Nyhetsstudio

Flyplassen i Tripoli bombet

Den eneste fungerende flyplassen i Libyas hovedstad Tripoli er rammet av et luftangrep, melder nyhetsbyrået AFP.

De siste dagene har vært preget av harde kamper mellom regjeringsstyrker og styrker tro mot krigsherren Khalifa Haftar.

I går døde 21 mennesker i kampene, på tross av internasjonale oppfordringer om å inngå en våpenhvile.

Etter et mislykket forsøk på å få i stand våpenhvile fra FN i går har USA evakuert deler av sin Libya-stasjonerte styrke. Utenriksminister Mike Pompeo har oppfordret til en politisk løsning på krisen, skriver Expressen.

FLYPLASSEN: Fra Tripolis gamle flyplass, som er åsted for harde kamper. Foto: Mahmud Turkia / AFP / NTB Scanpix

Studioet fortsetter under annonsen

Brann i bolig på Hamar

Nødetatene har rykket ut til en brann i en bolig på Hamar. Politiet har ikke oversikt over hvor alle beboere er.

Politiet meldte om brannen ved Vognvegen rett etter midnatt til torsdag.

Brannen skal ha startet i boligens kjeller, men spredt seg til loftet. Det er imidlertid ikke fare for mer spredning, ifølge Innlandet politidistrikt.

Kort tid seinere kunne politiet melde om at alle er gjort rede for.

- Vi har kontroll på alle som bor på adressen. En person har dratt i seg litt røyk, men de andre er uskadd. Brannvesenet holder på med etterslukking. Huset er ikke beboelig, så de involverte tar inn på hotell, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

(NTB)

Redningsaksjon utenfor Harstad

Troms politidistrikt melder på Twitter at en kajakk skal ha veltet ved Lille Rogla utenfor Harstad. Nødbluss skal være sendt opp.

Både luftambulanse, redningsskøyte og brannbåt er sendt til stedet.

Tore Hongset i Hovedredningssentralen Nord-Norge sier padleren er hentet opp av vannet og sendt til legesjekk.

Vestfold: Strømstøt på jobben - mann til sykehus

En mann i begynnelsen av 20-årene fra Porsgrunn er kjørt til sykehuset i Tønsberg etter en arbeidsulykke elektrisk støt onsdag kveld. Mannen var i gang med arbeid på en trafokiosk ved Stokke ungdomsskole i Vestfold da han ble truffet av en lysbue.

- Han var ved bevissthet, men hadde brannskader på hendene og i hodet, opplyser operasjonsleder Ole Kamben i Sør-Øst politridistrikt til Dagbladet.

Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet.

2,5 års ekstra fengsel for overgrep mot datter


En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til tolv års fengsel og til å betale nær fire millioner kroner i erstatning til datteren for over seks år med overgrep.

I september i fjor ble faren dømt til ni og et halvt års fengsel for å ha forgrepet seg jevnlig på datteren. Han anket dommen, og saken gikk i lagmannsretten tidligere denne måneden, skriver Bergens Tidende.

Retten fant det bevist at datteren i alle fall ble utsatt for tre hundre enkeltovergrep – fra hun var seks til hun var tolv og et halvt år.

Straffen er altså skjerpet med to og et halvt år, og erstatningsbeløpet på drøyt 3,8 millioner kroner er noe høyere enn det fornærmede ble tilkjent tingretten. Dommen er i tråd med påstandene fra aktor og bistandsadvokaten.

Mannens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen, mener det er vanskelig å finne forankring i rettspraksis for en så streng dom.

Lagmannsretten legger til grunn det den nå 18 år gamle kvinnen har forklart om overgrepene, seinest i et avhør i april i år.

En sakkyndig har vurdert at hun er 49 prosent medisinsk invalid, og retten legger til grunn at det vil vare i minst ti år til fra i dag.

(NTB).

De konservatives underhusleder går av

De konservatives leder i det britiske underhuset, Andrea Leadsom, går av. Avgangen er det siste i rekken av problemer som tårner seg opp for statsminister Theresa May.

Leadsom forteller selv at hun går av i en Twitter-melding. I et brev til May skriver hun at hun ikke lenger har tro på at regjeringens tilnærming til brexit er den riktige.

– Jeg har alltid holdt fast ved at en ny folkeavstemning vil være farlig splittende, og støtter ikke at regjeringen villig går inn for å legge til rette for en slik innrømmelse, skriver Leadsom, som også peker på hensynet til Storbritannias suverenitet og problemene som har oppstått med prosessene i regjeringen.

