organisasjonen Venezuelansk fengselsobservatorium (OVP). Bakgrunnen skal ha vært at de innsatte motsatte seg at ansatte skulle komme inn i en av bygningene i fengslet av frykt for å bli fratatt verdier og eiendeler.

Ifølge ubekreftede meldinger eksploderte det tre granater i cellene. En talsmann for fengselsmyndighetene bekrefter skadetallene og at minst 29 er drept.

Fengselet ligger rundt 350 kilometer fra hovedstaden Caracas. Det skal være bygget for 250 fanger, men antallet innsatte skal være 540.

De sårede antas å ha blitt tatt med til et lokalt sykehus der det er blitt observert et stort antall sikkerhetsstyrker.

Flere enn 130 innsatte er drept i tre ulike fengselsopprør i landet siden 2017, ifølge Humberto Prado i organisasjonen. I fjor krevde et fangeopprør i byen Valencia 68 menneskeliv, samtlige innsatte. Mange av dem ble brent levende.

Venezuela er rammet av en dyp politisk og økonomisk krise med omfattende sosial nød og mangel på mat og medisiner. Millioner av innbyggere har flyktet fra landet.

Rundt 30 fengsler i Venezuela er ifølge kritikere overbefolket og drevet av bander som smugler våpen og narkotika.

(NTB)

Lars Martin Gimse

Scotterfører funnet

Nødetater iverksatt i natt en omfattende leteaksjon etter en skadd scooterfører i fjellet ved Beisfjord i Ofoten.

Scooteren ble funnet først, men mannen var ikke i nærheten av den.

Mannen varslet politiet selv klokken 3.20 natt til lørdag.

– Han sa han hadde skadet skulderen i en scooterulykke. Det er dårlig dekning for mobil i området, men vi iverksatte søk basert på informasjonen vi fikk, sa operasjonsleder Tom-Ove Hammer i Nordland politidistrikt til NTB.

Luftambulansen, frivillige fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder søkte etter mannen i fjellet, skrev politiet på Twitter.

Til slutt var det Luftambulansen som fant mannen.

- Han hadde klart å fyre opp et bål, så Luftambulansen så ham fra lufta, sier operasjonsleder Mari Lillestø ved Nordland politidistrikt til Dagbladet.

(Dagbladet/NTB)

Angelica Hagen og Trym Mogen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.