Annonse

Nyhetsstudio

Full fyr i uthus - kontroll

Politi er på stedet etter at et uthus står i fullt fyr i et uthus på en adresse i Horten sentrum. Det skriver SØr-Øst politidistrikt på Twitter.

- Vi er i kontakt med beboere i hovedhuset, skriver politiet.

- Det er ikke kontroll på brannen per nå. Politiet forsøker å slukke brannen med en hageslange inntil brannvesenet kommer, legger de til.

Klokka 11.50 melder brannvesenet at brannen er er under kontroll.

Det skal ikke lenger være spredningsfare.

Annonse

VG: To innbragt ettter drap

To personer er innbragt etter drapet i Oslo natt til søndag. Det opplyser krimvakta til VG.

Les mer:

Les hele saken

Mann skutt og drept i Oslo

Annonse
- Intense kamper
Kampene pågår for fullt i Donetsk. Foto: Laurel Chor / SOPA Images / Shutterstock / NTB

- Intense kamper

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina vier britisk etterretning søndag oppmerksomheten til to byer i Donbas-regionen.

- Områdene rundt landsbyene Pavlivka og Vuhledar i dem sørlige delen av sentral-Donetsk, har vært preget av intense kamper de siste to ukene, selv om det er lite framgang fra begge sider, skriver britene.

- Både Russland og Ukraina har betydelige styrker i denne sektoren, og det russiske marineinfanteriet har lidd store tap, skriver britene videre.

Området er strategisk viktig for begge parter.

- Dette området fortsetter å være gjenstand for konflikt, trolig fordi Russland vurderer det slik at området har potensiale til å bli et utgangspunkt for en framtidig, stor offensiv nordover, for å ta resten av det Ukraina-kontrollerte Donetsk, skriver britene.

- Likevel er det usannsynlig at Russland klarer å samle et tilstrekkelig antall styrker til å oppnå et operasjonelt gjennombrudd i området, avslutter de.

Annonse

12-åring død etter russisk rulett

En 12 år gammel gutt er bekreftet omkommet etter å ha blitt skutt i byen Jackson i Mississippi i USA. Det melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene i byen har opplyst at de mener gutten døde mens han spilte russisk rulett med vennene sine. Russisk rulett innebærer at man lader en revolver med ett skudd, spinner tønna på våpenet, retter det mot noen og trekker av. Hvis man da har flaks avfyres ikke våpenet.

To ungdommer og en voksen person er siktet etter hendelsen. De to ungdommene er siktet for drap, mens den voksne er siktet for medvirkning.

Annonse
Nektes å se henrettelsen
Kevin Johnson med dattera før drapet skjedde. Hun er nå 19 år gammel. Foto: ACLU

Nektes å se henrettelsen

En 19 år gammel amerikansk kvinne blir nektet adgang til farens henrettelse. Det skriver BBC.

Det er dommer i Missouri i USA som har slått fast at hun er for ung til å være til stede.

Faren hennes, Kevin Johson (37), ble dømt til døden for å ha drept en politimann i 2005. Han har bedt om at hun får være til stede når han henrettes.

- Hjertet mitt er knust, fordi jeg ikke får være med faren min i hans siste øyeblikk, sier 19-åringen i en uttalelse, og legger til at faren har jobbet hardt med å bli rehabilitert i fengselet, og ber guvernøren i delstaten om å stoppe henrettelsen.