Annonse

Nyhetsstudio

Strømmen tilbake i hele Ukraina

Det ukrainske presidentkontoret opplyser torsdag at strømførselen nå er gjenopprettet i alle landets regioner. Det melder det ukrainske kontoret til Deutsche Welle på Twitter.

Annonse

Opptøyer i syrisk by - stormet bygning

Reuters melder om at sinte demonstranter har stormet guvernørens kontor i byen As-Suwayda sør i Syria. Årsaken skal være misnøye med den økonomiske situasjonen i landet.

Det skal ha blitt avfyrt skudd, skriver nyhetsbyrået, som siterer vitner.

Ifølge en lokal reporter har sikkerhetsstyrker skutt mot demonstranter.

En video fra TV-kanalen ShaamNetwork på Twitter viser at noen har satt fyr på en haug utenfor den aktuelle bygningen.

Den viser også et stort antall mennesker som har samlet seg i gatene for å protestere.

Til Reuters forteller vitner at flere enn 200 personer samlet seg rundt bygningen mens de ropte at den syriske presidenten, Bashar Assad al-Assad, må gå av.

Oppdateres.

Annonse

Oslo: Utsatt for vold - mulige stikkskader

Politet er i kontakt med en person som er utsatt for vold på Ellingsrud i Oslo, skriver de på Twitter klokka 11.21 søndag.

- Han er bevisst, men har noe skader.

Skadene kan stamme fra stikkvåpen, tror politiet.

- Vi jobber videre med å prøve å finne ut av hva som har skjedd, hvor og hvorfor.

Annonse

Filmet kvinner på toalett på utested i Oslo

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Det var natt til søndag 21. november i fjor at mannen plasserte seg i en toalettbås på et utested i Oslo. Fra båsen kikket han på og filmet flere kvinner som gikk på toalettet, ifølge tiltalen. Han skal ha filmet minst seks ulike kvinner denne kvelden.

Mannen er også tiltalt for en rekke lignende tilfeller på toaletter flere andre ukjente steder rundt om i Oslo. Han skal ved enkelte anledninger ha plassert mobiltelefonen inne på toalettet og deretter forlatt toalettet mens kameraet filmet.

Ifølge tiltalen har han også filmet under skjørtet på flere kvinner, blant annet inne på en T-banevogn og i et trappeløp.

Det er satt av to dager til rettssaken, som begynner torsdag 8. desember i Oslo tingrett. (NTB)

Annonse

Irans påtalemyndighet: Moralpolitiet nedlegges

Det melder nyhetsbyrået AFP. Moralpolitiet har blant annet i oppgave å passe på at iranske kvinner følger strenge regler for hvordan de skal kle seg.

Den siste tiden har det vært en store opptøyer i landet etter at iransk-kurdiske Mahsa Amini (22) døde i varekt etter å ha blitt pågrepet av moralpolitiet for å ikke dekke håret sitt i september.

Flere tusen personer har blitt arrestert i de store opptøyene i landet.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) har flere ganger uttalt seg kritisk til regimet i landet - og støttet demonstrantene. Han stiller seg kritisk til grepet fra regimet.

- I Irans gater blir unge mennesker som drømmer om den samme friheten og demokrati som oss drept, slått og fengsla. Regimet har til og med dømt flere demonstranter til døden. Det spiller ingen rolle hva regimet kaller moralpolitiet, deres brutalitet og vold fortsetter, skriver stortingspresidenten i en SMS til Dagbladet.

(Dagbladet/NTB)

Irans påtalemyndighet: Moralpolitiet nedlegges
Foto: Terje Pedersen / NTB