Annonse

Nyhetsstudio

Varsler pressekonferanse om søk i Hammerfest
Foto: Politiet

Varsler pressekonferanse om søk i Hammerfest

Politiet i Finnmark kaller inn til en presseoppdatering klokka 17.00 torsdag, i forbindelse med søket etter savnede Abdullahi Dayib Mohamud, skriver de på Twitter.

Politiet startet onsdag med konkrete søk i Hammerfest etter den savnede 23-åringen. Han har vært savnet i snart to år. Etterforskningen har pågått siden.

På bakgrunn av mottatt informasjon i saken har politiet besluttet å undersøke om det ligger noe i bakken på et spesifikt område rundt en nyoppført idrettshall i Hammerfest.

Det opplyser Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

- Vi kan ikke være sikre på det, men kan heller ikke leve med uvissheten om han ligger der. Derfor har vi tatt en beslutning om å grave her, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen.

Politiets hovedhypotese er at Mohamud har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult.

- Saken har høy prioritet i politiet. Det er viktig for de pårørende, for lokalsamfunnet og for politiet å komme til bunns i denne saken. De pårørende er informert om søket, sier Pettersen.

Annonse
Kraftig vind: - Vis aktsomhet

Kraftig vind: - Vis aktsomhet

Det er ventet storm på Vestlandet søndag.

- Det blir en vindfull søndag på Vestlandet! Det ventes liten til full storm fra sørøst, og kraftigst vind blir det på fjellet og i kyststrøkene. Vinden avtar i kveld. Men vis aktsomhet om du skal ferdes ute i dag, skriver meteorologisk institutt på Twitter.

Meteorologene sender også ut gult farevarsel for snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

- Kuling fra øst og sørøst gir i dag og mandag perioder med snøfokk i fjellet i Sør-Norge, skriver de på Twitter.

Videre opplyser de at det ventes mest vind og snø i Langfjella og Jotunheimen.

Annonse

VG: To innbragt ettter drap

To personer er innbragt etter drapet i Oslo natt til søndag. Det opplyser krimvakta til VG.

Les mer:

Les hele saken

Mann skutt og drept i Oslo

Annonse
- Intense kamper
Kampene pågår for fullt i Donetsk. Foto: Laurel Chor / SOPA Images / Shutterstock / NTB

- Intense kamper

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina vier britisk etterretning søndag oppmerksomheten til to byer i Donbas-regionen.

- Områdene rundt landsbyene Pavlivka og Vuhledar i dem sørlige delen av sentral-Donetsk, har vært preget av intense kamper de siste to ukene, selv om det er lite framgang fra begge sider, skriver britene.

- Både Russland og Ukraina har betydelige styrker i denne sektoren, og det russiske marineinfanteriet har lidd store tap, skriver britene videre.

Området er strategisk viktig for begge parter.

- Dette området fortsetter å være gjenstand for konflikt, trolig fordi Russland vurderer det slik at området har potensiale til å bli et utgangspunkt for en framtidig, stor offensiv nordover, for å ta resten av det Ukraina-kontrollerte Donetsk, skriver britene.

- Likevel er det usannsynlig at Russland klarer å samle et tilstrekkelig antall styrker til å oppnå et operasjonelt gjennombrudd i området, avslutter de.

Annonse

12-åring død etter russisk rulett

En 12 år gammel gutt er bekreftet omkommet etter å ha blitt skutt i byen Jackson i Mississippi i USA. Det melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene i byen har opplyst at de mener gutten døde mens han spilte russisk rulett med vennene sine. Russisk rulett innebærer at man lader en revolver med ett skudd, spinner tønna på våpenet, retter det mot noen og trekker av. Hvis man da har flaks avfyres ikke våpenet.

To ungdommer og en voksen person er siktet etter hendelsen. De to ungdommene er siktet for drap, mens den voksne er siktet for medvirkning.