Annonse

Nyhetsstudio

Mulig knivstikking i Oslo

Mandag ettermiddag rykket politiet ut etter en melding om en mulig knivstikking på Thorsov i Oslo. En kvinne er blitt fraktet til sykehus med skader som er forenlig med at det kan ha forekommet en knivstikking.

Omtrent klokka 18.45 opplyser politiet at de har innbrakt en person til avhør for å avklare hans rolle i saken.

- Det er ikke snakk om en pågripelse og vedkommende er ikke ansett som mistenkt gjerningsmann, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet.

Politiet har tidligere gått ut med en beskrivelse av mistenkt gjerningsmann: lys i huden, ca. 185 cm høy, i alderen 20-35 år og iført blå genser.

Politiet søker med flere patruljer etter vedkommende, og søket fortsetter selv om en person er blitt innbrakt, bekrefter Krohn Engeseth.

Den fornærmede kvinnen blødde fra beinet da hun ble tatt hånd om av helsepersonell, og har forklart at hun er blitt knivstukket.

- Skadene er forenlige med kvinnens forklaring om at hun har blitt knivstukket. Vi har imidlertid ikke funnet gjenstanden som skal ha blitt brukt til dette, og kan ikke bekrefte at det dreier seg om en knivstikking, sier Krohn Engeseth.

Kvinnen er blitt kjørt til sykehus hvor hun mottar behandling.

Annonse

Bekreftet omikron-smitte i Nes

Nes kommunen har fått bekreftet ett tilfelle av omikron-smitte. Det melder Romerikes Blad.

- Det er bekreftet et omikrontilfelle i forbindelse med julebordet i Oslo. Vi venter fortsatt på flere prøvesvar, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim i Nes til avisa.

Flere av kommunene på Romerike har for tida prøver inne til sekvensering. Det antas at flere tilfeller med omikron-smitte vil bli bekreftet i dagene som kommer.

Bergen innfører nye tiltak

Bergen kommune presenterer nye lokale smitteverntiltak torsdag. Det melder Bergens Tidende.

Ifølge avisa vurderes blant annet munnbindpåbud, strengere karanteneregler og tiltak for barn. Smittevernoverlegen jobber nå med hvilke anbefalinger byrådet skal få.

Bergen har hatt en økende smitte den siste tida. Det siste døgnet er det registrert 384 nye tilfeller av coronasmitte i kommunen. Det er ny rekord i pandemien.

Nær 40 prosent av de nye tilfellene er blant barn og unge under 20 år. Halvparten av de nye tilfellene er blant dem mellom 20 og 50 år. Smittevernoverlege Marit Voltersvik er bekymret for de høye tallene.

- Sett i lys av smittesituasjonen i Bergen mener jeg at det er behov for å gjøre enkelte av de nasjonale påbudene enda strengere lokalt, sa Voltersvik onsdag formiddag.

Annonse
Dødelig covid-sopp: 52 000 tilfeller
HERJET: Den dødelige soppen mykormykose er påvist hos svært mange coronapasienter i India. Foto: Shutterstock / NTB

Dødelig covid-sopp: 52 000 tilfeller

Helseminister Mansukh Mandaviya i India informerte i helga parlamentet om hvor mange som har blitt rammet av den dødelige covid-soppen mykormykose.

51 775 personer har blitt rammet av soppen fram mot 29. november, ifølge India Today og flere andre medier. Det er uklart fra nøyaktig hvilket tidspunkt departementet startet opptellingen.

Helseministeren orienterte om tiltak som ble iverksatt for å få oversikt over situasjonen.

Soppen ble erklært som en egen epidemi i sommer, og rammet svært mange coronapasienter. Ved å erklære sykdommen som en epidemi, fikk myndighetene bedre oversikt over omfanget.

Det har vært mistanke om at soppinfeksjonen i større grad kan ha rammet coronapasienter som ble medisinert med steroider. Helsedepartementet har gått ut med retningslinjer for at behandling med steroider skal skje under strengt medisinsk oppsyn.

Soppinfeksjonen, som også er kjent som «black fungus», angriper ofte nese og øyne, men noen ganger også hjernen. Soppen rammer som oftest pasienter med nedsatt immunforsvar, dårlig regulert diabetes eller leukemi.

Les hele saken

«Covid-soppen»:- En perfekt storm

Ber om ni måneders fengsel for tidligere stortingsrepresentant
Tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) risikerer fengselsstraff. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ber om ni måneders fengsel for tidligere stortingsrepresentant

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om ni måneders fengsel for tidligere stortingspolitiker Hege Haukeland Liadal (Ap), som er dømt for grovt bedrageri.

Påtalemyndigheten mener at Liadal har fått 125 353 kroner for mye utbetalt fra Stortinget for reiser, skriver Aftenposten.

Den tidligere stortingsrepresentanten er tiltalt for å ha levert falske reiseregninger til Stortinget fra høsten 2016 til høsten 2018. Rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag 2. november.

Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke grovt forsettlig bedrageri. Hun ble anmeldt etter en artikkel i Aftenposten i april 2019.

I oktober i fjor ble den tidligere Frp-politikeren Mazyar Keshvari dømt til elleve måneders fengsel for å ha levert 72 fiktive reiseregninger for til sammen 450 000 kroner til Stortinget. Også det skjedde etter en Aftenposten-avsløring.

(NTB)

Annonse

Vogntog med motorstans

Trafikken står stille på E18 ved Gjerstad, like ved grensa mellom Agder og Telemark.

Årsaken er at et vogntog har fått motorstans, ifølge Vegtrafikksentralen.

- Bilberger er på stedet, skriver politiet på Twitter.

Sørlandet ble tirsdag kveld rammet av et kraftig uvær. Det førte til dårlige kjøreforhold og lange køer, da et vogntok kjørte seg fast på E18 ved Tvedestrand.

- Det kan være så mye som opptil 2500 biler involvert. Dette er veldig mye, og vi må innse at arbeidet vil ta tid. Av den grunn samarbeider vi med sivilforsvaret for å få ut tepper, varm drikke og mat til de berørte, sa politimester Kjerstin Askholt til Dagbladet klokka 01.15 natt til onsdag.

Flere bilister ble også evakuert av Røde Kors og politi.

Onsdag morgen meldte imidlertid politiet at trafikken gikk som normalt.