Hun føyer til at hun har tatt beslutningen med tungt hjerte.

Leadsom var miljøminister før hun ble Underhusets leder.

Presset mot statsminister Theresa May har økt kraftig det siste døgnet, etter at hun la fram sin nye plan for å få gjennom brexit i Parlamentet tirsdag. Så langt ser det imidlertid ut til at May vil forsøke å ri stormen av, dagen før det holdes valg på nytt EU-parlament.

(NTB)

To pågrepet for drapsforsøk 17. mai

Oslo politidistrikt skriver på Twitter at to personer er pågrepet og siktet for drapsforsøket på Egertorget i Oslo 17. mai. En mann ble påført stikkskader i magen midt i Oslo sentrum.

De to gjerningsmennene er ifølge VG i 20- og 30-åra og tidligere kjenninger av politiet. De har siden hendelsen vært på frifot.

Tilstanden til mannen var ikke livstruende. Poltiet fikk melding om hendelsen klokka 21.52 17. mai.

De to mennene vil bli avhørt torsdag, ifølge politiet som ikke utelukker flere pågripelser.

Ingen ny bomring i Drammen

Buskerudbypakke 2 ble onsdag nedstemt av kommunestyret i Nedre Eiker. Det betyr at hele pakken til 14 milliarder kroner blir lagt på is.

Beslutningen skjer etter at Høyres representanter i kommunestyret snudde og stemte for Fremskrittspartiets forslag om å stoppe pakken.

Det er særlig bomringen i Drammen som pakken ville ført med seg som har skapt furore. Samferdselsminister Jon Georg Dale sier til TV 2 at avgjørelsen onsdag gjør at det ikke blir noen ny bomring i Drammen.

– Hvis kommunestyret i Nedre Eiker sier nei til Buskerudbypakke 2, har jeg ikke grunnlag til å gå til Stortinget med en bompengeproposisjon, sa han til kanalen.

Norge faller på Eurovision-rangeringen etter korrigering av stemmene

Norge og Keiinos bidrag «Spirit in the Sky» er etter en korrigering av Eurovision-stemmene flyttet ned til sjetteplass på resultatlista. Den opprinnelige femteplassen går nå til Sverige, mens Norge overtar svenskenes sjetteplass.

Det er Den europeiske kringkastingsunion (EBU) som har korrigert stemmene.

- Vi kan bekrefte at vi har oppdaget at det på grunn av menneskelig svikt har blitt brukt ukorrekte sluttresultat. Dette hadde ingen påvirkningen på topp 4-plasseringene, skriver EBU i en pressemelding.

- Vi bryr oss ikke om 5. eller 6. plasser. Vi feirer at vi vant avstemningen blant folket. Vi gratulerer John Lundvik, og er glade for at feilen er rettet opp. Og hvem vet, siden jurysystemet tydeligvis ikke er helt til å stole på, kan det jo være at EBU finner noen glemte poeng til oss så vi rykker opp igjen, sier Keiino i en presseuttalelse.

Den nye topplista er etter korrigeringen som følger:
Nederland (498 poeng)
Italia (472 poeng)
Russland (370 poeng)
Sveits (364 poeng)
Sverige (334 poeng)
Norge (331 poeng)

Etterlyst mann på el-sparkesykkel krasjet med motorsykkel

Politiet i Oslo melder onsdag kveld om en trafikkulykke. En mann på el-sparkesykkel hadde kollidert med en motorsykkel.

Ifølge operasjonsleder Rune Hekkelstrand var mannen som kjørte sparkesykkelen etterlyst av politiet.

- Han har fått et forelegg som han ikke har besvart. Derfor var han etterlyst, da vi ønsket å komme i kontakt med ham, sier Hekkelstrand til Dagbladet.

Ingen ble alvorlig skadd i kollisjonen, men sparkesyklisten sjekkes av helsepersonell. Motorsyklisten kom fra hendelsen uskadd.

Brann i Fredrikstad

Ifølge politiet på Twitter skal det være brann i en tomannsbolig i Kjølberggata på Sellebakk i Fredrikstad. Beboerne skal alle være gjort rede for.

Det skal være kraftig røykutvikling i området og naboer bes om å lukke vinduer. Politiet sier de er i gang med å evakuere naboer.

Politiet melder litt før klokken 19.00 at spredningsfaren er avverget og at røyken har avtatt.

Audun Hageskal, Petter Udland

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.