Annonse

Nyhetsstudio

Halvparten av flyet hadde corona
SMITTEUTBRUDD: Totalt 97 passasjerer på to fly fra Kina til Italia testet positivt for corona på flyplassen i Milan. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB

Halvparten av flyet hadde corona

Over halvparten av de reisende på to fly fra Kina til Italia testet positivt for corona. Det skriver Sky News.

Kina letter nå på coronarestriksjoner etter tre år med strenge tiltak. Fra 8. januar trenger ikke lenger innreisende i Kina å gå i karantene, og reiseglade kinesere kan dermed endelig bevege seg utenfor landegrensene.

Da to fly fra Kina landet i Milano denne uka testet 38 prosent av passasjerene på det ene flyet og 52 prosent på det andre, positivt for corona.

Italia er et av flere land som har innført krav om testing på grensen for reisende fra Kina, da det den siste tiden har blitt meldt om omfattende smittespredning i landet.

Også USA, India, Japan og Taiwan har innført lignende coronatiltak for kinesiske turister.

Neste måned er Kinas nyttårsfeiring og dermed lang ferie for mange av landets innbyggere. Det forventes da at reiseklare kinesere vil feriere over store deler av verden, til tross for den økende smitten blant befolkningen.

Annonse

Ski: Person knivstukket i brystet

En person er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i brystet på en adresse i Ski. Det melder politiet i øst på Twitter.

- Personen er ikke hardt skadd og har blitt fraktet til Ahus, skriver politiet.

Videre opplyser politiet at de raskt fikk kontroll på siutasjonen og at en person er pågrepet.

Annonse
Ber om penger til grensegjerde
Foto: Dimitris Papamitsos / AP / NTB

Ber om penger til grensegjerde

Statsministeren i Hellas har kommet med et valgløfte om å fullføre et fem meter høyt grensegjerde mot Tyrkia. Han ber EU ta deler av regningen.

På et møte i grensebyen Feres oppfordret Kyriakos Mitsotakis EU til å vurdere å bidra økonomisk til å forlenge grensegjerdet som skal hindre migranter i å ta seg over grensen fra Tyrkia.

- Jeg mener det er på tide at EU vurderer seriøst å bidra med europeiske midler til denne typen prosjekter, vi bidrar tross alt til Europas sikkerhet og til en mer integrert og effektiv europeisk asylpolitikk, sier Mitsotakis.

Det fem meter høye stålgjerdet streker seg i dag langs 37,5 kilometer av grensen, men Hellas vil forlenge det med 35 kilometer innen et år og 100 kilometer innen 2026.

Mitsotakis sier byggeplanene skal gjennomføres uansett om EU bidrar eller ikke.

(NTB)

Annonse

Oslo: Person med stikkskader

Politiet har fredag kveld kommet over en person med stikkskader på Torshov i Oslo. Han beskrives som lettere skadd.

Personen skal være utsatt for et personran på Sinsen T-banestasjon før han ble funnet, opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Operasjonsleder Tor Grøttum sier til NTB at de fortsatt søker etter mulige gjerningspersoner i saken. I en oppdatering på Twitter skriver politiet at de vil komme i kontakt med sju til åtte svartkledde ungdommer som både er observert på Storo ved Circle K og ved T-banestasjonen på Sinsen rundt klokka 23.

Han er heller ikke kjent med om det er gjort noen beslag i saken.

Politiet ber vitner om å ta kontakt på 02800.

(NTB)

Annonse