Annonse

Nyhetsstudio

Bekrefter ukrainsk drone: Tre drept

Tre ansatte ved flybasen Engels i Russland ble drept da en ukrainsk drone ble skutt ned over området natt til mandag, ifølge myndighetene i Moskva.

- En ukrainsk drone ble skutt ned i lav høyde idet den nærmet seg Engels-flybasen, sto det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Moskva mandag morgen.

- Som følge av vrakdeler som falt ned, ble tre russiske militære tilhørende det tekniske personellet på basen, drept, står det videre.

Departementet legger til at utstyr på flybasen ikke ble ødelagt.

Både ukrainske og russiske medier meldte flere timer tidligere at Engels-basen var rammet av eksplosjoner.

Ifølge det ukrainske nyhetsbyrået RBC-Ukraine dreide det seg om to eksplosjoner på flybasen.

Det russiske nyhetsmediet Baza meldte, med henvisning til lokalbefolkning, at flyalarmen ble utløst og at det ble hørt én eksplosjon.

Engels-basen ligger nær byen Saratov, om lag 730 kilometer sørøst for Moskva, flere hundre kilometer fra frontlinjene i Ukraina. Denne basen, samt en annen russisk luftbase, ble 5. desember rammet av angrep som russiske myndigheter mener ble utført av ukrainske droner.

Ukraina har offentlig ikke påtatt seg ansvar for noen angrep i Russland, men landets myndigheter har uttalt at slike hendelser er «karma» for Russlands invasjon av Ukraina.

(NTB)

Annonse

Sky News: Oljelekkasje utenfor England

Avisa skriver at en større hendelse er erklært etter en oljelekkasje i Dorset.

Lekkasjen skal ha kommet fra et gårdsanlegg i Purbecks, som er et av de største oljefeltene i Europa, ifølge Sky News.

Annonse

Israels statsminister sparker forsvarsministeren

Benjamin Netanyahu fjerner Yoav Gallant fra sin posisjon som forsvarsminister i Israel.

Det melder Reuters.

Gallant har nylig uttalt seg negativt om Netanyahus omstridte plan om å revidere landets rettssystem, ifølge nyhetsbyrået.

Annonse

Melding om brann i lagerbygg

SISTE: Brannvesenet har slukket en mindre brann inne i lokalet. Røyken er avtakende og brannvesenet søker av bygget, skriver politite på Twitter.

Brannvesenet i Oslo ber naboer holde vinduer lukket etter kraftig røykutvikling fra lagerbygg i bydel Gamle Oslo. Det melder NTB.

Politiet skrev at nødetatene var på vei til stedet klokka 18.22.

– Vi har seks ressurser på stedet. Det er kraftig røykutvikling i bygget, så vi oppfordrer naboer til å holde dører og vinduer lukket, sier vaktkommandør Robert Gudmundsen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Politiets operasjonsleder Sven Christian Lie sier at det skal være snakk om et tomt lagerlokale, men at brannvesenet selvsagt vil søke og gå gjennom bygget for å se om noen har tatt seg inn.

Han legger til at brannvesenet er i ferd med å skaffe seg avgang til bygget, og at han derfor ikke vet om det er lokalisert brann på nåværende tidspunkt.

Annonse