Annonse

Nyhetsstudio

Utelukker ikke flere siktelser

Politiadvokat Benedicte Grandrud i øst politidistrikt sier til Dagbladet at etterforskningen av Spydeberg-tragedien - der to 16 år gamle tvillingsøstre døde - fortsatt er i en tidlig fase.

Politiet utelukker ikke flere siktelser eller endringer av siktelser.

- Det er tidlig i saken. Vi har ikke fått gjennomgått alt materialet. på nåværende tidspunkt kan vi ikke utelukke det, sier Granrud til Dagbladet.

To menn er siktet i saken. En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap. En annen mann er siktet for å ha hensatt jentene i en hjelpeløs tilstand.

Hun forteller at politiet begynner å danne seg et bilde av hva som har skjedd den dagen.

- Det gjenstår fortsatt en del etterforskning, både teknisk og taktisk, legger hun til.

Politiet har avhørt et tosifret antall vitner i saken. Granrud vil imidlertid ikke gå nærmere inn på hvem som er avhørt.

Annonse

Truet med øks og kniv

En mann i 50-årene er pågrepet etter å angivelig ha truet flere ungdommer i Nome i Vestfold og Telemark.

Øst politidistrikt skriver på X natt til lørdag at nødtelefonen ble oppringt av livredde ungdommer som hevdet at en for dem ukjent mann forfulgte dem og truet med både kniv og øks.

En politipatrulje kom raskt til stedet og pågrep mannen etter kort tid. Han kjøres til arresten.

Ingen kom fysisk til skade i hendelsen, og politiet skal foreta avhør av både mannen og ungdommene.

(NTB)

Vil stille som uavhengig kandidat
UTFORDRER: Den demokratiske presidentkandidaten Robert Kennedy jr. vil stille som uavhengig kandidat, ifølge politikknettstedet Mediaite og Reuters. Foto: Hans Gutknecht / The Orange County Register via AP / NTB

Vil stille som uavhengig kandidat

Robert F. Kennedy jr. har utfordret president Joe Biden om Demokratenes kandidatur i presidentvalget, men ifølge Reuters vil han kunngjøre at han stiller som uavhengig

Vaksinemotstanderen Kennedy publiserte en video fredag der han varslet en «stor kunngjøring» 9. oktober.

- Jeg kommer til å snakke om et vannskille i amerikansk politikk, sier han i videoen. Videre klager han over korrupsjon blant både demokrater og republikanere.

Kennedy er nevøen til tidligere president John F. Kennedy, som ble drept i et attentat i 1963, og sønn av tidligere senator og justisminister Robert F. Kennedy, som ble drept i 1968 da han selv stilte som presidentkandidat.

I april sa Kennedy at han ville utfordre Biden om det demokratiske kandidaturet i valget, men siden har han klaget på at Det demokratiske partiet har «smeltet sammen med» Biden-kampanjen. Videre heter det at han ikke har fått en rettferdig sjanse i nominasjonsprosessen.

På målingene leder Biden over Kennedy med stor margin. Ekspresident Donald Trump er soleklar favoritt til å bli den republikanske kandidaten.

Det var politikknettstedet Mediaite som først meldte om Kennedys planer om å stille som uavhengig. På spørsmål fra Reuters om saken, har Kennedys valgkampstab sendt en lenke til Kennedys Youtube-video.

Demokrater har uttrykt bekymring for at en tredje kandidat kan ta stemmer fra Biden. Men i en sammenstilling av målinger gjort av statistikknettstedet FiveThirtyEight , framgår det at republikanske velgere liker Kennedy langt bedre enn demokratiske velgere gjør, noe som tyder på at et uavhengig Kennedy-kandidatur også kan være vel så dårlig nytt for Trump.

(NTB)

Annonse

Ingen våpen beslaglagt i kontroller

Politiet i Oslo og Kristiansand utførte fredag kveld våpenvisitasjoner i sentrum av byene. Ingen våpen ble funnet. Men i Sandefjord beslagla politiet et uladd våpen.

I Oslo ble våpenvisitasjonen utført i Strøget-passasjen mellom Torggata og Storgata. Totalt ble det kontrollert 443 personer, men det ble ikke gjort noen funn av våpen, melder Oslo politidistrikt.

I Kristiansand utførte Agder politidistrikt en lignende kontroll i Kvadraturen for å om mulig avdekke ulovlig bæring av kniv og andre våpen. Heller ikke der ble det gjort funn av våpen.

Det eneste beslag av våpen som var gjort ved 1.30-tiden natt til lørdag, ble gjort på en cowboyfest i Sandefjord. Der rykket politiet ut etter at en festdeltaker hevdet han var blitt truet med et ekte våpen.

Ifølge Sørøst politidistrikt på X viste det seg at det faktisk var snakk om et ekte våpen – men et uladd sådan. Festdeltakeren ble heller ikke direkte truet, men våpenet ble beslaglagt og eieren anmeldt.

Det er nemlig forbudt å bære skytevåpen på offentlig sted, uladd eller ikke.

(NTB)

Tatt i to trafikkontroller

På knappe halvtimen ble en mann i 20-åra først tatt i fartskontroll og deretter tatt for ruskjøring fredag kveld.

Den unge mannen ble først stoppet av Utrykningspolitiet i Rennebu klokken 22.24, skriver Trøndelag politidistrikt på X.

Han ble da målt til 107 kilometer i timen i en 60-sone, og mistet førerkortet på stedet.

Klokken 22.53 ble samme bil med samme sjåfør – nå altså uten førerkort – stoppet igjen ved Sandmoen. Da ble mannen mistenkt for ruskjøring. Testen viste utslag for narkotika.

Denne gangen fikk han ingen mulighet til å kjøre videre, da han ble innbrakt av politiet for bevisopptak.

(NTB)

Annonse