Nyhetsstudio

Mann i 20-åra omkom i trafikkulykke på E16:

Politiet melder søndag morgen om en alvorlig trafikkulykke i Ullensaker i Akershus. Ifølge Romerikes Blad omkom én person i ulykken.

Ulykken skal ha skjedd på E16 ved Nybakk, hvor en personbil kjørte inn i en rundkjøring ved Nybakkrysset.

Vaktleder Arne Nurmi ved Øst 110-sentral opplyser til Romerikes Blad at de fikk melding om ulykken klokka 4.50 søndag morgen, og at Havarikommisjonen er på stedet.

- Vi har fått bekreftet at de pårørende er varslet. Det er en mann i 20-åra som har omkommet, sier operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet klokka 8.20.

Han er ikke kjent med foranledningen til ulykken, men sier at alt så langt tyder på høy hastighet på stedet.

- Bilen har truffet rundkjøringen og gått over denne. Det var bare den ene bilen involvert, sier Sveen.

Statens vegvesen har sendt sin ulykkesgruppe til stedet. I forbindelse med arbeidet er fylkesvei 450 i retning Kongsvinger stengt. På E16 er noe redusert framkommelighet mens undersøkelsene pågår.

Foto: Remi Presttun / Presttun media
Studioet fortsetter under annonsen

Politiet advarer mot oppringning fra «nødtelefonen»:

Politiet i Møre og Romsdal melder at de har fått flere henvendelser fra personer som er blitt oppringt fra det som ser ut som nødtelefonen 112.

Operasjonsleder John Bratland sier til Dagbladet at de fikk inn fem-seks meldinger fra folk i distriktet som hadde blitt oppringt i morgentimene mandag.

Ifølge politiet har personene blitt spurt om å delta i en spørreundersøkelse. Politiet advarer mot å ta telefonen og understreker at det ikke er de som har ringt.

- POLITIET DRIVER IKKE MED DEN TYPE VIRKSOMHET, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

- Vårt råd er å avstå, legg på og eventuelt blokker det aktuelle telefonnummeret, skriver de.

(NTB)

Mindre eksplosjon i kraftverk:

Politiet i Trøndelag er på vei til et kraftverk i Rennebu etter melding om røykutvikling og en mindre eksplosjon. Det skriver de på sin Twitter-konto.

- Det er ikke meldt om skadde, ambulanse er i beredskap, skriver politiet.

Begjært varetektsfengslet i fire uker:

En polsk mann i 40-åra vil mandag ettermiddag framstilles for varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, samt full isolasjon i to uker.

Det forteller påtaleansvarlig og politiadvokat i Øst politidistrikt, Eirik Braathen til Dagbladet.

Mannen er siktet for drap, etter at en mann i 50-åra natt til søndag ble erklært død på en privat adresse på Fjellhamar i Lørenskog.

Da Dagbladet snakket med mannens forsvarer Gunhild Lærum søndag kveld, fortalte hun at hennes klient ikke erkjente straffskyld, men at han ville samtykke til varetektsfengslingen.

- Han er fortsatt svært preget og har det vanskelig, sa forsvareren.

Bodde i samme hus

Bodde i samme hus

dagbladet

32 nye smittede i Trondheim:

I løpet av helga har det blitt registrert 32 nye smittetilfeller av coronaviruset i Trondheim.

I løpet av fredag ble det registrert 19 nye tilfeller, melder Trondheim kommune i en pressemelding. Ni av dem var kjente nærkontakter, fire smittet i utlandet, fem smittet i andre kommuner og én har ukjent smittevei.

Lørdag registrerte kommunen tre nye smittetilfeller. To var kjente nærkontakter, mens en ble smittet i utlandet.

Søndag ble åtte personer registrert smittet. Fire var kjente nærkontakter, tre ble smittet i utlandet, to ble smittet i andre kommuner og én har ukjent smittevei.

(NTB)

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Frykter utbrudd etter festhelg:

Kommuneoverlegen i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, er bekymret etter ei helg med festivaler og private fester i kommunen.

- Men jeg blir bekymret, da det var et enormt antall unge voksne i Lillesand i helga, og det kan gi en skikkelig blåmandag dersom noen av dem var smittet med coronaviruset, heter det i ei pressemelding fra kommuneoverlegen.

Engemyr anmoder unge voksne, vaksinert eller ei, om å ha svært lav terskel for å teste seg i dagene som kommer, dersom de føler seg syke eller opplever nyoppståtte luftveissymptomer.

