Annonse

Nyhetsstudio

FHI: Nye funn om bivirkninger
Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB

FHI: Nye funn om bivirkninger

Tirsdag formiddag opplyser Folkehelseinstituttet at de har gjennomført en ny studie som skal vise økt forekomst av menstruasjonsforstyrrelser etter coronavaksinasjon hos jenter mellom 12 og 15 år.

Jentene mottok legemiddelselskapet Pfizers coronavaksine, Comirnaty.

- 4,7 prosent av deltakerne rapporterte at den siste menstruasjonsblødningen før vaksinasjon var kraftigere enn det de vanligvis opplever. Etter vaksinasjon rapporterte flere, 7,3 prosent, at den første menstruasjonsblødningen etter vaksinen var kraftigere enn vanlig, sier prosjektleder og lege Lill Trogstad.

Tidligere har FHI funnet at coronavaksinasjon kan påvirke menstruasjonen hos kvinner mellom 18 og 30 år.

Annonse

Henry Kissinger er død, 100 år gammel

USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger skal natt til torsdag, norsk tid, ha dødd i sitt eget hjem.

Det melder Reuters.

Kissinger rakk å bli hundre år gammel.

Israel: Godtar ikke Hamas-liste

Krigen mellom Hamas og Israel kan bli gjenopptatt torsdag morgen dersom Hamas ikke endrer på kravene sine, sier en kilde til israelsk kringkasting.

Hamas har levert en liste til Israel over gisler som Hamas vil frigi torsdag. Men listen oppfyller ikke israelske krav, melder den israelske kringkasteren KAN.

En israelsk kilde sier til kanalen at hvis Hamas ikke endrer på listen innen klokken 7 torsdag morgen, så kommer Israel til å starte opp igjen kampene.

Onsdag kveld uttalte en talsmann for Hamas at gruppen ikke er fornøyd med Israels siste forslag for å få til en ny forlengelse av den midlertidige våpenhvileavtalen.

Våpenhvilen trådte i kraft fredag morgen i forrige uke og skulle vare i fire døgn. Den ble forlenget med to nye døgn. Flere medier i Qatar meldte mandag at det da pågikk forhandlinger om enda en forlengelse. USAs utenriksminister Antony Blinken ankom Israel sent onsdag kveld. Det er USA, Qatar og Egypt som mekler mellom Hamas og Israel.

(NTB)

Annonse

Kina foreslår fredskonferanse

Kina foreslår at FNs sikkerhetsråd bør etablere en internasjonal fredskonferanse i konflikten mellom Hamas og Israel.

FNs sikkerhetsråd bør styrke den diplomatiske meklingen, gjenoppta arbeidet med å få på plass en tostatsløsning, og etablere en «mer autoritativ og effektiv» internasjonal fredskonferanse så raskt som mulig. Det foreslår Kina i et dokument som ble kunngjort torsdag.

Kina oppfordrer også Sikkerhetsrådet til å følge verdenssamfunnets generelle oppfordring om en omfattende våpenhvile for å få stans i krigføringen, står det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet.

(NTB)

Påkjørselen: 16-åring løslatt
PÅKJØRT: En mann i tenåra er kritisk skadd etter påkjørselen i Inkognitogata bak Slottet søndag. Foto: Annika Byrde / NTB

Påkjørselen: 16-åring løslatt

En 16-årig gutt som i dag ble pågrepet, siktet for delaktighet i å ha kjørt på en ung mann bak Slottet i Oslo søndag, er nå løslatt.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han har avgitt en detaljert politiforklaring og er nå løslatt, opplyser hans forsvarer Marijana Lozic til Dagbladet i kveld.

16-åringen ble pågrepet på sin bopel i dag. Det ble også en 18-åring. Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Fra før er ytterligere en 18-åring og en 17-åring pågrepet og varetektsfengslet i saken. Alle de til sammen fire er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, og samtlige nekter straffskyld.

Den fornærmede, en mann i tenåra, pådro seg kritiske skader i påkjørselen og har så langt ikke latt seg avhøre.

Les hele saken

To nye pågripelser

Annonse