Annonse

Nyhetsstudio

Etterretning: Mangelfull medisinsk vurdering
Foto: NTB/Scanpix

Etterretning: Mangelfull medisinsk vurdering

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina skriver britisk etterretning at mange av de russiske reservestyrkene som har blitt mobilisert i høst mest sannsynlig har fått manglende medisinsk oppfølging.

Ifølge etterretningen blir flere soldater sannsynligvis presset til å tjenestegjøre samtidig som de lider av alvorlige, kroniske sykdommer.

- I Luhansk-regionen har mange reservister med høy sannsynlighet mistet livet etter å ha blitt beordret å grave et ambisiøst skyttergrav-system under artilleribeskytning i byen Svatove, skriver etterretningen.

- I Donetsk-regionen har mange reservestyrker blitt drept etter frontalangrep mot Ukrainske stillinger i byen Bakhmut, skriver de.

Etterretningen påpeker at Kreml sannsynligvis er bekymret for at familiene til de mobiliserte reservestyrkene vil protestere mot forholdene ved fronten.

Annonse
Etterretning: - Har blitt symbolsk mål
Bilder fra slutten av november som viser ødeleggelsen i Bakhmut. Foto:Yevhen TITOV / AFP

Etterretning: - Har blitt symbolsk mål

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina skriver britisk etterretning at Russland fortsetter sin offensiv i områdene rundt byen Bakhmut i Donetsk-regionen øst i Ukraina.

- Planen til Russland er sannsynligvis å omringe byen fra nord og sør, skriver etterretningen og viser til at russiske styrker har hatt noe fremgang de siste dagene.

Onsdag hevdet Det russiske forsvarsdepartementet at russiske styrker hadde tatt kontroll i tre ukrainske landsbyer i nærheten av Bakhmut.

Etterretningen stiller imidlertid spørsmålstegn ved den operasjonelle og strategiske verdien til Russlands offensiv mot Bakhmut - som har pågått siden tidlig august.

- Offensiven har vært disproporsjonalt kostbar i forhold til mulig gevinst, skriver etterretningen og legger til:

- Det er veldig sannsynlig at å ta Bakhmut i all hovedsak har blitt et symbolsk og politisk mål for Russland.

Annonse

Morgennytt

Angivelig knivstikking i Lillestrøm
En person er fraktet til Ullevål sykehus etter en angivelig knivstikking på et utested i Lillestrøm.
Bensinstasjon ranet i Trondheim
Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.
Oppsiktsvekkende om kvinnelige jobb-psykopater
Forskning avslører hvordan psykopaten oppfører seg på jobben: På møter, i kantina og på jobbfester - som julebordet.

Annonse

Bil havnet på taket

Politiet er på stedet etter at en bil har kjørt av veien og havnes på taket ved Leknes i Nordland. Det skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

Politiet skriver at to personer forlot stedet etter uhellet. Bilen er ikke registrert.

- Politiet er på stedet og gjør undersøkelser, skriver de klokka 07.00 lørdag morgen.

Overfor Lofotposten sier politiet at bilen må ha hatt høy fart. Politiet håper de to personene som forlot stedet oppsøker helsehjelp.

- Vi vet heller ikke skadeomfanget til de to. Det er litt skummelt for her har det store krefter i sving. Da kan ha pådratt seg indre skader. Det positive er at de er to og kan hjelpe hverandre, sier innsatsleder i politiet, Christian Grøttheim, til Lofotposten.

Annonse

Angivelig knivstikking i Lillestrøm

En person er fraktet til Ullevål sykehus etter en angivelig knivstikking på et utested i Lillestrøm, det forteller operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Den skadde er en mann i 20-årene og han skal ikke ha livstruende skader.

Politiet fikk først melding om et slagsmål på utestedet klokka 01:18 natt til lørdag.

- Da vi ankommer stedet viser det seg at en person angivelig har blitt knivstukket. Gjerningspersonen eller personene forlot stedet før politiet ankom, sier Samuelsen.

- De som var på stedet har beskrevet situasjonen som kaotisk, sier fortsetter operasjonslederen.