Nyhetsstudio

Øystein Andersen

Arendal: Russ til akuttbehandling for GHB-overdose

Nytt alvorlig varsel foran russefeiringen: På sykehuset i Arendal ble seks ungdommer lagt inn akuttmottaket i helgen med alvorlige overdoser av det narkotiske stoffet GHB.

Tre av de akuttinnlagte var russ, skriver Agderposten.

Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

Kina: 11 døde i jordskjelv

Et kraftig jordskjelv sørvest i Kina har kostet 11 mennesker livet og skadd 122, opplyser lokale myndigheter.

Skjelvet skjedde i Sichuan-provinsen sørvest i Kina mandag kveld. Det er blitt rapportert til å ha hatt en styrke på 6 og førte til store skader på bygninger i flere byer. Et hotell i Changning skal ha kollapset og mange veier er i distriktet er ødelagt.

Lokale myndigheter har opplyst at det foreløpig er registrert elleve døde og 122 skadd i jordskjelvet. Jordskjelvets episenter var 16 kilometer under jordoverflaten.

Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua melder at myndighetene har sendt brannmannskaper og redningspersonell til berørte områder. Videre er det stilt 5.000 telt, 2.000 feltsenger og 20.000 pledd til disposisjon i de jordskjelvrammede.

Sichuan rammes ofte av jordskjelv. Et skjelv med styrke 7,9 i mai 2008 krevde 90.000 menneskeliv.

(NTB)

Marthe Ihle

Oslo: Brann i flere biler

Oslopolitiet melder natt til tirsdag om at det brenner i fire biler i Hovseterveien i Vestre Aker i Oslo.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på barnnen, og var klokka 03.20 i gang med slukking.

- Da vi ankom, brant det i to biler, men brannen spredte seg til totalt fire biler. Brannvesenet har kontroll på brannen, selv om det fortsatt er litt flammer, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Marthe Ihle

Stjal Pride-flagg og kom med homofientdlige rop

To menn stanset oppheising av et Pride-flagg på Grønland i Oslo, før de kom med en rekke homofiendtlige tilrop. Politiet er varslet om saken.

Flagget skulle mandag heises opp nær Rudolf Nilssens plass i anledning Pride-markeringene denne uken, skriver NRK.

To mannlige syklister som så flagget, rev det til seg. De skal også ha truet naboer som forsøkte å stanse dem.

- De ropte «jævla rævpulere, vi skal ikke ha sånne flagg på Grønland», mens de syklet gjennom gården med flagget, sier leder Susanne Demou Øvergaard i Skeiv Verden.

Øvergaard sier at naboene deretter fikk beskjed om at homofile ikke skal få bo på Grønland. Politiet bekrefter at de har fått melding om hendelsen, samt en beskrivelse av de to mennene.

I fjor ble 238 hatkriminalitetssaker anmeldt til politiet i Oslo. 20 prosent av sakene gjaldt ulike ytringer mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, ifølge politiets hatkrimrapport.

(NTB)

Marthe Ihle

USA vil sende ytterligere 1000 soldater til Midtøsten

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier i en uttalelse mandag at de vil sende ytterligere 1.000 soldater til Midtøsten for å være i forsvar mot Iran.

Opplysningen fra Pentagon kommer etter flere dagers eskalering av ordkrigen mellom USA og deres støttespillere i regionen, og Iran.

Ifølge amerikanske talsmenn er styrkeøkningen i området nødvendig for å være beredt til å møte en økende trussel fra Iran. Den økte beredskapen vil bestå av væpnede tropper og mere personell for økt overvåking og etterretning i regionen.

Den økte spenningen mellom USA og Iran kommer etter at Iran mandag opplyste at lageret av anriket uran vil overstige den fastsatte grensen på 300 kilo innen 27. juni. Samtidig beskylder USA landet for å stå bak angrepene mot flere tankskip i Omanbukta de siste dagene. Iran har på sin side hevdet at det er USA som har angrepet skipene.

