Annonse

Nyhetsstudio

Raser mot Sverige: - Antirussisk hysteri
Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock

Raser mot Sverige: - Antirussisk hysteri

Talsperson i Det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, raser mot svensk sikkerhetspoliti etter at to personer ble pågrepet og mistenkt for spionasje tirsdag. Det melder Aftonbladet.

Zakharova raser mot mediedekning av pågripelsen av det som flere medier melder er et russisk par i 60-åra.

- Russland har ikke fått offisiell informasjon om dette fra svenske myndigheter, påpeker Zakharova.

- Slik vi ser det er rapproteringen om dette i svenske medier en del av et antirussisk hysteri i Vesten. den russofobiske kampanjen har utviklet seg til å bli spionmani i visse land, legger hun til.

Annonse

Putin kjørte over Krimbrua

Den russiske presidenten besøkte mandag Krim-brua etter eksplosjonen i høst.

Brua, som knytter den russiskokkuperte Krim-halvøya til det russiske fastlandet, fikk store skader i en eksplosjon og påfølgende brann 8. oktober. Tre mennesker ble drept.

Russlands president Vladimir Putin var raskt ute med å legge skylden på Ukraina.

Mandag kjørte han en Mercedes over brua og fikk en oppdatering på reparasjonsarbeidet av visestatsminister Marat Khusnullin.

(NTB)

Annonse

Politiet søker vitner etter knivstikking på T-banen

En person ble knivstikket på T-banen i Oslo, mellom Nationalteatret og Jernbanetorget, lørdag mellom klokka 17.55 og 18.15. Nå ber politiet om tips.

Fornærmedes tilstand er stabil, og han anses ikke livstruende skadd.

Politiet søker etter en navngitt mann i 30-åra, som har status som siktet etter hendelsen. Mannen er kjent for politiet fra tidligere, men er ikke pågrepet. Det skal være en relasjon mellom ham og fornærmede, skriver politiet i en pressemelding.

Det er ikke flere mistenkte i saken per nå, opplyser de.

Politiet gjennomfører teknisk og taktisk etterforskning i saken, og jobber med å innhente video og kartlegge hendelseforløpet. De har avhørt flere vitner, men ønsker flere tips fra publikum.

- Etterforskningen har ikke avdekket holdepunkter for at saken knyttes til andre voldshendelser i Oslo den siste tida, eller at saken knyttes til gjengkriminalitet, skriver politiet.

Annonse

Tyskland: Jente død etter knivangrep

Den tyske avisa Schwäbische skriver at en jente døde etter knivangrepet ved en skole i Oberkirchberg mandag morgen.

En mann skal ha angrepet to jenter på vei til skolen. Politiet opplyste tidligere at de to jentene ble kjørt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. Mandag ettermiddag kom meldingen om at en av jentene omkom som følge av skadene.

Annonse

Reuters: Skal være funnet missilfragmenter i Moldova

Nyhetsbyrået Reuters skriver at politiet i Moldova har funnet missilfragmenter nær den ukrainske grensa.