Nyhetsstudio

Trym Mogen

Flere klager på støy: - Noen gir blaffen:

Politiet i Oslo har skjærtorsdag mottatt flere klager på bråk som forstyrrer helligdagsfreden, og minner om forbudet mot utilbørlig larm på helligdager.

Støy, arbeid og annet som forstyrrer helligdagsfreden går igjen i klagene politiet så langt har mottatt, ifølge politiet i Oslo.

- Det var noen meldinger på morgenen i dag. Det er ikke alltid folk tenker på helligsdagsfreden. Når man begynner med motorsag og gressklipper og annet, blir det fort i meste laget. Noen går i gang med gravemaskiner og anleggsarbeid, og da blir det over det som kan aksepteres, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Tor Jøkling til Dagbladet.

Han sier det ikke har vært noe stort problem på skjærtorsdag.

- Folk glemmer seg, gir blaffen i det eller utnytter det at de har fri og det er fint vær. Men når folk ringer og klarer, må vi få stoppet det som er utilbørlig støyende dersom vi har kapasitet, sier han.

Politiet har blant annet fått melding om støy fra byggearbeid i Dronning Eufemias gate. Arbeiderne har blitt pålagt å ikke drive med støyende arbeid, opplyser politiet om på Twitter.

Som følge av klagene, minner politiet om at det fra kl. 00 til 24 på helligdager skal være helligdagsfred, som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

Også utenfor Oslo har det blitt meldt om støyende arbeid. Politiet i Øst har pålagt et firma med ti arbeidere i Blystadlia i Akershus å avslutte arbeidet.

Studioet fortsetter under annonsen
Torun Støbakk

Bil i bergvegg - en person omkommet:

En person er bekreftet omkommet i forbindelse med at en bil lørdag kveld kjørte inn i en bergvegg i Foldereid i Nærøy kommune helt nord i Trøndelag.
Det skriver politiet på twitter like over midnatt.

Marte Klausen

Fyrverkeri avfyrt på ungdomsskole:

Politiet i Oslo melder om at det er avfyrt raketter inn i et klasserom på en ungdomssskole i Rykkinn, hvor ungdommer overnatter i forbindelse en idrettssamling.

Politiet er på vei til stedet. Det er ikke meldt om fysiske skader.

- Brannalarmen ble utløst og hele klasserommet beskrives som røykfullt, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet. Det skal være snakk om fyrverkeri som ble utløst, ifølge politiet.

En av ungdommene har klart å slokke en mindre brann.

Politiet fikk melding om hendelsen via en privatperson som enten var til stede eller som passerte forbi skolen. Det skal være meldt om flere ungdommer som løp fra stedet i etterkant.

Marte Klausen

Mulig bortføring i Tønsberg:

Politiet i Sør-Øst ber om tips i forbindelse med at det ble meldt inn at en person angivelig ble ført inn i en mørk bil mot sin vilje i nærheten av krysset Ringhaugsveien/Losveien på Tolvsrud i Tønsberg.

Bilen forsvant i høy fart nordover, skriver politiet.

Hendelsen ble ringt inn til politiet rundt klokka 20, og da hadde det skjedd for omtrent fem minutter siden.

Operasjonsleder Tore Grindem opplyser overfor Dagbladet at det var vitner som meldte fra om at de så en person bli tatt med inn i en bil og om mistenkelig oppførsel. Det skal være snakk om to eller flere menn som satt i bilen personen ble ført inn i.

- Det er derfor vi er bekymra, men dette kan være alt fra et utdrikningslag til en kriminell handling, sier Grindhem.

Politiet vil ikke gå ut med så mye av vitnene har fortalt dem av hensyn til etterforskningen.

- Vi har snakket med flere vitner, men har lite opplysninger om saken. Alt som kan være med på å gi mer opplysninger er vi takknemlig for, sier Grindheim.

Marte Klausen

Fransk kelner skutt og drept på jobb:

En restaurantgjest som skjøt og drepte en kelner på et spisested i utkanten av Paris, skal ha vært rasende fordi han måtte vente på maten, melder NTB.

Kelnerens kolleger ringte politiet da 28-åringen ble skutt i skulderen med et håndvåpen i forstaden Noisy-le-Grand fredag kveld, opplyser en kilde tett på etterforskningen lørdag.

Forsøk på livreddende førstehjelp lyktes ikke, og mannen døde på stedet.

Gjerningsmannen løp fra stedet. Ifølge et øyvitne mistet han besinnelsen «fordi sandwichen hans ikke ble fort nok ferdig».

En drapsetterforskning er i gang, opplyser politiet til nyhetsbyrået France24.

Marte Klausen

Minst 40 skal være døde etter eksplosjon i Kabul:

Flere er såret og drept etter en eksplosjon i en bryllupshall i Kabul lørdag kveld.

Ifølge New York Times melder en offisiell kilde om minst 40 drepte og mer enn hundre skadde, noe landets innenriksdepartement ikke kan bekrefte, fordi de ikke vil gå ut med offisielle dødstall før på søndag.

Tidligere i kveld meldte Nasrat Rahimi, som er talsperson for innenriksministeren i Afghanistan, at minst seks mennesker var drept, ifølge CNN.

