Nyhetsstudio

Rogaland: Grassbrann slokt - politiet etterforsker

Grassbrannen på Lyefjell i Time kommune i Rogaland er nå sloky. Brannen kan ha startet som følge av arbeid på stedet.

– Det meldes nå at brannen er slukket. Brannvesenet vil være på stedet en stund framover for å kontrollere, skriver politiet på Twitter.

Det opplyses om at politiet foretar avhør og oppretter sak, da opplysninger kan tyde på at brannen har startet som følge av arbeid på stedet.

(NTB).

Studioet fortsetter under annonsen

Tom kano på vannet

Politiet i Sør-Øst og Hovedredningssentralen Sør-Norge melder begge om at nødetatene er i gang med søk etter funn av en tom kano med fiskeutstyr som fløt på et vann i Siljan.

Det er uklart om noen er savnet.

Dagbladet følger saken.

Ti personer i bilulykke

Politiet i Sør-Øst melder søndag om en trafikkulykke med to biler involvert på E16 ved Valdresporten. Totalt var ti personer involvert i ulykken, og samtlige er kjørt til legevakt for sjekk.

- Det tyder på at en bil har kjørt ut fra en sidevei eller rasteplass og ut på hovedveien. Der har den truffet den andre bilen, sier oppdragsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Olsen, til Dagbladet.

Han sier at det var fire passasjerer i den ene bilen, seks i den andre. Alle er sendt til legevakta.

- Ingen framsto som alvorlig skadd, alle var oppegående. Men det var store materielle skader, så det er greit å få sjekket dem ut, sier Olsen.

Portforbud

Srilankiske myndigheter har innført portforbud fra klokka 18.00 lokal tid, til klokka 06.00 mandag morgen.

Det er i tillegg innført et midlertidig forbud mot å bruke sosiale medier.

Danske borgere skal være blant de drepte

Danske BT melder at danske borgere skal være blant de drepte i eksplosjonene på Sri Lanka. Utenriksdepartementet skriver at de har fått informasjon om det samme, men at de ikke kan bekrefte noe ennå.

Ifølge Jyllands Posten sender dansk UD representanter til Sri Lanka.

Dagbladet følger saken.

To nye eksplosjoner på Sri Lanka

Nyhetsbyrået AFP melder om ytterligere en eksplosjon på Sri Lanka søndag. Den skal ha skjedd i hovedstaden Colombo, og to personer skal ifølge en polititalsmann være drept.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har eksplosjonen skjedd i Dehiwela like utenfor Colombo. Ifølge militær talsmann Brigadier Sumith Atapattu, er det et gjestehus som er rammet.

Eksplosjonen skal ha skjedd i området rundt Dehiwela Zoo. Dyrehagen skal være stengt som følge av eksplosjonen. Det opplyser daglig leder Dammika Malsinghe overfor Sunday Times.

AFP melder i underkant av en halvtime seinere at Colombo er rammet av enda en eksplosjon. Det er den åttende totalt. Den skal ha skjedd i Orugodawatta, en forstad til Colombo.

Ifølge NTB dreier det seg om en selvmordsbomber som sprengte seg da politiet skulle gjennomsøke boligen. Husets øverste etasje raste sammen, og tre politifolk ble drept, ifølge en politikilde.

Dagbladet følger saken.

Medier: Minst 156 drept i eksplosjoner

Medier: Minst 156 drept i eksplosjoner

dagbladet.no

Sri Lanka: - 35 utenlandske drept

Politiet opplyser i 09.50-tida til Reuters at minst 35 utenlandske borgere er drept i eksplosjonene på Sri Lanka.

En sykehuskilde opplyser at amerikanske, britiske og nederlandske statsborgere er blant de drepte.

De foreløpige dødstallene er nå oppjustert til 156 drepte. I tillegg er over 400 personer skadd.

Pressetalsperson Per Bardalen Wiggen i Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet at det er uklart om nordmenn er rammet.

- Ambassaden i Colombo arbeider for å få klarhet i om nordmenn er rammet i forbindelse med eksplosjonene på Sri Lanka, sier han.

Medier: Minst 138 drept i eksplosjoner

Medier: Minst 138 drept i eksplosjoner

dagbladet.no

Seks eksplosjoner ved kirker og hoteller på Sri Lanka

Det har gått av flere eksplosjoner ved flere katolske kirker og hoteller i Colombo på Sri Lanka søndag. Minst 80 er såret, ifølge en sykehuskilde.

Politiet opplyser til AFP at det har gått av til sammen seks eksplosjoner ved kirker og hoteller i hovedstaden søndag morgen.

Kirkene som er rammet er St. Anthony's Church og St. Sebastian's Church.

- Minst 80 personer er allerede innbrakt. Flere er på vei, sier en ikke navngitt tjenestemann ved Colombo National Hospital.

Lokale medier melder at flere utenlandske statsborgere er blant de sårede.

(NTB)

Dødstallet stiger i Mexico

Dødstallet har steget til 14 etter at en væpnet gjeng åpnet ild under en familiegjenforeningsfest i delstaten Veracruz i Mexico.

Familiegjenforeningsfesten fant sted i byen Minatitlan fredag. Det var først meldt om 13 drepte, men en ytterligere person har mistet livet siden.

Væpnede menn ankom stedet og ba om å få treffe en som gikk under kallenavnet «El Becky», eieren av et lokalt skjenkested, og så begynte de å skyte, heter det i en uttalelse fra mexicanske myndigheter. Blant de drepte er en ettåring.

Det er ikke oppgitt noe motiv for skytingen, men delstaten er preget av organisert kriminalitet og blodige kamper som jevnlig bryter ut mellom rivaliserende narkobander.

(NTB)

Dødsulykke i Moss

Natt til søndag melder Øst politidistrikt om en alvorlig trafikkulykke på innfartsveien til Moss.

En bil har kjørt av veien, opplyser politiet, som akkurat har ankommet ulykkesstedet.

- Det dreier seg om en dødsulykke, bekrefter operasjonsleder Ronny Samuelsen overfor Dagbladet.

Politiet har på nåværende tidspunkt ikke identifisert den omkomne.

- Det er en bil som har kjørt av veien. Ifølge meldinger vi har fått inn, holdt bilisten høy fart, følger Samuelsen opp.

Politiet vil komme tilbake med oppdateringer.

Dagbladet følger saken!

Stor leteaksjon avsluttet uten funn

Like før midnatt rykket politiet ut med en patrulje og et politihelikopter til Breviksbrua mellom Porsgrunn og Bamble kommune etter melding om funn av en jakke og en mobiltelefon.

Overfor Dagbladet forklarte operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Rune Hunshamar, at politiet ikke gjorde funn av gjenstandene.

- Vi har ennå ikke funnet gjenstandene. En kvinne ringte oss om hva hun så, men har forklart at en forbipasserende tok med seg både telefonen og jakka etterpå, sa operasjonsleder Hunshamar til Dagbladet.

Likevel ble det satt i gang en stor leteaksjon med både redningsskøyte og båt fra Røde kors som søkte i vannet under brua.

Klokka 01.30 opplyser politiet på Twitter at søket er avsluttet uten funn, og at ingen er meldt savnet i området.

Angelica Hagen, Marthe Ihle

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.