Annonse

Nyhetsstudio

Politiet: Mottar mange henvendelser knyttet til «lokkemenn»
Flere meldinger: Politiet har fått mange henvendelser om lokkemenn. Her fra Sandvika i sentrum av Bærum kommune. Foto: Tore Meek / NTB

Politiet: Mottar mange henvendelser knyttet til «lokkemenn»

Politiet i enhet Vest (Oslo vest, Asker og Bærum) har mottatt mange henvendelser fra bekymrede foreldre i Bærum og omegn som frykter en eller flere såkalte «lokkemenn».

- Vi har fått inn anmeldelse i en sak, hvor vi har igangsatt operative tiltak og bred etterforskning, skriver Politiet i Oslo, Asker og Bærum - Nettpatruljen i et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag.

Politiet påpeker at de tar slike saker på alvor, og jobber med å finne ut hva som kan ha skjedd. Politiet påpeker at de ikke har holdepunkter for å si at det har foregått noe straffbart.

- Vi er ikke kjent med konkrete saker fra tidligere hvor barn faktisk har blitt lokket inn i bil, opplyser politiet i innlegget.

Videre oppfordrer politiet foreldre til å snakke med barna sine, samt anmelde nye saker.

- Vi forstår at slike hendelser er egnet til å skape bekymring. Enhet vest har derfor engasjert flere av sine fagområder og innsatsressurser som alle jobber iherdig med å oppklare disse sakene. Det er derfor viktig å melde fra til politiet om konkrete observasjoner av slike eller tilsvarende hendelser, påpeker politiet.

Per nå finner ikke politiet at tipsene er sammenfallende, eller at det er grunn til å frykte en «lokkemann».

- Politiet ønsker at det ikke skapes unødig frykt. Vi er på vakt, og er forebyggende til stede, skriver politiet avslutningsvis.

Annonse
Kraftig vind: - Vis aktsomhet

Kraftig vind: - Vis aktsomhet

Det er ventet storm på Vestlandet søndag.

- Det blir en vindfull søndag på Vestlandet! Det ventes liten til full storm fra sørøst, og kraftigst vind blir det på fjellet og i kyststrøkene. Vinden avtar i kveld. Men vis aktsomhet om du skal ferdes ute i dag, skriver meteorologisk institutt på Twitter.

Meteorologene sender også ut gult farevarsel for snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

- Kuling fra øst og sørøst gir i dag og mandag perioder med snøfokk i fjellet i Sør-Norge, skriver de på Twitter.

Videre opplyser de at det ventes mest vind og snø i Langfjella og Jotunheimen.

Annonse

VG: To innbragt ettter drap

To personer er innbragt etter drapet i Oslo natt til søndag. Det opplyser krimvakta til VG.

Les mer:

Les hele saken

Mann skutt og drept i Oslo

Annonse
- Intense kamper
Kampene pågår for fullt i Donetsk. Foto: Laurel Chor / SOPA Images / Shutterstock / NTB

- Intense kamper

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina vier britisk etterretning søndag oppmerksomheten til to byer i Donbas-regionen.

- Områdene rundt landsbyene Pavlivka og Vuhledar i dem sørlige delen av sentral-Donetsk, har vært preget av intense kamper de siste to ukene, selv om det er lite framgang fra begge sider, skriver britene.

- Både Russland og Ukraina har betydelige styrker i denne sektoren, og det russiske marineinfanteriet har lidd store tap, skriver britene videre.

Området er strategisk viktig for begge parter.

- Dette området fortsetter å være gjenstand for konflikt, trolig fordi Russland vurderer det slik at området har potensiale til å bli et utgangspunkt for en framtidig, stor offensiv nordover, for å ta resten av det Ukraina-kontrollerte Donetsk, skriver britene.

- Likevel er det usannsynlig at Russland klarer å samle et tilstrekkelig antall styrker til å oppnå et operasjonelt gjennombrudd i området, avslutter de.

Annonse

12-åring død etter russisk rulett

En 12 år gammel gutt er bekreftet omkommet etter å ha blitt skutt i byen Jackson i Mississippi i USA. Det melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene i byen har opplyst at de mener gutten døde mens han spilte russisk rulett med vennene sine. Russisk rulett innebærer at man lader en revolver med ett skudd, spinner tønna på våpenet, retter det mot noen og trekker av. Hvis man da har flaks avfyres ikke våpenet.

To ungdommer og en voksen person er siktet etter hendelsen. De to ungdommene er siktet for drap, mens den voksne er siktet for medvirkning.