Marthe Ihle

- Mursi døde av hjerteinfarkt

Reuters skriver seint mandag kveld at Egypts tidligere president Mohamed Mursi døde av et hjerteinfarkt.

Reuters viser til statlig TV, som igjen siterer en kilde på sykehuset.

Mursi skal ha kollapset under et rettsmøte mandag. Kort tid etterpå døde han på et sykehus i Kairo.

- Han snakket foran dommerne i 20 minutter før han ble veldig oppjaget og besvimte. Han ble kjørt til sykehus i full fart der han seinere døde, sier en rettskilde, ifølge NTB.

Ifølge Mursis advokat, Abdel-Menem Abdel-Maqsood, skal eks-presidentens helse ha vært dårlig i fengsel.

Mohamed Mursi er død

Mohamed Mursi er død

dagbladet.no
Marthe Ihle

Uttransportering stanset

Politiet melder seint mandag kveld i en pressemelding at uttransporten av Abbasi-familien er stanset. Afghanske myndigheter har besluttet ikke å akseptere søsknene Yasin, Taibah og Ehsan tilbake i landet.

Det jobbes nå med å få søsknene tilbake til Norge så raskt som mulig.

Det var lørdag at Atefa Rezaie og hennes tre barn ble sendt på vei til Kabul. På grunn av hennes svake helsetilstand, ble imidlertid reisen fra Istanbul til Kabul stanset.

Rezaie ble sendt tilbake til Norge for oppfølging av helsevesenet, men de tre barna skulle altså etter planen til Kabul mandag kveld.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med familiens advokat mandag kveld.

- Det er fullstendig uforsvarlig at mora ble sendt bevisstløs ut av landet

- Det er fullstendig uforsvarlig at mora ble sendt bevisstløs ut av landet

dagbladet.no
Audun Hageskal

To skutt under NBA-feiring i Toronto

Politiet i Toronto melder at to personer er skutt ved Nathan Phillip's Square. Skuddene skal ha blitt avfyrt under basketlaget Raptors' feiring.

To personer skal være pågrepet. De skutte skal være alvorlig skadd, men ikke livstruende. To våpen er beslaglagt.

I tillegg til meldingene om skyting har politiet også meldt om to knivangrep i forbindelse med samme arrangement. Fire personer skal ha blitt skadd i angrepene.

Angelica Hagen

Mann tatt i 134 km/t i 80-sone

Politiet i Trøndelag har mandag kveld fratatt en mann i 20-åra førerkortet.

Han ble målt til 134 km/t i en 80-sone på Hitra.

Dermed ble han anmeldt og har mistet førerkortet.

Audun Hageskal

8-åring påkjørt i fotgjengerfelt - politiet jakter på fører

Politiet i Sør-Øst melder om en trafikkulykke i Horten mandag kveld. De fikk melding klokka 18.47 om at en gutt var påkjørt i et gangfelt i Torggata.

- Gutten hadde fått smerter i magen. Bilen har kjørt fra stedet, skriver politiet på Twitter.

De ønsker å komme i kontakt med føreren av bilen som skal ha vært involvert i ulykken.

- Bilen er beskrevet som hvit med en stripe over, skriver politiet.

Operasjonsleder Erik Gunnerød sier til Dagbladet at gutten er åtte år gammel. Han skal ha gått i et fotgjengerfelt da han ble påkjørt.

- Han er ikke alvorlig skadd, men tatt til legevakt. Bilføreren hadde stoppet, men kjørte videre etter at gutten reiste seg. Vedkommende burde blitt værende på stedet og ringt politiet, så vi ønsker å komme i kontakt med ham, sier Gunnerød.

Angelica Hagen

Jordskred i Tromsdalen

Geologer har mandag kveld undersøke området der et jordskred gikk i Tromsdalen. Ingen kom til skade i skredet, og bebyggelse skal ikke være i fare.

- Turstien langs kraftgata ved skredområdet anbefales ikke brukt. Geologer vil foreta ytterligere undersøkelser i morgen i området, melder politiet i Troms.

Foto: Elin Løvland Fjell / NTB scanpix

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.