Nyhetsstudio

Etterforsker mistenkelig dødsfall:

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i Drangedal i Telemark, skriver TA. Ifølge avisa har politiet sperret av et hus.

- Politiet rykket ut etter en bekymringsmelding fra en slektning av avdøde i går ettermiddag etter at flere ikke hadde kommet i kontakt med ham, forteller politiadvokat Christian Ytterbø til Dagbladet.

Han sier at politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig fordi det ikke er noen åpenbar dødsårsak.

- Vi har hatt kriminalteknikere på stedet. Videre gjør vi avhør av naboer og det blir tatt obduksjon av avdøde, sier Ytterbø.

Dagbladet har vært i kontakt med operasjonssentralen som forteller at de har blitt varslet om hendelsen, men at de ikke kan kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Dagbladet følger saken.

Foto: Theo Aasland Valen
Studioet fortsetter under annonsen

Seks involvert i frontkollisjon i Krødsherad:

Seks personer er involvert i en frontkollisjon på riksvei 7 i Krødsherad kommune lørdag ettermiddag, melder Sør-Øst politidistrikt. Skadeomfanget til de involverte er foreløpig ikke kjent.

- Seks personer er involvert, hvorav fire satt i det ene kjøretøyet, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørk, til Dagbladet.

Mørk forteller at tre av de involverte er barn, men at de skal være uskadde.

- Den ene bilen ligger i grøfta, mens den andre står på veien, sier hun.

Nødetatene har ankommet stedet, nord for Ørgenviktunnelen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.37.

USA advarer amerikanere i Kina:

Amerikanere som oppholder seg i Kina har økt risiko for å bli arrestert eller få utreiseforbud. Det advarer amerikanske myndigheter, ifølge NRK.

- Amerikanske borgere kan bli anholdt uten tilgang til konsulær bistand eller informasjon om hva de er mistenkt for ,skriver USAs utenriksdepartement i en melding til amerikanere bosatt i Kina, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

De advarer også om at amerikanere angivelig kan bli arrestert eller deportert dersom de ytrer seg kritisk om kinesiske myndigheter i private elektroniske meldinger.

En liknende advarsel ble utstedt fra australske myndigheter tidligere denne uka. Kinas utenriksdepartement kalte advarselen "fullstendig latterlig feilinformasjon", ifølge Reuters.

Foto: AP Photo / Alex Brandon / NTB scanpix

Svensk bussjåfør angrepet :

En mann i 20-årene er mistenkt for vold mot en bussjåfør i Öregrund nord for Stockholm. Bussjåføren ba ham om å gå inn bakdøren i tråd med coronaregler.

Mannen slo bussjåføren i hodet flere ganger etter først å ha nektet å gå inn på bussen gjennom bakdøren, ifølge politiet.

Påstigning gjennom bakdøren er et tiltak på kollektivtransport i Sverige for å minske spredningen av coronaviruset.

Mannen ble pågrepet etter kort tid ettersom andre passasjerer hjalp bussjåføren med overmanne gjerningspersonen.

Nyheten kommer kort tid etter at det ble klart at den franske bussjåføren Philippe Monguillot (59) døde etter å ha blitt angrepet søndag av passasjerer som nektet å bruke påbudte munnbind. Monguillot døde fredag, melder AFP.

- Vi besluttet å la ham reise. Legene og vi støttet beslutningen, sier datteren, Marie Monguillot til nyhetsbyrået.

Den franske bussjåføren ble utsatt for et voldelig angrep da han var på jobb i byen Bayonne søndag etter å ha bedt tre passasjerer om å bruke munnbind - i tråd med coronarestriksjonene i Frankrike.

To menn på 22 og 23 år er nå siktet for drapsforsøk etter Monguillots dødsfall. To andre er siktet for ikke på hjelpe en person i fare, og en femte person er siktet for forsøk på å skjule en mistenkt, ifølge påtalemyndigheten.

(NTB/Dagbladet)

Åge Bratt (71) omkom i flyulykke:

Mannen som omkom etter en ulykke i Meråker den 10. juli var 71 år gamle Åge Bratt. Det melder politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Navn og bilde er klarert med de pårørende.

Den overlevende er fortsatt på St Olavs Hospital og tilstanden er stabil, skriver poltiet.

- Politiet vil fortsette sin oppfølging av pårørende i denne tragiske hendelsen. Vi vil fortsette etterforskningen for å avklare årsak til ulykken. Det er viktig både for de pårørende og for å se om det finnes tiltak som kan forebygge nye alvorlige hendelser, sier Annar Sparby, politioverbetjent ved Trøndelag politidistrikt, i pressemeldingen.

Hendelsesforløpet og årsaken til ulykken er fremdeles uklart. Politiet har utført tekniske undersøkelser på ulykkesstedet sammen med Flyhavarikommisjonen.

I løpet av dagen bli det gjennomført en operasjon for å løfte flyvraket ut av området, skriver politiet.

Foto: Privat

Voss: Savnet fireåring funnet:

SISTE: Politiet melder like etter klokka 17.00 lørdag ettermiddag at gutten har kommet til rette.

- Gutten ble funnet i nærheten av huset han var savnet fra. Gutten er uskadd, men trøtt og sliten, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Vest politidistrikt skrev på sin Twitter-side klokka 14.00 fredag at de hadde iverksatt en leteaksjon etter en fire år gammel gutt i Voss. Politi, brnanvesen, ambulanse og frivillige deltok i søket.

