Annonse

Nyhetsstudio

Frp ut mot SVs oljeseier: - I kveld er det fest i Moskva

I budsjettforhandlingene fikk SV gjennomslag for å utsette 26. konsesjonsrunde ut 2025. Frp reagerer kraftig.

- I kveld er det fest i Moskva. Putins regime er de eneste som tjener på at regjeringen og SV nå strammer inn i letingen etter olje og gass. Regjeringen kan umulig ha lært noe som helst av den alvorlige sikkerhetssituasjonen vi står opp i som følge av energipolitikken som er ført i Europa, sier energipolitisk talsperson i Frp, Terje Halleland.

Han mener utsettelsen vil ramme norske arbeidsplasser, verdiskapning og eksport av kritisk viktig energi til Europa.

(©NTB)

Annonse

FN anklager både Russland og Ukraina for summariske henrettelser av krigsfanger

Annonse
Haugesunds Avis: Pågripelse etter dødsfall på Karmøy
FUNNET DØD: Espen Simonsen ble funnet død i Skudeneshavn på Karmøy 20. februar i år. Foto: Privat

Haugesunds Avis: Pågripelse etter dødsfall på Karmøy

En person er pågrepet etter at 32 år gamle Espen Simonsen ble funnet død i sitt eget hjem i Skudeneshavn på Karmøy 20. februar i år.

Personen ble framstilt for varetektsfengsling i Haugaland og Sunnhordland tingrett fredag, skriver Haugesunds Avis.

I rettens berammingsliste er rettsmøtet oppført med betegnelsen «likskjending». Utover det er det foreløpig ukjent hva den pågrepne personen er siktet for.

Politiet slo alarm som følge av skader på kroppen på avdøde, som gjorde at de oppfattet dødsfallet som mistenkelig. Som Dagbladet har omtalt tidligere, mener de at skadene kan ha blitt påført Simonsen etter at han døde.

- Drap er én av flere hypoteser i den fasen vi er i nå. Men foreløpig er det ikke opplysninger som tilsier annet enn mistenkelig, uttalte politiinspektør Unni Malm i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet i begynnelsen av mars.

Les hele saken

- Påført skader etter han døde

Annonse
- Ikke interessert i fred
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

- Ikke interessert i fred

Høyre-leder Erna Solberg innleder talen sin til landsmøtet med Ukraina-krigen.

- I kjølvannet av den russiske retretten har grusomhetene under okkupasjonen kommet for dagen: Brutale voldtekter, et helt nettverk av torturkamre, utstrakt plynding, kidnapping av barn, vilkårlige henrettelser av sivile, sier Solberg i talen.

Hun sier at det ikke er vanskelig å forstå hvorfor ukrainerne kjemper så hardt.

- Russisk okkupasjon, med torturkamre, undertrykkelse og plynding er ikke fred. Å akseptere imperialisme og simpelt tyveri av andres arealer med våpenmakt, frekker ikke fred, sier Solberg og kommer med et tydelig stikkt il Vladimir Putin.

- Den ansvarlige for dette er den etterlyste krigsforbryteren Putin. Diktatorer som higer etter å legge andre land under seg, vet vi av bvitter erfaring, er ikke interessert i fred.

Erna Solberg sier en kald krig er på vei tilbake.

- Stadig oftere ser vi at udemokratiske land som Russland, Kina og Iran finner sammen. Vi ser tegn til at det senker seg et nytt jernteppe, tegn til ny kald krig.

- En kald krig som, akkurat som den forrige, med jevne mellomrom blusser opp i form av blodige krigshandlinger på ulike steder i verden.

Den tidligere statsministeren tegner et mørkt bilde av framtida.

- De totalitære kreftene er på frammarsj, konkluderer Solberg.

- Det er mørke skyer i verden, kanskje brygger det opp til storm.

Annonse