Annonse

Nyhetsstudio

Avhørene av Medvedev har startet
Foto: Privat

Avhørene av Medvedev har startet

Kripos har startet avhørene av Andrej Medvedev. Det opplyser hans forsvarer, Brynjulf Risnes, til Dagbladet.

- Avhørene med Kripos har begynt og vil mest sannsynlig pågå over noe tid. Det er vanskelig å si noe om omfang eller innhold, men temaene vil være hans tjeneste i Wagner-gruppa, skriver Risnes i en SMS til Dagbladet.

Andrej Medvedev, tidligere deltaker i den russiske militærgruppa Wagner, deserterte fra enheten og flyktet deretter til Norge. Han ble pågrepet i Pasvik i Finnmark natt til fredag forrige uke.

Onsdag denne uka opplyste Kripos til Dagbladet at de var i kontakt med Medvedev og hans forsvarer, og at de ønsket å gjennomføre avhør av ham i nærmeste framtid. Medvedev har status som vitne.

- Han har selv fortalt at han har vært med i Wagner-gruppa, og det er interessant for Kripos å få mer infomasjon om denne perioden, opplyste Kripos' kommunikasjonsstab til Dagbladet da.

Kripos har det nasjonale ansvaret for etterforskning av krigsforbrytelser i Norge, og deltar også i den internasjonale etterforskningen av krigsforbrytelser i Ukraina, ved Den internasjonale straffedomstolen, ICC.

Les hele saken

Slik var den dramatiske flukten

Annonse

Ski: Person knivstukket i brystet

En person er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i brystet på en adresse i Ski. Det melder politiet i øst på Twitter.

- Personen er ikke hardt skadd og har blitt fraktet til Ahus, skriver politiet.

Videre opplyser politiet at de raskt fikk kontroll på siutasjonen og at en person er pågrepet.

Annonse
Ber om penger til grensegjerde
Foto: Dimitris Papamitsos / AP / NTB

Ber om penger til grensegjerde

Statsministeren i Hellas har kommet med et valgløfte om å fullføre et fem meter høyt grensegjerde mot Tyrkia. Han ber EU ta deler av regningen.

På et møte i grensebyen Feres oppfordret Kyriakos Mitsotakis EU til å vurdere å bidra økonomisk til å forlenge grensegjerdet som skal hindre migranter i å ta seg over grensen fra Tyrkia.

- Jeg mener det er på tide at EU vurderer seriøst å bidra med europeiske midler til denne typen prosjekter, vi bidrar tross alt til Europas sikkerhet og til en mer integrert og effektiv europeisk asylpolitikk, sier Mitsotakis.

Det fem meter høye stålgjerdet streker seg i dag langs 37,5 kilometer av grensen, men Hellas vil forlenge det med 35 kilometer innen et år og 100 kilometer innen 2026.

Mitsotakis sier byggeplanene skal gjennomføres uansett om EU bidrar eller ikke.

(NTB)

Annonse

Oslo: Person med stikkskader

Politiet har fredag kveld kommet over en person med stikkskader på Torshov i Oslo. Han beskrives som lettere skadd.

Personen skal være utsatt for et personran på Sinsen T-banestasjon før han ble funnet, opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Operasjonsleder Tor Grøttum sier til NTB at de fortsatt søker etter mulige gjerningspersoner i saken. I en oppdatering på Twitter skriver politiet at de vil komme i kontakt med sju til åtte svartkledde ungdommer som både er observert på Storo ved Circle K og ved T-banestasjonen på Sinsen rundt klokka 23.

Han er heller ikke kjent med om det er gjort noen beslag i saken.

Politiet ber vitner om å ta kontakt på 02800.

(NTB)

Annonse