Flere hundre mennesker antas å ha vært til stede i Dubai City-hallen vest i Kabul da eksplosjonen skjedde.

Bryllupshallen ligger i en del av hovedstaden der det bor mange afghanere fra den sjiamuslimske hazara-minoriteten.

Et italienskdrevet sykehus opplyste tidligere lørdag at de så langt hadde tatt i mot rundt 20 pasienter, skriver NTB.

Ingen har hittil tatt ansvar for eksplosjonen.

Kristian Tvedt

Tolv døde sauer - politiet jakter hund:

Ved Prestegårdsveien i Sandnes leter politiet etter en hund som har jaget sauer på et jorde. Totalt er tolv sauer funnet døde. Politiet er i kontakt med eier av hunden, og han avhøres nå.

- Vi har et vitne som så hunden, og vi har retningen hunden løp i, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet rykket ut med to patruljer, og var på stedet 7-8 minutter etter at meldingen kom. Da var hunden borte, men politiet leter i retning et boligfelt.

- Vi har en mulig adresse vi jobber med å få kontakt med. Vi tror hunden er lokal.

Politiet vil opprette sak uansett, etter å ha gjort arbeid på stedet.

- Det blir i hvert fall en erstatningssak. Bonden som eier sauene må kontaktes, og vi jobber med å få varslet Mattilsynet. Det er vanskelig å si om det er samme hund - noen av de døde dyrene har ligget en stund, uten at vi vet årsaken.

Jensen opplyser om at det er brudd på både hundeloven og båndtvang, i tillegg til det sivilrettslige når det gjelder erstatning. Han er ikke sikker på hvor dyrt det blir.

- Taksering på sauer er vi usikker på.

Marte Klausen

85-åring på fottur funnet i god behold:

Politiet i Trøndelag organiserte lørdag kveld leteaksjon etter en 85 år gammel mann på fottur ved Heimtjønna i Steinkjer, som ble meldt savnet kort tid etter klokka seks lørdag kveld.

- Det er to kamerater som har vært på tur og delt seg. De skulle møtes på ei hytte i sørenden av Skjækervannet. 85-åringen, som har med seg elghund, har ikke kommet fram dit, sa operasjonsleder Bjørn Handegard i politiet i Trøndelag til Dagbladet tidligere lørdag.

Både Sea King og frivillige letemannskap ble kalt ut til aksjonen.

- Det er tjue grader og fin luft, så alt ligger til rette for at vi skal få til et bra søk, sa Handegard i oppstartfasen av leteaksjonen.

Og ganske riktig: Rundt klokka 21.20 melder politiet på twitter at mannen er funnet i god behold på en hytte i søksområdet.

Både den savnede mannen og turkameraten er hjemmehørende i Steinkjer kommune.

Marte Klausen

Mulig knivstikking ved Gunerius:

Politiet i Oslo melder på Twitter om en mulig knivstikking ved Gunerius i Oslo sentrum.

- Vi søker etter personer involvert i mulig knivstikking. Foreløpig ikke kontakt med fornærmede, skriver politiet.

Klokka 19.39 melder politiet om at det er snakk om knivrisp og noen overflatiske kutt. De leter etter to menn og en dame i forbindelse med hendelsen.

Fornærmede skal, ifølge politiet, være lite samarbeidsvillig og blir kjørt til legevakta hvor han blir behandlet for skader i ansiktet.

Frode Andresen

SAS-fly sikkerhetslandet i Milano:

Lørdag ettermiddag melder danske BT at et SAS-fly på vei fra København til Nice i frankrike ble tvunget til å sikkerhetslande i Milano på grunn av en drivstofflekkasje.

Opplysningene bekreftes av SAS, ifølge avisa.

Det var 146 passasjerer om bord i passasjerflyet, og lørdag kveld vil passasjerene flyves videre til Nice.

Frode Andresen

Gratis med Vy-tog i flere timer - billettkollaps:

SISTE: Feilen ble rettet opp klokka 12.05, og billettsystemet fungerer igjen, opplyser Vys pressevakt Nina Schafe til Dagbladet ved 12.45-tiden.

- Må de som startet reisen uten å få kjøpt billett betale nå hvis de forrtsatt er på toget ?

- Det blir opp til hver konduktør å avgjøre, sier Vys pressevakt.

Lørdag formiddag opplyser pressevakt i Vy, Nina Schage, overfor Drammens Tidende at Vys billettsystem har kollapset over hele landet.

Det vil si at kunder kan kjøre gratis med tog over hele landet inntil videre, ifølge avisa.

- Feilen ble funnet etter klokka 11 i formiddag. Togene er i rute , opplyser Vys pressevakt Nina Schage til Dagbladet.

- Det er ikke mulig å kjøpe billetter verken gjennom Vy-appen, på nett, fra konduktøren på toget eller fra de fleste billettatomatene. Vi vet ikke hvorfor dette har skjedd, men vi jobber på spreng med å løse problemet, sier Schage til Drammens Tidende og tilføyer:

- Vi må selvsagt tillate folk å ta toget selv om vi ikke får solgt dem billetter.

Ifølge Vys pressevakt oppsto det som trolig var en serverfeil på et tidspunkt natt til lørdag.

Det er selskapet Vitro som drifter Vys billettsystem.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.