- Vi har satt i gang en leteaksjon og ressurser der gutten ble sett sist. Han har blitt borte fra foreldrene sine, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker til Dagbladet.

Gutten ble sist sett i Vikjavegen, som går langs sørsida Vangsvatnet, klokka 13:20.

15:30 melder politiet på Twitter at både politihunder, Norske redningshunder, Luftambulansen og personell fra Røde kors søker etter gutten.

- Søket pågår i Vikjavegen og langs strandsonen i Vangsvatnet, skriver politiet.

Kjempeflått på frammarsj :

Klimaendringer gjør at en stor flåttype er påvist rundt om i Nord-Europa. Den kan gi alvorlig sykdom hos mennesker og er nå observert på trekkfugler i Norge.

Jaktflåtten Hyalomma marginatum kan bite seg fast i 26 dager og fraktes over store avstander.

- Hyalomma-flåtten er påvist på trekkfugl både i Norge og Sverige, sier professor Snorre Stuen ved Veterinærhøgskolen i Sandnes til NRK.

I motsetning til vanlig flått venter jaktflåtten, for deretter å springe etter byttet. Samtidig kan den bevege seg opptil 30 centimeter i sekundet i over ti minutter.

Tidligere har forskning.no skrevet at én slik flått er nok til å paralysere en hel ku.

Flåtten kan være bærer av blant annet blodfebersykdommen Hemoragisk krimfeber, også kalt Krim-Kongofeber. Symptomene kan være feber, muskelsmerter, hodepine, oppkast, diaré og blødning i huden.

- Det er en alvorlig sykdom og har høy dødelighet, sier Preben Ottesen i Folkehelseinstituttet (FHI).

Så langt er det ikke registrert flåttbærere av sykdommen i Nord-Europa.

Flåttypen er opprinnelig fra Asia, men klimaendringene har medført et varmere og fuktigere vær i Nord-Europa, noe flåtten tiltrekkes av.

Likevel anses værforholdene i Skandinavia så ufordelaktige at flåtten ikke kan overvintre og etablere seg permanent, ifølge Anicura.

I 2018 ble det registrert Hyalomma-flått i Tyskland som hadde overvintret.

(NTB).

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Nye E16 ytterligere utsatt:

Utbyggingen av den rasutsatte E16-strekningen mellom Bergen og Voss er utsatt. Statens vegvesen tror oppstarten blir i 2024.
Det skriver TV 2.

Planlagt byggestart skulle egentlig vært i 2022, men nå tror Vegvesenet at det realistiske startskuddet går i 2024.

- Det er i hvert fall ett år forsinket. Minst, sier prosjektleder Gunnar Søderholm til kanalen.

Ifølge Vegvesenet skyldes forsinkelsene i hovedsak at kostnadene på første byggetrinn mellom Arna og Stanghelle har steget fra 22 til 25 milliarder kroner.

- Denne veien er veldig ønsket, så det vil bety at mange blir skuffet for at det blir utsatt, fortsetter Søderholm.

Utbyggingen ble vedtatt av regjeringen i 2015 og er utsatt flere ganger. Blant annet skal det bygges firefeltsvei og dobbeltspor til tog.

Veien benyttes av over fire millioner passasjer årlig og er en av hovedveiene mellom Bergen og Oslo.

(NTB)

RASUTSATT: Overskrift Et stort ras har gått over E16 ved Hyvingstunnelen i Voss kommune i 2016. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB Scanpix

Fjellhamar: Anleggsmaskin stjålet:

Natt til lørdag ble en seks tonns Cat hjullaster stjålet fra en byggeplass i Oscar Borgs vei i Fjellhamar. Det melder Øst politidistrikt på sin Twitter-side.

- Vi fikk melding om dette rundt halv ni i dag tidlig. Hjullasteren er tatt i løpet av natta. Den ble avlåst på stedet i går kveld, sier operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Politiet er i kontakt med fornærmede.

- Det var få spor å sikre på stedet, sier hun.

Politiet ber publikum ta kontakt på 02800 ved observasjon.

Surfer drept i haiangrep:

En 15 år gammel gutt ble drept av en hai mens han surfet på Wooli Beach nær Grafton på østkysten i Australia lørdag ettermiddag lokal tid, ifølge vitner.

Flere surfere klarte å få tenåringen, som blødde kraftig, opp på stranden, men livet sto ikke til å redde.

- Førstehjelp ble gjennomført for alvorlige skader i beina, og til tross for forsøk på hjerte- og lungeredning døde 15-åringen på stedet, sier politiet i en uttalelse.

Dette er det femte dødsfallet etter haiangrep i Australia i år, og 2020 er dermed et av de dødeligste årene for haiangrep i landet noensinne.

Tre andre personer er også blitt alvorlig skadd etter haiangrep i australske farvann i år.

(NTB).

Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Mann knivstukket i Bergen:

En mann er knivstukket på Laksevåg i Bergen. Tilstanden hans er uviss. Så langt er ingen mistenkt i saken.

Ifølge Bergens Tidende fikk politiet melding om hendelsen rundt klokka 3.30 natt til lørdag.

– Vi fant en mann som var knivstukket utenfor en leilighet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

Den skadde mannen er i 20-årene. Han behandles på Haukeland universitetssjukehus.

– Han var våken en stund, så var han bevisstløs, sier operasjonslederen.

Ingen er mistenkt i saken, men politiet har avhørt flere personer.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.