Annonse

Nyhetsstudio

- Foreldrene er ikke fornøyde
DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia i 2000. Foto: Privat / NTB

- Foreldrene er ikke fornøyde

Bistandsadvokat for foreldrene til de drepte i Baneheia vil holde en halvtimes innlegg i lagmannsretten under behandlingen av Viggo Kristiansens sak.

På spørsmål fra Dagbladet om hva foreldrene synes om prosessen som har pågått etter gjenopptakelsen av Kristiansens sak, sier advokat Håkon Brækhus følgende:

- Foreldrene er ikke fornøyde. Det vil de ikke være så lenge drapet på Lena står uoppklart.

Kristiansen ble dømt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10). Nå er Jan Helge Andersen siktet for samme drap, men det er uvisst hva som vil skje med prosessen videre. Saken er fremdeles under etterforskning.

- Vi vil også fortelle litt om foreldrenes opplevelse av hele saken, og refleksjoner rundt den prosessen som er gjort, sier Brækhus til Dagbladet.

Klokka 9 slår lagdommer Tonje Vang klubba i bordet og erklærer retten for satt. Begivenheten er historisk. Det som kanskje er moderne rettshistories verste justismord, skal omgjøres. Viggo Kristiansen skal frifinnes for drapet og voldtektene i Baneheia.

Utfallet av saken er klart. Det blir ingen bevisførsel eller klinsj mellom aktor og forsvarer om bevisenes tyngde og relevans.

Partene er enige om at det ikke finnes holdepunkter for at Viggo Kristiansen (43) hadde noe med drapene i Baneheia for 22 år siden å gjøre. Snarere tvert imot tyder bevisene på at han har snakket sant om at han var i mekkebua ved hjemme sitt i Kristiansand da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept.

Les hele saken

Skjebneuke: - Kan bli noen år

Annonse

Person til sykehus etter trafikkulykke i Sarpsborg

En bil har kjørt ut av veien i Sarpsborg, melder politiet i Øst mandag kveld.

Det skal ha vært én person i bilen. Vedkommende er sendt til sykehus i ambulanse.

To fotgjengere påkjørt i Halden

En bil har kjørt på to fotgjengere i Halden, melder politiet i Øst på X mandag.

- Politiet er på stedet, og det framstår ikke som alvorlig personskade, opplyser de.

Hendelsen skal ha skjedd i 5-tida.

Annonse

Mann pågrepet for kroppskrenkelse mot ungdommer i Grimstad

En mann er pågrepet for kroppskrenkelse i Grimstad, melder politiet i Agder mandag.

Det skal ha vært en konfrontasjon med flere ungdommer, og ifølge politiet skal mannen ha tatt halsgrep og slått en av disse.

Til NTB sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen at den pågrepne mannen er i 50-åra.

- Ungdommen er ikke skadd, men etter hva jeg forstår skal det være snakk om noen merker. Vi oppretter sak og vil gjennomføre avhør når det lar seg gjøre, sier han.

Kaldeste september på 18 år
Foto: Lisi Nielser / Reuters

Kaldeste september på 18 år

Den siste måneden har gjennomsnittstemperaturen vært 1,6 grader under normalen på Svalbard lufthavn.

Ikke siden 2005 har det blitt målt en kaldere september på Svalbard, skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding.

Det ble også satt ny nedbørsrekord, med en samlet nedbørsmengde på 58,7 millimeter.

- Selv om dette er den kaldeste september på 18 år, så er det historisk sett ikke veldig kaldt. Sammenligninger vi med den gamle normalperioden 1961–1990 ville årets september vært nær normalen og tilsvarende tilstrømming av kald luft fra nord vært et par grader kaldere, sier klimaforsker Jostein Mamen.

(NTB)

Annonse