Annonse

Nyhetsstudio

Slutt for Nemi-bladet
Foto: Fineart / NTB

Slutt for Nemi-bladet

Blad nummer 200 av Nemi-bladet blir det siste.

Det bekrefter pressekontakt i Gyldendal, Julia Kleppestø.

Bladet har vært utgitt siden 2003.

Det er Lise Myhre som står bak humorstripeserien Nemi. Nemi er en sortkledd, øldrikkende gother med sans for drager, fantasy og heavy metal.

Nemi leses på tretten forskjellige språk, og er med det Norges mest oversatte tegneserie, ifølge Gyldendal.

Kleppestø opplyser at beslutningen er tatt i samarbeid med Myhre.

- Vi er stolte og glade for å ha vært med på Nemi-seriehefte-eventyret sammen med Lise Myhre, forteller forlagssjef Eva Thesen.

- At vi lukker kapittelet med Nemi-heftet er selvsagt trist, men nå gleder vi oss isteden til å samarbeide om nye prosjekter med Lise, i tillegg til det årlige Nemi-julealbumet, som heldigvis fortsetter, sier Thesen.

Annonse
Kina avviser at de ber om datatilgang
Foto: Liu Zheng / AP

Kina avviser at de ber om datatilgang

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land.

Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med uttalelsen fredag.

Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

Myndighetene i mange vestlige land har den siste tiden advart mot det kinesiske sosiale mediet Tiktok. En av årsakene er bekymring for at Tiktok-appen samler inn data som deretter kan bli overlevert til kinesiske myndigheter.

(NTB)

Annonse
Over 400 politifolk skadd i protester
Foto: Christophe Ena / AP

Over 400 politifolk skadd i protester

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Nesten 1,1 million mennesker deltok ifølge myndighetene i protestene mot regjeringens omstridte pensjonsreform, og flere steder brøt det ut voldsomme gatekamper mellom demonstranter og politiet.

457 mennesker ble pågrepet under opptøyene, opplyser Darmain i et TV-intervju.

I Paris knuste mindre grupper med anarkister butikkvinduer, ødela gatemøbler og plyndret en McDonalds-restaurant. Politiet svarte med tåregass og sjokkgranater.

Også i Nantes og Bordeaux brukte politiet tåregass, mens i Rennes ble voldelige demonstranter møtt med vannkanoner.

(NTB)

Annonse
Riksadvokaten bekrefter Baneheia-avgjørelse i dag
PÅ JOBB: Jørn Maurud avbildet på vei inn på kontoret fredag morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Riksadvokaten bekrefter Baneheia-avgjørelse i dag

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud sier at han i dag vil offentliggjøre sin avgjørelse i saken mot Jan Helge Andersen.

På vei inn på til sitt kontor på Stortorvet i Oslo sentrum fredag morgen, bekrefter Jørn Sigurd Maurud til NTB at det kommer en avgjørelse i løpet av dagen.

Avgjørelsen vil presenteres i form av en pressemelding, og Maurud sier at han trolig ikke vil kommentere saken utover det som kommer fram der.

Drapet på ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen, som ble drept i Baneheia i mai 2000, ble stående uløst etter at Viggo Kristiansen ble frikjent for drapet i desember i fjor. Dermed er spørsmålet nå om Riksadvokaten vil be Gjenopptakelseskommisjonen om at saken mot Jan Helge Andersen gjenåpnes, eller om de vil frafalle siktelsen.

Tidligere denne uken bekreftet Andersens advokat Svein Holden til NTB at det kommer en avgjørelse fredag klokken 10. Også bistandsadvokatene til foreldrene til Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen, som også ble drept, har bekreftet at det kom en avgjørelse.

Riksadvokaten har ikke bekreftet dette selv før fredag morgen.

(©NTB)

Annonse