Annonse

Nyhetsstudio

Stenger ned

Kinas hoveddstad, Beijing, stenger ned på grunn av rekordhøyt antall smittede av koronaviruset. Det melder Sina Weibo.

Lokale myndigheter i Beijing, oppfordrer innbyggerne til ikke å forlate hjemmene sine, da koronasituasjonen i byen er på det stadier de kaller for kritisk.

I forrige uke ble det registrert i snitt 22.000 nye tilfeller hver dag i Beijing, noe som er en fordobling fra uka før.

Reuters skriver også at den kinesiske byen Changchun oppfordrer innbyggernde til å unngå ikke-nødvendig forflytning.

Smitten har økt i hele Kina etter at myndighetene lempet på koronastrategien tidligere i november.

Onsdag ble det registrert 31.454 nye smittetilfeller i landet. Det siterer AFP landets helsemyndigheter på. Det er en ny toppnotering.

Av de nye smittetilfellene, var 27.517 asymptomatiske, ifølge helsemyndighetene.

Landets myndigheter forsøker å stanse smittespredningen med omfattende nedstengninger, massetesting og reiserestriksjoner, rundt tre år etter at de første meldingene om virussykdommen kom fra storbyen Wuhan i Hubei-provinsen sentralt i landet.

Smittetallene er relativt lave, tatt i betraktning at landet har 1,4 milliarder innbyggere, men under det svært strenge smittevernregimet fører også små utbrudd til at hele byer blir stengt ned, mens smittekontakter settes i strenge karantener.

De tre årene med den svært strenge politikken har tært på mange kinesere, og det har brutt ut sporadiske demonstrasjoner.

Den forrige toppnoteringen var på 29.930 tilfeller på ett døgn og kom i midten av april. Den gang var Shanghai, landets mest folkerike by, helt stengt ned, og byens 25 millioner innbyggere slet med å kjøpe mat og få tilgang til helsehjelp.

(Dagbladet / NTB)

Annonse

Putin kjørte over Krimbrua

Den russiske presidenten besøkte mandag Krim-brua etter eksplosjonen i høst.

Brua, som knytter den russiskokkuperte Krim-halvøya til det russiske fastlandet, fikk store skader i en eksplosjon og påfølgende brann 8. oktober. Tre mennesker ble drept.

Russlands president Vladimir Putin var raskt ute med å legge skylden på Ukraina.

Mandag kjørte han en Mercedes over brua og fikk en oppdatering på reparasjonsarbeidet av visestatsminister Marat Khusnullin.

(NTB)

Annonse

Politiet søker vitner etter knivstikking på T-banen

En person ble knivstikket på T-banen i Oslo, mellom Nationalteatret og Jernbanetorget, lørdag mellom klokka 17.55 og 18.15. Nå ber politiet om tips.

Fornærmedes tilstand er stabil, og han anses ikke livstruende skadd.

Politiet søker etter en navngitt mann i 30-åra, som har status som siktet etter hendelsen. Mannen er kjent for politiet fra tidligere, men er ikke pågrepet. Det skal være en relasjon mellom ham og fornærmede, skriver politiet i en pressemelding.

Det er ikke flere mistenkte i saken per nå, opplyser de.

Politiet gjennomfører teknisk og taktisk etterforskning i saken, og jobber med å innhente video og kartlegge hendelseforløpet. De har avhørt flere vitner, men ønsker flere tips fra publikum.

- Etterforskningen har ikke avdekket holdepunkter for at saken knyttes til andre voldshendelser i Oslo den siste tida, eller at saken knyttes til gjengkriminalitet, skriver politiet.

Annonse

Tyskland: Jente død etter knivangrep

Den tyske avisa Schwäbische skriver at en jente døde etter knivangrepet ved en skole i Oberkirchberg mandag morgen.

En mann skal ha angrepet to jenter på vei til skolen. Politiet opplyste tidligere at de to jentene ble kjørt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. Mandag ettermiddag kom meldingen om at en av jentene omkom som følge av skadene.

Annonse

Reuters: Skal være funnet missilfragmenter i Moldova

Nyhetsbyrået Reuters skriver at politiet i Moldova har funnet missilfragmenter nær den ukrainske grensa.