Annonse

Nyhetsstudio

Ulykke på E18 i Kristiansand - bilfører stakk fra stedet
Foto: Terje Myklevoll / Dagbladet

Ulykke på E18 i Kristiansand - bilfører stakk fra stedet

Politiet i Agder melder om en trafikkulykke på E18 ved Ikea i Kristiansand. Tre biler skal være involvert og en av bilene stakk fra stedet.

I en oppdatering melder politiet at bilen tidligere var forsøkt stanset av politiet, og at føreren unndro seg forfølgelse i motgående kjørefelt på E18. Ulykken ble meldt om rundt 21.40 torsdag kveld.

Halvannen time seinere melder politiet at de har kontroll på fører av bilen som stakk av på flyplassen Kjevik i Kristiansand. Sjåføren er besluttet pågrepet og bil bli framstilt for legeundersøkelse.

Bilen skal ha stukket av i motgående kjørefelt i retning Kristiansand.

De opplyser at bilen som stakk fra stedet trolig har en kollisjonsskade i fronten.

En person blir kjørt til legevakta med nakkesmerter etter kollisjonen.

Dagbladets reporter på stedet melder at to ambulanser er til stede, i tillegg til politi og brannvesen. De to bilene som står igjen er en taxi og en personbil.

E18 i østgående retning er sperret for trafikk. Politiet melder at trafikken på stedet blir omdirigert.

Annonse
Her går det galt for Gharahkhani
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Her går det galt for Gharahkhani

- Jeg fikk kjenne treet på kroppen, sier stortingspresident Masud Gharahkhani til NTB etter å ha felt årets julegran til Stortinget.

Han kom uskadd fra uhellet.

Gharahkhani tok turen til Ytre Enebakk for selv å felle den utvalgte grana som skal glede de folkevalgte. En god, gammeldags buesag fikk jobben – og grana falt. Dessverre over presidenten selv.

- Det tok en litt uventet vending, men det var helt udramatisk. Du kan si at jeg fikk kjenne treet på kroppen. Så denne grana har jeg allerede et nært forhold til, sier Gharahkhani til NTB.

To personer måtte hjelpe til med å få vekk treet som landet delvis oppå drammenseren.

- Juletreet i vandrehallen er en fin tradisjon, og selv om fellingen ble litt spesiell, håper jeg det vil bidra til en lun stemning, sier han og bedyrer at han er en erfaren juletrefeller.

- Familien min begynte forsiktig med plasttre, og nå er vi der at vi går ut i skogen og hogger selv, og det skal lukte gran i stua.

(NTB)

Annonse
Vil bli politimester
Ida Melbo Øystese har søkt stillingen som politimester i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vil bli politimester

Politimester i Øst politidistrikt, Ida Melbo Øystese (54) har søkt samme stilling i hovedstaden.

Ida Melbo Øystese er en av totalt fire personer som har søkt stillingen som politimester i Oslo politidistrikt.

Det kommer fram i den offentlige søkerlisten til jobben.

54-åringen jobber i dag i den samme stillingen i Øst politidistrikt.

Totalt er det fire personer som har søkt jobben. Av disse er tre menn, mens Øystese er eneste kvinne.

Det var opprinnelig to søkere til på søkerlisten, men disse har trukket seg.

(NTB)

Annonse
SMK-bønn til McKinsey
Foto: Carina Johansen / NTB

SMK-bønn til McKinsey

Statsministerens kontor (SMK) opplyser til Dagbladet at de i dag har sendt et brev til McKinsey for å få dem til å åpne kundelisten til statssekretær Kristoffer Thoner.

- SMK har i dag sendt brev til McKinsey og bedt om at Kristoffer Thoner som et minimum får adgang til å informere statsministeren, stabssjefen, regjeringsråden og ekspedisjonssjefen i Administrativ- og konstitusjonell avdeling om hvilke kunder han har arbeidet for i McKinsey. Det er behov for at flere her på kontoret kan vurdere Kristoffer Thoners habilitet fortløpende.

- Så mener vi at åpenhet er viktig, så det optimale er at McKinsey offentliggjør kundelisten, sier statssekretær Kristine Kallset til Dagbladet.

TV 2 har i dag meldt at Telenor er en av Thoners tidligere kunder.

Robin Idland Krüger, kommunikasjonssjef for McKinsey i Norge, sier selskapet er i gang med å innhente klientsamtykker slik at Thoners taushetsplikt kan oppheves.

- Det er ikke noe poeng for oss i å være tilbakeholdne med informasjon hvis vi ikke må. Vi ønsker å bidra konstruktivt i denne situasjonen og har derfor startet prosessen med å innhente klientsamtykker som kan oppheve Kristoffer Thoners taushetsplikt, skriver Krüger til kanalen.

Annonse
Zelenskyj kåret til «Årets person»
Foto: AFP/NTB

Zelenskyj kåret til «Årets person»

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er kåret til årets person av nyhetsmagasinet Time for året 2022.

Magasinet skriver at årets pris var blant de klareste valgene i nyere tid.

- Uansett om kampen for Ukraina fyller deg med håp eller frykt, så har Volodymyr Zelenskyj oppildnet verden på en måte vi ikke har sett på flere tiår, skriver Time.

Magasinet trekker fram hvordan Zelenskyj ikke flyktet Kyiv da Russland invaderte landet 24. februar, men i stedet ble værende og samlet troppene, og hvordan presidenten siden daglig har kommunisert med resten verden, både via nettplattformer og i taler til ting som Parlamentet, Verdensbanken og Grammy-prisen.

- Ukrainas president var over alt. Hans informasjonsoffensiv har ført til et skifte i det geopolitiske værsystemet, og ført til en bølge av handling som har gått over hele verden, skriver magasinet.

Zelenskyj føyer seg dermed inn i rekken av en rekke kjente personer som har vunnet prisen før han. Fjorårets pris gikk til Telsa-grunder Elon Musk, mens Joe Biden og Kamala Harris vant prisen i 2020. I 2019 vant klimaaktivist Greta Thunberg, mens i 2016 vant USAs tidligere president Donald Trump.

(Dagbladet/NTB)