Annonse

Nyhetsstudio

Pence-bok: - Du er for ærlig
Tidligere visepresident Mike Pence er aktuell med boka «So help me God». Foto: AP / NTB

Pence-bok: - Du er for ærlig

I en ny bok hevder tidligere visepresident Mike Pence at president Donald Trump kalte ham «for ærlig» da han ikke viste støtte til juridiske forsøk på å stoppe sertifiseringen av Joe Bidens valgseier i 2020. Trump mente dette ville få tilhengerne til å hate Pence. Dette skjedde få dager før stormingen av Kongressen 6. januar. Det skriver Pence i sin nye bok, «So help me God», ifølge The Guardian.

I boka kommer det også fram at Pence hadde en samtale med Trump bare dager før, hvor de diskuterte et søksmål anlagt av republikanerne, og ba en dommer om å erklære at visepresidenten hadde «myndighet og skjønn til å bestemme hvilke valgstemmer som skal telle».

Pence skriver at Trump spurte ham at hvis søksmålet «gir deg makten, hvorfor ville du motsette deg den?»

Pence selv skal ikke ha trodd han hadde den type makt under grunnloven.

«Du er for ærlig. Hundretusener kommer til å hate deg. Folk kommer til å tro du er dum», skal Trump ha svart.

Minst ni dødsfall er knyttet til opprøret i Kongressen 6. januar 2021.

I utdraget som er publisert ser det også ut til, ifølge The Guardian, at Pence klandrer en gruppe anti-Trump-operatører, kjent som Lincoln Project, for å gjøre Trump rasende med en politisk annonse, som igjen skal ha oppfordret til Capitol-angrepet.

Annonse

Israels statsminister sparker forsvarsministeren

Benjamin Netanyahu fjerner Yoav Gallant fra sin posisjon som forsvarsminister i Israel.

Det melder Reuters.

Gallant har nylig uttalt seg negativt om Netanyahus omstridte plan om å revidere landets rettssystem, ifølge nyhetsbyrået.

Annonse

Melding om brann i lagerbygg

SISTE: Brannvesenet har slukket en mindre brann inne i lokalet. Røyken er avtakende og brannvesenet søker av bygget, skriver politite på Twitter.

Brannvesenet i Oslo ber naboer holde vinduer lukket etter kraftig røykutvikling fra lagerbygg i bydel Gamle Oslo. Det melder NTB.

Politiet skrev at nødetatene var på vei til stedet klokka 18.22.

– Vi har seks ressurser på stedet. Det er kraftig røykutvikling i bygget, så vi oppfordrer naboer til å holde dører og vinduer lukket, sier vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Politiets operasjonsleder Sven Christian Lie sier at det skal være snakk om et tomt lagerlokale, men at brannvesenet selvsagt vil søke og gå gjennom bygget for å se om noen har tatt seg inn.

Han legger til at brannvesenet er i ferd med å skaffe seg avgang til bygget, og at han derfor ikke vet om det er lokalisert brann på nåværende tidspunkt.

Annonse

TV 2: Bagasjetrøbbel på Gardermoen

Tekniske problemer på bagasjeanlegget i enkelte skranker på Oslo lufthavn Gardermoen skaper søndag noe forsinkelser for reisenede.

Det bekrefter pressekontakt i Avinor, Erik Lødding, Til Dagbladet. TV 2 omtalte saken først.

Lødding sier at reisende henvises til et annet innsjekkingsområde, og at det naturligvis skaper noe ekstra ventetid.

- Det fører til noe forsinkelser, men ikke i flytrafikken, sier han.

Det er ikke problemer for de som reiser med bare hånbagasje. Lødding understreker også at det flyter ganske greit, ut fra meldingene han har fått.

På det meste er det cirka 25 minutters ventetid.

Annonse