- Mange unge opplever kun lette symptomer på covid-19, skriver han.

Lillesand kommune følger nasjonale råd og regler. 40 personer er mandag i karantene i kommunen.

Foto: Tore Wuttudal, Samfoto / NTB

Lokker med pizza til de som vaksinerer seg:

Restauranter og matleverandører slutter seg til kampen for å dra opp vaksinasjonsdekningen i Storbritannia. De lokker blant annet med gratis pizza.

Mens mer enn 90 prosent av alle voksne briter har fått minst én dose, er tallet 60 prosent for dem mellom 18 og 30.

I et nytt program kunngjort av helsedepartementet, inngår myndighetene partnerskap med restauranter, transporttjenester som Uber og Bolt, og matleverandører som Deliveroo og Pizza Pilgrims.

Folk som lar seg vaksinere, kan få rabatter de kan bruke på tjenestene, og i noen tilfeller et gratis stykke pizza.

Regjeringen har også lansert flere pop-up-vaksinasjonssentre rundt over hele landet, for å oppmuntre til walk-in-vaksinering.

Helseminister Sajid Javid takker selskapene som stiller opp for å hjelpe til, og oppfordret folk til å utnytte muligheten for tilbud, skriver BBC.


(NTB / Dagbladet)

Foto: Justin Tallis / NTB

Advarer: Kan bli ubeboelig:

Afrikas mest folkerike by, Lagos, er hvert år rammet av flom som følge av den årlige regntida. I midten av juli i år opplevde byens forretningsdistrikt imidlertid en av de verste flommene de siste åra, skriver CNN.

Bilder og videoer fra Lagos, sørvest i Nigeria, viser dusinvis av kjøretøy oversvømt av vann etter et voldsomt regn, skriver kanalen.

Byen, som er hjem for over 21 millioner mennesker, kan bli ubeboelig mot slutten av dette århundre som følge av stigende havnivå og jorderosjon.

Global oppvarming fører til stigende havnivå, og prognosene spriker fra 30 centimeter til over 2 meter i 2100. Mye av Lagos ligger under 2 meter over havet, skriver NTB.

Problemet forverres blant annet av «utilstrekkelige og dårlig vedlikeholdte dreneringssystemer og ukontrollert byvekst», ifølge en studie ledet av institutt of Utviklingsstudier ved Universitetet ved Sussex.

Foto: Ogbechie Triumph / Shutterstock / NTB

Oslofjordtunnelen stengt etter brann i lastebil:

Oslofjordtunnelen forblir stengt etter en brann i en lastebil, som nå skal være slukket.

Vegtrafikksentralen melder på Twitter at brannen er slukket, men at tunnelen forblir stengt på grunn av opprydningsarbeid.

Nødetatene rykket ut til begge ender av tunnelen, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

- Det brenner i en lastebil cirka femti meter fra utgangen på Drøbak-siden. Det er stor røykutvikling på stedet, sa han i 8.30-tiden.

Ifølge Aas skal det ikke være noen personer i tunnelen.

- Heller ingen av tilfluktsrommene inne i tunnelen skal ha blitt tatt i bruk, sa Aas.

Politiet melder på Twitter at alle biler skal være ute av tunnelen. Klokken 8.41 melder de at brannvesenet skal ha kontroll på brannen.

(NTB)

Det brant mandag morgen i en lastebil i Oslofjordtunnelen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Enebolig i Trysil overtent:

En enebolig i Elvdalen Trysil står i full fyr. Politiet og brannvesen vet ikke om det befinner seg personer i huset.

- Huset er overtent. Overtent allerede idet brannen ble meldt til nødetatene. Ukjent om det er personer inne i huset. Nødetatene er på stedet, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

(NTB)

Tolv omkom i trafikken i juli:

Tolv personer omkom i trafikkulykker i Norge i juli. Dermed er juli den måneden hittil i år med flest omkomne i trafikken.

Det er også en økning fra juli i fjor, da ni personer mistet livet i trafikken, viser tall fra Trygg Trafikk.

Så langt i år har 42 personer mistet livet mot 55 personer i samme periode i fjor.

Ni av de omkomne i trafikken i juli var menn, mens tre var kvinner. Av disse var fire bilførere, tre syklister, to MC-førere, en fotgjenger, en mopedist og en traktorfører.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.