Annonse

Nyhetsstudio

Putin med uvanlig valg
Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB

Putin med uvanlig valg

Mandag ettermiddag opplyser talsperson Dmitrij Peskov at Russland-president Vladimir Putin ikke vil holde nyttårstale på en stor pressekonferanse i år, slik som han har gjort tidligere år.

I stedet skal Putin finne en passende anledning til å snakke med pressen, men det er ennå ikke avgjort hvilken dag det vil skje. I tillegg opplyses det at Kreml ikke vil avholde sin nyttårsmottakelse i år.

ABC-journalist Patrick Reevell skriver at det er første gang på minst ti år at Putin ikke avholder sin nyttårspressekonferanse, som av flere omtales som et maraton av en pressekonferanse. Dette fordi at den vanligvis varer i flere timer, samt tiltrekker seg svært mange journalister.

Annonse

Sky News: Oljelekkasje i England

Avisa skriver at en «større hendelse» er erklært etter en oljelekkasje i Dorset.

Lekkasjen skal ha kommet fra oljefeltet Wytch Farm i Purbecks.

Ifølge BBC er det snakk om rundt 200 fat med olje. Poole Harbor Commissioners (PHC) har uttalt at lekkasjen har oppstått ved en rørledning.

Det er oppfordret at ingen svømmer i Poole Harbor eller i området rundt inntil videre. De som har vært i kontakt med utslippet bes vaske seg med såpe og vann umiddelbart.

PHC opplyser også ar rørledningen er stengt. Oljevernberedskaps-selskaper er mobilisert til stedet.

Environment Agency (EA) er også blitt informert om en større mengde olje i Poole Harbor.

Annonse

Israels statsminister sparker forsvarsministeren

Benjamin Netanyahu fjerner Yoav Gallant fra sin posisjon som forsvarsminister i Israel.

Det melder Reuters.

Gallant har nylig uttalt seg negativt om Netanyahus omstridte plan om å revidere landets rettssystem, ifølge nyhetsbyrået.

Netanyahu begrunner avgjørelsen med Israels sikkerhet.

Annonse

Melding om brann i lagerbygg

SISTE: Brannvesenet har slukket en mindre brann inne i lokalet. Røyken er avtakende og brannvesenet søker av bygget, skriver politite på Twitter.

Brannvesenet i Oslo ber naboer holde vinduer lukket etter kraftig røykutvikling fra lagerbygg i bydel Gamle Oslo. Det melder NTB.

Politiet skrev at nødetatene var på vei til stedet klokka 18.22.

– Vi har seks ressurser på stedet. Det er kraftig røykutvikling i bygget, så vi oppfordrer naboer til å holde dører og vinduer lukket, sier vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Politiets operasjonsleder Sven Christian Lie sier at det skal være snakk om et tomt lagerlokale, men at brannvesenet selvsagt vil søke og gå gjennom bygget for å se om noen har tatt seg inn.

Han legger til at brannvesenet er i ferd med å skaffe seg avgang til bygget, og at han derfor ikke vet om det er lokalisert brann på nåværende tidspunkt.

Annonse