Annonse

Nyhetsstudio

Mann siktet for mordbrann i Bærum

Etterforskningen av blokkbrannen på Rykkinn i Bærum i fjor har tatt ett år. Nå er en mann i 30-årene siktet for mordbrann.

- Vi har gode holdepunkter for at brannen er påsatt, og at det er siktede som har tent på. En sakkyndigrapport fra Kripos konkluderer også med at brannen er påsatt, sier etterforsker Terje Trovum på Bærum politistasjon til Budstikka.

Til sammen 58 personer måtte evakuere 39 leiligheter, da det brøt ut brann i blokka morgenen 9. oktober i fjor. Fire av leilighetene ble vurdert som totalskadd da brannen var slukket.

Mannen i 30-årene er siktet for «framkalling av fare for allmennheten», paragrafen som tilsvarer mordbrannparagrafen i den gamle straffeloven, samt for skadeverk.

(NTB)

Annonse

Nettproblemer for Telia-kunder flere steder

Torsdag har Telia-kunder flere steder i landet opplevd problemer med fastnettet. Selskapet meldte selv om feilen ved 12.50-tida.

Brukerrapporter på Downdetector viser at rapporterte feilmeldinger for Telia skøyt i været ved 11-tida torsdag.

Klokka 13.45 opplyser informasjonssjef i Telia, Daniel Barhom, at feilen som forårsaket problemer med fastnettet er løst.

- Våre tjenester er nå på vei opp igjen, men det kan ta noe tid før alt fungerer som normalt. Vi beklager så mye ulempene feilen medførte for berørte kunder. Vi fortsetter å overvåke trafikken nøye, og anbefaler at kunder som fortsatt skulle oppleve problemer om å ta en omstart av utstyret deres, skriver Barholm i en SMS til Dagbladet.

Annonse
VG: 41 år gammel mann tiltalt for drapet på Fevziye (50)
Fevziye Kaya Sørebø ble 50 år gammel. Bilde tatt under et veldedighetsarrangement i 2019. Foto: Bjørnar Evenshaug

VG: 41 år gammel mann tiltalt for drapet på Fevziye (50)

Politiet mener mannen som skjøt og drepte tobarnsmoren Fevziye Kaya Sørebø (50) på Frogner i Oslo i fjor er en 41 år gammel mann fra Bærum. Det skriver VG.

Mannen er tiltalt for drap.

– Det er tatt ut en tiltale for forsettlig drap og det er en tiltalt. Det er skjerpende at det har skjedd på et offentlig sted. Vi vil bruke hovedforhandlingen for å utdype hva som er avgjørende for skyldspørsmålet og straffeutmålingen, sier statsadvokat Aud Gravås ved Oslo statsadvokatembeter til avisa.

Mannen har tidligere erkjent straffskyld. Hans forsvarer, Ole Petter Drevland, opplyser VG om at mannen og hans familie er informert om tiltalen.

- Han og familien er informert. Tiltalen er i tråd med skylderkjennelsen, så det er ingenting å si på det. Tiltalen er som forventet, sier Drevland.

Annonse
FHI: Kan bli epidemi-økning inn mot jula
Foto: Lise Åserud / NTB

FHI: Kan bli epidemi-økning inn mot jula

Folkehelseinstituttet åpner for at en økning av Covid-19, influensa og RSV-infeksjoner kan føre til belastning på helsetjenestene dersom tilfellene øker inn mot jula. Det skriver de i sin siste ukesrapport.

- Det er mulig at alle tre epidemiene er betydelig større ved juletider. Den samlede belastningen på helsetjenesten kan bli stor. Sykehusene og kommunene må ha beredskap for mer sykdom, større sykefravær, flere innleggelser og flere utbrudd i sykehjem og sykehus, skriver FHI.

FHI legger imidlertid til at forekomsten av influensa og innleggelser med influensa foreløpig er lav, til tross for at den øker raskt.

- Økningen skjer tidligere enn normalt, og det ventes at sesongens influensaepidemi er i full gang fra siste halvdel av desember, skriver FHI.

Annonse
Snø skaper krevende kjøreforhold
Foto: Vegvesenet

Snø skaper krevende kjøreforhold

Store snømengder i Agder og Telemark skaper krevende kjøreforhold flere steder. Det melder Vegtrafikksentralen sør.

- Mannskaper er ute flere steder for å gjøre nødvendige tiltak. Kjør forsiktig, hold avstand og ta hensyn til brøytemannskapene, skriver de på Twitter.