Annonse

Nyhetsstudio

Medier: - Brevbombe gikk av ved Ukrainas ambassade i Madrid
Foto: Juan Medina / Reuters / NTB

Medier: - Brevbombe gikk av ved Ukrainas ambassade i Madrid

Det skal ha vært en eksplosjon ved Ukrainas ambassade i Madrid, bekrefter spansk politi onsdag ettermiddag.

Lokale medier, inkludert El Mundo, skriver at det skal være snakk om en brevbombe. En ansatt ved ambassaden skal ha blitt lettere skadd som følge av hendelsen.

Politiet har sperret av området og aktivert politiets terrorenhet. I tillegg søkes det med bombehunder etter ytterligere eksplosiver, skriver lokale medier.

Ukrainas utenriksminister, Dmytro Kuleba, ber nå om sikkerhetsøkning ved alle Ukrainas ambassader etter eksplosjonen i Spania, ifølge Reuters.

Russland: - USA har startet hybridkrig

I et innlegg på Facebook anklager Russlands utenriksdepartement USA for å ha gått til hybridkrig.

Forrige uke beskylte USA Russland bryte nedrustningsavtalen fra 2021, kalt Ny Start.

Utenriksdepartementet i Russland slår nå tilbake på anklagene og skriver at Ny Start-avtalen bare er effektiv i fravær av en kvalitativ og kvantitativ økning i de amerikanske BMD-systemene (forkortelse for Ballistic Missile Defence).

Russlands UD skriver at Washington selv har utvidet disse i åresvis og at USA har som mål å påføre Russland et «strategisk nederlag».

- USA har faktisk satt i gang en total hybridkrig mot Russland som øker risikoen for en direkte militærkonfrontasjon mellom to atommakter, skriver russiske UD videre.

Morgennytt

Taxisjåfør til sykehus etter voldshendelse

En drosjesjåfør er kjørt til sykehus etter ha blitt utsatt for vold av en passasjer i Trondheim. Det skal ha blitt brukt en skarp gjenstand under hendelsen.

15 000 bekreftet omkommet etter jordskjelv i Midtøsten

Flere enn 15 000 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, ifølge oppdaterte tall fra begge land.

Anne (40) kvitt magefettet superraskt

Mat var både belønning og trøst for Anne Merete (40). - Etter utallige slankekurer fant jeg endelig «min» metode, jubler hun, og røper metoden for Dagbladets lesere

Over 15 000 bekreftet døde i jordskjelvet

Flere enn 15 000 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, ifølge oppdaterte tall fra begge land.

I Tyrkia er 12.391 personer bekreftet døde, opplyste tyrkiske myndigheter natt til torsdag.

I Syria er 2.992 mennesker funnet døde, viser oppdaterte tall onsdag kveld.

Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at dødstallene er langt høyere og anslår at om lag 20.000 personer kan ha mistet livet.

Flere tusen er skadd, og et ukjent antall mennesker fryktes å ligge under ruinene av sammenraste bygninger. Det ventes derfor at tallet på døde vil stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene.

(NTB)

Brann i fritidsbåt

Like før klokka 2 natt til torsdag rykker nødetatene ut etter melding om brann i en fritidsbåt på Åmøy. Det melder politiet i sør-vest på Twitter.

Båten skal ligge til kai, og var overtent da politiet ankom stedet. Det er ikke fare for spredning.

En time seinere melder politiet at brannen er slukket.

Rekordomsetning etter prishopp
Foto: Geir Olsen / NTB

Rekordomsetning etter prishopp

Både Nordby Supermarket og Maximat hadde historisk høy omsetning den siste uka etter at de norske matvarebutikkene satte opp prisene.

- Vi omsatte for 20–30 prosent mer enn samme uke i 2019. Det er snakk om mange, mange millioner kroner i økt omsetning, sier butikkansvarlig Patrik Zäll på Nordby Supermarket til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var den svenske avisa Strömstads Tidning som først omtalte rekordomsetningen.

Ifølge Zäll ble uke 5 matbutikkens beste uke noensinne.

Butikksjef Ole Jørgen Lind hos konkurrenten MaxiMat sier at også de satte rekord i samme uke.

- Vi lever jo av nordmenn, og all den oppmerksomheten vasker inn over oss, sier han.

Bankaxept kunne i forrige uke fortelle til NTB at nordmenn handlet dagligvarer i Norge for 682 millioner kroner dagen før prishoppet.

- Det var en markant økning i handel av dagligvarer mandag og tirsdag. Det kan ha sammenheng med varslet prishopp på matvarer, og at med redusert buffer og økte kostnader, må vi spare der vi kan, sa Kjetil Bøe, leder for betaling i BankID Bankaxept.

(NTB)

Takplater fra skole flyr løst gjennom lufta

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen.

- Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

Ingen personer har blitt skadd av de løse gjenstandene.

- Vi har ikke kontroll på takplatene ennå. Brannvesenet har akkurat kommet til stedet, sier vaktlederen.

I en oppdatering klokka 00.29 ber brannvesenet personer som bor i Nordlysveien, Idrettsveien og deler av Kirkeveien om å holde seg innendørs.

Det er fortsatt uvisst hva som vil skje med skolen.

Lundøe opplyser samtidig at det er kraftige vindkast i området.

(NTB)

Trøbbel med Twitter
Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Trøbbel med Twitter

Flere opplever problemer med den sosiale medier-plattformen Twitter natt til torsdag.

Ifølge Downdetector har det kommet inn over 6000 meldinger den siste timen.