Annonse

Nyhetsstudio

Mann døde etter fall i fjellet

Tirsdag ettermiddag ble det iverksatt en redningsaksjon, etter at en mann hadde falt i fjellet Kangerurtinden på Vestvågøy.

Mannen ble hentet ut av et Sea King-helikopter og fløyet til sykehuset i Bodø.

Onsdag melder Lofotposten at mannen er død.

Det bekreftes av politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Vest-Lofoten politistasjon.

- Mannen er utenlandsk statsborger, og de pårørende er varslet, sier Finstad-Steira til avisa.

Han sier at hendelsesforløpet er uklart.

- Mannen gikk i fjellet etter at det var kommet melding om at noen sauer satt fast i fjellet. Det var i denne forbindelsen han falt, sier politistasjonssjefen.

Annonse
Ba ikke Jens om råd
STATSMINISTER: Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Alf Simensen / NTB

Ba ikke Jens om råd

Jonas Gahr Støre (Ap) røper at det har en personlig oppside for ham at Jens Stoltenberg fortsatte i Nato. Men han spør ikke gamlesjefen om råd for å snu målingene.

Onsdag var Støre på middag med Stoltenberg og Tysklands statsminister Olaf Scholz etter møter i Berlin. Der fikk Støre møte sin gamle sjef igjen fra tiden da han var først utenriks- og så helseminister under Stoltenberg.

- Jeg ser ham jo fra tid til annen når han er i Norge, nå kan jeg gå tur med ham uten at jeg må melde fra i noen register. Det er en oppside ved at han fortsetter i Nato, sier Støre til NTB, med en referanse til de mulige habilitetsproblemene som kunne dukket opp hvis Stoltenberg ble sentralbanksjef som planlagt.

Stoltenberg fortsatte i stedet som Nato-sjef, der han håndterer den verste sikkerhetskrisen Europa har vært i på flere tiår. Ukraina-krigen og krisen i Europa overskygger også Støres hjemlige krise på meningsmålingene.

Støre sier han ikke fikk noen råd fra Stoltenberg om hvordan han kan snu den dårlige trenden på målingene.

- I forhold til sikkerheten i Europa er det så langt ned på listen at det ikke er noe tema, sier Støre.

- Så har jeg jobbet med Jens Stoltenberg i politikken før, da vi til og med var lavere enn vi er i dag. Det vi da viste var at grundig arbeid, kontakt med partiet, kontakt med velgerne og tålmodighet gjør at du kan komme tilbake. Det skal vi gjøre denne gang også, slår statsministeren fast.

(NTB)

Annonse

Brannvesenet: Alvorlig trafikkulykke i Hamarøy

Det har vært en trafikkulykke på E6 i Hamarøy kommune i Nordland. Brannvesenet omtaler ulykken som alvorlig.

- Det er snakk om en bil som skal ha kjørt inn i fjellveggen, sier vaktkommandør Trond Rabben i Salten brannvesen til NRK. Han omtaler ulykken som alvorlig.

Vegtrafikksentralen opplyser at veien kan bli stengt lenge.

(NTB)

Annonse

Trafikkulykke i Alta

To biler med totalt tre personer var onsdag kveld involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 870 ved Aronnes i Alta i Troms og Finnmark, opplyser politiet på Twitter.

Veien ble delvis stengt på grunn av utrykningskjøretøy i veibanen, men like før klokka 20.30 melder politiet at veien er åpen for trafikk.

Det er ikke meldt om personskade etter ulykken, som skjedde i 50-sonen.

Annonse

Flere biler skal være involvert i en ulykke på E18 i Lier

Onsdag kveld opplyser Sørøst politidistrikt at fire-fem biler har vært involvert i en trafikkulykke på E18 ved Lierstranda. Fire personer i to av bilene har blitt fraktet til legevakt for videre oppfølging.

Ulykken skal ha funnet sted i sørgående felt, omtrent ved bensinstasjonen på Kjellstad. Veien er åpen for normal ferdsel.