Annonse

Nyhetsstudio

Frigir navn etter dødsulykke
Foto: Privat

Frigir navn etter dødsulykke

Det var 25 år gamle Torstein Selemani Valen som døde i en bilulykke på Fosen søndag kveld.

Valen er fra Skien og var ansatt i Forsvaret ved Ørland flystasjon.

Politiet frigir navnet i samråd med pårørende.

Ulykken skjedde søndag 20. november på Hogsdalsveien ved Osavatnet i Indre Fosen kommune.

Politiet opplyser at de har ingen opplysninger som tyder på at andre biler var involvert i ulykken.

Det var mange forbipasserende trafikanter som kjørte forbi ulykkesstedet like etter ulykken. De første meldingene til politiet kom klokka 20.59.

- De forbipasserende gjorde det de kunne for å redde liv, sier operasjonsleder Vagnild, sa operasjonsleder Svein Erik Wagnild i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet søndag.

Da nødetatene ankom stedet, var bilen Valen kjørte, klemt mellom en bergvegg og autovernet. Mannen i 20-åra var fastklemt i bilen. En lege om bord på et redningshelikopter rykket også ut til stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.

Annonse
Hakeem Jeffries valgt til Demokratenes leder i Representantene hus
Foto: Drew Angerer / AFP

Hakeem Jeffries valgt til Demokratenes leder i Representantene hus

Onsdag ble Hakeem Jeffries (52) valgt til Demokratenes nye leder i Representantenes hus, hvor han er kjent som en mann som favner bredt. Med det tar Jeffries over etter Nancy Pelosi.

Han blir dermed historisk, som den første svarte partilederen i Kongressen, ifølge Washington Post.

Jeffries står plassert i partiets politiske sentrum og har mottatt støtte fra avtroppende Pelosi og flere andre ledende demokrater.

Hakeem Jeffries ble født som sønn av sosialarbeidere i New York-bydelen Brooklyn i 1970. Det er også i Brooklyn han har gjort sin politiske karriere. Etter studier på flere prestisjetunge universiteter jobbet han som forretningsadvokat fra 1997 til 2006, men i 2000 forsøkte han seg for første gang i politikken.

Flere ganger stilte han mot et sittende medlem av delstatsforsamlingen, Roger Green, og tapte. I 2006 valgte Green imidlertid å stille til Representantenes hus, og Jeffries ble omsider valgt inn som erstatter. I seks år satt han i New Yorks delstatsforsamling og ble kjent som en svært aktiv forslagsstiller.

I 2012 tok han neste steg og stilte til valg i New Yorks 8. kongressdistrikt, som omfatter store deler av Brooklyn samt noen deler av nabobydelen Queens. Mediene kalte Jeffries «Brooklyns Barack Obama,» en sammenligning han selv avviste.

Siden Jeffries kom inn i Kongressen, har han blitt ansett som en kommende stjernepolitiker.

(Dagbladet / NTB)

Annonse
Drapet på Grønland: - Har dannet seg et bilde
Foto: Javad Parsa / NTB

Drapet på Grønland: - Har dannet seg et bilde

Natt til søndag ble en mann skutt og drept på Grønland i Oslo. Seinere ble en mann i 30-åra pågrepet og siktet for drap. Nå sier den drapssiktedes forsvarer, Tor Even Gjendem, til Dagbladet at det har dannet seg et bilde av hvordan dette kunne skje.

«Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltheter i klientens forklaring, utover at det dannet seg et bilde om hvordan dette ulykksalige kunne skje», sier Gjendem til Dagbladet.

Politiet gikk tidlig ut og sa at det trolig dreier seg om et oppgjør i et kriminelt miljø. Dette sår Gjendem nå tvil om.

«Jeg kan ikke se at det er grunnlag for å hevde at dette er et kriminelt oppgjør, slik også politiadvokat Michelsen vil være avventende fra å kalle det».

Politiadvokat Terje N. Michelsen sa imidlertid følgende da Dagbladet intervjuet ham på mandag:

- De involverte skal ha hatt en tilhørighet til et belastet miljø som har oppholdt seg i dette området hvor drapet fant sted. De involverte er kjent for politiet fra før for kriminalitet som har funnet sted i denne bydelen.

Annonse

VG: Fire menn tiltalt etter Tolga-bortføringen

Fire menn i 20-åra er tiltalt for bortføring eller medvirkning til dette, etter bortføringen på Tolga i Innlandet. Det melder VG.

Det var natt til 2. januar i år at to personer tok seg inn i huset til en 20 år gammel mann og foreldrene hans i Tolga. Foreldrene ble utsatt for vold, og det ble avfyrt flere skudd inne i huset.

20-åringen ble truffet av et skudd, men ble ikke alvorlig skadd.

Annonse

E18: Minst fem biler i ulykke

Sør-Øst politidistrikt melder at flere biler onsdag ettermiddag har vært involvert i en ulykke ved Natvallkrysset på E18 ved Sandefjord.

- Ulykken skyldes trolig at en av bilene har kjørt feil vei på E18. Påkjøringsfeltet til sørgående i Natvallkrysset er stengt, og det anmodes om at bilister finner en annen rute ut på E18, skriver politiet på Twitter.

Ifølge politiet er det det «i hvert fall fem biler med skader» på stedet, og disse må fjernes med bilberger.

- Det er minst fem biler og flere av dem trenger bilberging. De er ikke kjørbare. Dette er en firefelts motorvei, og når det først smeller blir det ofte en del materielle skader, sier operasjonsleder Victoria Hillveg til Dagbladet.

Hun har ikke oversikt over hvor mange personer som er involvert.

Klokka 17.45 skriver politiet at to personer blir fraktet til sykehus med lettere skader. Ytterligere én person kjøres til legevakt.

- Trafikken flyter greit via av- og påkjøringsrampa på stedet, men for de som ikke er kommet så langt enda, så er mulig omkjøringsvei Raveien (Gamle E18) mellom Fokserødkrysset og Langåkerkrysset, tipser politiet i en oppdatering.

Operasjonslederen forteller at de er i gang med etterforskning av ulykka.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!