Annonse

Nyhetsstudio

Mann hentet opp fra elv - alvorlig skadd

Nødetatene hentet natt til lørdag en mann opp som ble sett flytende nedover Drammenselva. Han er brakt til Drammen sykehus.

Det pågikk hjerte- og lungeredning på stedet. Sørøst politidistrikt opplyser at omstendighetene rundt hendelsen er uklare for politiet.

– Vi har snakket med vitner på stedet. Det var en del folk rundt elva på den tiden, så vi har litt oversikt. Jeg kan ikke si noe om hva vitnene har forklart per nå, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til Drammens Tidende.

Han sier at mannen er fraktet til Drammen sykehus.

– Jeg kjenner ikke detaljene på hvordan det går med ham, men han får behandling der. Et Seaking-helikopter har landet og bistår, sier Groth.

Like etter klokka 07 lørdag morgen sier operasjonsleder Roger Aaser til Dagbladet at mannen er i live, men at tilstanden hans er alvorlig.

Redningsaksjonen ble satt i gang ved Nedre Strandgate der mannen ble sett flytende nedover elva ved Skutebrygga.

Politiet etterforsker og undersøker saken. Ingen flere personer er savnet i elva, opplyses det.

- Hovedhypotesen er at det er en ulykke, men vi etterforsker bredt, sier Aaser til Dagbladet.

Saken ble meldt inn 37 minutter over midnatt natt til lørdag.

(NTB / Dagbladet)

To mindreårige stukket med sprøyte

To mindreårige har blitt stukket i armen med sprøyte på et kjøpesenter i Harstad mandag ettermiddag, skriver Harstad Tidende.

- Vi fikk melding om at to mindreårige hadde blitt stukket i armen av en ukjent person. Vi har nå sett på overvåkningsbilder, og dannet oss en mening om hvem denne personen er, opplyser Karl Erik Thomassen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, til VG.

Gjerningspersonen er fortsatt på frifot, ifølge VG. Avisa skriver også at helsepersonell på stedet har indikasjoner på at sprøytespissene var ubrukte.

De to ble fraktet til legevakten.

Oppdaget «bamse» på Mars
Foto: NASA / JPL-CALTECH / UARIZON

Oppdaget «bamse» på Mars

I desember fanget en av NASAs satellitter det som likner ansiktet til en teddybjørn på overflaten til den røde planeten. Dette skriver CBS News.

En skalert versjon av bildet viser at hodet til bamsen har en bredde på nærmere 2000 meter.

Sirkelen som former hodet, er en fraktur på planetoverflaten som skyldes et nedgravd nedslagskrater, ifølge University of Arizona. De to øynene er dannet av kratere, mens snuta til bjørnen ser ut til å være en slags kollapset struktur eller en slags vulkansk ventil.

Bildet ble tatt med HiRISE-kameraet, som har fotografert overflaten på Mars siden 2006.

USA samlet inn data fra kinesiske ballonger
Foto: NTB.

USA samlet inn data fra kinesiske ballonger

USA bekrefter at de har samlet inn data fra de kinesiske ballongene.

Det sier Karine Jean-Pierre, pressesekretæren ved Det hvite hus, under en pressekonferanse i Washington D.C., mandag kveld.

- Vi skjøt dem ned på et trygt sted, og fikk samlet inn data om kinesisk etterretning.

- Vi har vært klare på at dette var et brudd på internasjonal lov.

På spørsmål om hvordan forholdet mellom USA og Kina ser ut nå, svarte Jean-Pierre at det er opp til Kina hvordan det blir framover.

- Vi vil fortsette å forholde oss rolige og praktiske framover. Vi holder en åpen linje med kommunikasjon med Kina, og det er opp til dem å vise at de er et ansvarlig land, sa pressesekretæren.

Hun omtalte også ballongene som et uansvarlig valg av Kina.

- Vi beskytter amerikanske borgere, sa Jean-Pierre.

USA skal ha vært klare over at Kina hadde et ballong-program, som skal ha foregått i en lenger periode, opplyste pressesekretæren.

Falt i døden
Foto: FLPA /REX / NTB

Falt i døden

En fjellklatrer falt i døden da han skulle bestige Snowdonia, som er det høyeste fjellet i Wales.

Ulykka skjedde da mannen skulle klatre over den famøse Y Gribin-ryggen, ifølge fjellredningsorganisasjonen Ogwen Valley Mountain Rescue Organisation (Ovmro).

Et håndtak skal ha røket under klatringa, og mannen falt «en betydelig distanse». Han var sammen med to andre da ulykka skjedde.

- Dessverre overlevde han ikke skadene, sier en pressetalsmann for Ovmro ifølge Sky News.

- Tankene til alle i redningsteamet går til offerets familie og venner, legger han til.

På søndag ble kroppen til den avdøde klatreren hentet ned fra fjellet ved hjelp av helikopter.

Volodymyr Zelenskyj skal delta fysisk på EU-toppmøte
Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP

Volodymyr Zelenskyj skal delta fysisk på EU-toppmøte

Volodymyr Zelenskyj skal delta fysisk på EU-toppmøte i Brussel torsdag, opplyser talsperson for EU.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil være fysisk til stede på et ekstraordinært EU-toppmøte i Brussel torsdag, opplyser en EU-talsperson til Reuters.

Det blir den ukrainske presidentens andre utenlandsbesøk siden krigens utbrudd. Sist gang var til USA rett før jul.

Fredag forrige uke var flere EU-topper i Kyiv og møtte Zelenskyj, blant dem EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel, som er vert for toppmøtet.

(NTB)

Anklager tidligere president for folkemord
Foto: SERGIO LIMA / AFP / NTB

Anklager tidligere president for folkemord

Brasils miljøvernminister, Marina Silva, mener at den tidligere presidenten Jair Bolsonaro bør bli etterforsket for folkemord.

Silva forbereder nå en operasjon der gullgruvearbeidere som oppholder seg ulovlig på urfolksområder, skal bli drevet bort. Gruvearbeiderne skal ha forurenset elver, ødelagt regnskogen og bidratt til å skape Brasils verste helsekrise i moderne tid.

Da Jair Bolsonaro var president i Brasil, økte antallet barn under 5 år som døde av forebyggbare sykdommer, med 29 prosent. i løpet av hele perioden hans som president, døde nærmere 570 barn.

Marina Silva tar nå til tale for at den tidligere presidenten er skyldig i dødsfallene.

- Jeg mener han bør bli etterforsket for å ha begått folkemord, sier hun i et intervju ifølge The Guardian.

Brann i bygård i Gamle Oslo

Nødetatene er i Schweigaards gate i Gamle Oslo etter å ha fått inn meldinger om røyktutvikling fra en kjeller tilhørende en 1890-bygård.

- Flere personer har evakuert seg, siden sirener uler for fullt. Brannvesenet gikk inn med røykdykkere for å se hvor røyken kommer fra. Brannen er klokka 20.18 lokalisert og slukket, men det er fortsatt en del røyk i oppgangen, sier Rune Hekkelstrand, operasjonsleder ved Oslo-politiet til Dagbladet.

Han opplyser også at folk etterhvert vil kunne gå inn i leilighetene sine igjen.

Politiet fikk melding om røyk og mulig brann i bygningen klokka 20.02.

Brannvesenet har startet innsats for å avklare situasjonen. Schweigaards gate er inntil vider sperret i begge retninger.