Annonse

Nyhetsstudio

Dansk politiker raser: - Sexistisk
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dansk politiker raser: - Sexistisk

Pernille Skipper, folketingsmedlem og tidligere politisk leder i Enhedslisten, raser mot journalist Lasse Ellegaard i Information.

Han skrev et debattinnlegg mandag, hvor han blant annet skrev følgende:

«Jeg tror for eksempel at Enhedslisten er kynisk i sitt konsekvente valg av pene, unge kvinner som det utadvendte ansiktet.»

I ettertid tok Skipper til Facebook, hvor hun blant annet kaller det Ellegaard skriver sexistisk.

- Jeg er ferdig med å bli fortalt at mine og andre kvinners resultater er som følge av vårt gode utseende. Faen så ferdig, skriver hun og fortsetter:

- Det at det tilfeldigvis står tre kvinner på topp i Enhedslisten på rad, er ikke en strategi eller noe vi har oppnådd på grunn av vårt kjønn. Altfor mange, som deg, tror fortsatt at hvis du ikke er en hvit, middelaldrende mann, er det ikke ferdighetene som gjør jobben. Hvis du virkelig tror at du kan komme så langt og levere så mye ved å være en ung og pen kvinne, så er du ikke bare sexist. Du har heller ikke forstått hva dansk politikk består av og hvor hardt arbeid det faktisk er.

Annonse

Enighet om statsbudsjett

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er blitt enige om neste års statsbudsjett, opplyser partiene i en pressemelding.

Budsjettet vil bli presentert i dag klokka 10.

NRK: 25 barn med tilknytning til Norge skal ut fra Gaza søndag

Ifølge NRK skal 56 personer med tilknytning til Norge slippes ut av Gazastripen søndag.

25 av dem er under 18 år, og den yngste er et halvt år gammel.

44 av de 56 personene har norsk statsborgerskap. Elleve av dem har palestinsk statsborgerskap og én er svensk.

Annonse

Russiske droneangrep mot Ukraina

Russland har gjennom natten angrepet Ukraina med en krysserrakett og tolv droner, ifølge det ukrainske luftforsvaret.

Ti av de tolv dronene ble skutt ned av ukrainsk luftvern før de traff målene sine, ifølge uttalelsen fra luftforsvaret tidlig søndag morgen.

Krysserraketten ble ikke skutt ned, men nådde heller ikke målet sitt, ifølge luftforsvaret, som ikke går i detalj om hva som skjedde.

Luftforsvaret oppgir heller ingen opplysninger om hva som skjedde med de to dronene som ikke ble skutt ned, men det dreide seg om iranskproduserte Shahed-droner på vei mot det nordvestlige Ukraina, ifølge luftforsvaret. Flesteparten av dem ble skutt ned i Mykolaiv-regionen sør i landet, står det.

Russiske myndigheter hadde i morgentimene ikke kommentert saken. Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene fra Ukraina.

Det var tidlig på morgenen ikke kommet meldinger om ødeleggelser.

(NTB)

USA: Israel vil opprette store sikkerhetssoner i Gaza

Israel har gått med på å sette av store sikkerhetssoner sør på Gazastripen idet militæraksjonen der utvides, ifølge USAs utenriksdepartement.

Dette er klart etter utenriksminister Antony Blinkens reise til regionen, og hans fjerde besøk til Israel siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober, melder NBC News.

Opplysningen om opprettelsen av sikkerhetssoner er kunngjort av en ikke navngitt tjenesteperson i amerikansk UD. Vedkommende sier at sonene skal bli langt større enn opprinnelig planlagt, og at det fortsatt gjenstår å få på plass detaljer.

Avtalen innebærer at folk fortsatt må forlate hjemmene sine, sier vedkommende, som legger til at det fortsatt også kan finne sted antiterroroperasjoner også i sikkerhetssonene.

(NTB)

Annonse