Annonse

Nyhetsstudio

Lastebil med gassflasker veltet i Oslo

En lastebil med gassflasker, blant annet acetylen, har veltet på Alfaset, skriver politiet på Twitter.

- Det er fare for at det kan rase videre ned på toglinjene. Foreløpig uklart om det er lekkasje fra noen av flaskene.

Det er satt sikkerhetsavstand på 300 meter ved ulykkesstedet.

Politiet opplyser at de forbereder seg på langvarig innsats på skadestedet.

Brannvesenet har akkurat kommet fram til stedet med ni ressurser. De har dermed ikke fått oversikt over situasjonen foreløpig, sier vaktkommandør Kjetil Johanson til Dagbladet.

- Hva kan du si om acetylen?

- I teorien er det en viss fare for at det kan bli forårsaket en eksplosjon. Men vi vet ikke omfang, alt er uavklart, sier han.

Det lekker fra en eller flere flasker etter ulykka, opplyser politiet til NRK.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Annonse
Hakeem Jeffries valgt til Demokratenes leder i Representantene hus
Foto: Drew Angerer / AFP

Hakeem Jeffries valgt til Demokratenes leder i Representantene hus

Onsdag ble Hakeem Jeffries (52) valgt til Demokratenes nye leder i Representantenes hus, hvor han er kjent som en mann som favner bredt. Med det tar Jeffries over etter Nancy Pelosi.

Han blir dermed historisk, som den første svarte partilederen i Kongressen, ifølge Washington Post.

Jeffries står plassert i partiets politiske sentrum og har mottatt støtte fra avtroppende Pelosi og flere andre ledende demokrater.

Hakeem Jeffries ble født som sønn av sosialarbeidere i New York-bydelen Brooklyn i 1970. Det er også i Brooklyn han har gjort sin politiske karriere. Etter studier på flere prestisjetunge universiteter jobbet han som forretningsadvokat fra 1997 til 2006, men i 2000 forsøkte han seg for første gang i politikken.

Flere ganger stilte han mot et sittende medlem av delstatsforsamlingen, Roger Green, og tapte. I 2006 valgte Green imidlertid å stille til Representantenes hus, og Jeffries ble omsider valgt inn som erstatter. I seks år satt han i New Yorks delstatsforsamling og ble kjent som en svært aktiv forslagsstiller.

I 2012 tok han neste steg og stilte til valg i New Yorks 8. kongressdistrikt, som omfatter store deler av Brooklyn samt noen deler av nabobydelen Queens. Mediene kalte Jeffries «Brooklyns Barack Obama,» en sammenligning han selv avviste.

Siden Jeffries kom inn i Kongressen, har han blitt ansett som en kommende stjernepolitiker.

(Dagbladet / NTB)

Annonse
Drapet på Grønland: - Har dannet seg et bilde
Foto: Javad Parsa / NTB

Drapet på Grønland: - Har dannet seg et bilde

Natt til søndag ble en mann skutt og drept på Grønland i Oslo. Seinere ble en mann i 30-åra pågrepet og siktet for drap. Nå sier den drapssiktedes forsvarer, Tor Even Gjendem, til Dagbladet at det har dannet seg et bilde av hvordan dette kunne skje.

«Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltheter i klientens forklaring, utover at det dannet seg et bilde om hvordan dette ulykksalige kunne skje», sier Gjendem til Dagbladet.

Politiet gikk tidlig ut og sa at det trolig dreier seg om et oppgjør i et kriminelt miljø. Dette sår Gjendem nå tvil om.

«Jeg kan ikke se at det er grunnlag for å hevde at dette er et kriminelt oppgjør, slik også politiadvokat Michelsen vil være avventende fra å kalle det».

Politiadvokat Kari Kirkhorn sier at politiet ikke har konkludert med noe som helst, men at de fortsatt etterforsker saken for å finne et mulig motiv.

- Vi har ikke konkludert med noe ennå, men vi etterforsker saken for å finne ut om det ligger et motiv til grunn for handlingen. For eksempel ser vi på om det kan være noe som ligger langt tilbake i tid, litt tilbake i tid eller om det har oppstått noe helt konkret, sier Kirkhorn til Dagbladet og fortsetter:

- Tidligere har vi sagt at politiet kjenner bakgrunnen til de involverte, men på nåværende tidspunkt har vi ikke grunnlag for å si at denne hendelsen kan knyttes til noe spesifikt.

Videre forteller hun at drapssiktede knytter seg til handlingen.

- Drapssiktede har blitt avhørt én gang, dagen etter at han ble pågrepet. Siktede knytter seg til handlingen, men har ikke kommet dit at han har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Annonse

VG: Fire menn tiltalt etter Tolga-bortføringen

Fire menn i 20-åra er tiltalt for bortføring eller medvirkning til dette, etter bortføringen på Tolga i Innlandet. Det melder VG.

Det var natt til 2. januar i år at to personer tok seg inn i huset til en 20 år gammel mann og foreldrene hans i Tolga. Foreldrene ble utsatt for vold, og det ble avfyrt flere skudd inne i huset.

20-åringen ble truffet av et skudd, men ble ikke alvorlig skadd.

Annonse

Kvinne i 80-åra mistenkt etter trafikkulykke

Flere biler var onsdag ettermiddag involvert i en ulykke ved Natvallkrysset på E18 ved Sandefjord i Vestfold og Telemark fylke.

En kvinne i 80-årene etterforskes for å ha kjørt i feil kjøreretning og forårsaket ulykken. Førerkortet hennes er beslaglagt.

E18 ble først stengt, men klokka 18.13 melder politiet at veien er åpnet igjen.

Ifølge politiet er det «i hvert fall fem biler med skader» på stedet, og disse måtte fjernes med bilberger.

- Det er minst fem biler og flere av dem trenger bilberging. De er ikke kjørbare. Dette er en firefelts motorvei, og når det først smeller blir det ofte en del materielle skader, sa operasjonsleder Victoria Hillveg til Dagbladet tidligere onsdag.

Hun hadde da ikke oversikt over hvor mange personer som var involverte.

Klokka 17.45 skrev politiet at to personer blir fraktet til sykehus med lettere skader. Ytterligere én person ble kjørt til legevakt.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!