Annonse

Nyhetsstudio

Politiet frigir bilder - ber om tips
Foto: Politiet

Politiet frigir bilder - ber om tips

Politiet går tirsdag ut med bilde av en person de etterlyser i forbindelse med skyteepisoden i Nydalen mandag kveld. De uttaler i en pressemelding at hendelsen framstår målrettet.

Ingen er så langt pågrepet i saken. Fornærmede er ikke fysisk skadet, opplyser politiet i en pressemelding.

Gjerningspersonen skal ha vært ikledd mørke klær med et rødt merke på venstre arm, samt skrift i rødt og hvitt på brystet. Gjerningspersonen skal ha løpt fra stedet etter hendelsen. Politiet ber gjerningspersonen om å melde seg.

Politiet legger til at etterforskningen pågår for fullt, og at de ser alvorlig på saken. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

Politiet oppfordrer personer som kan ha sett noe før, under eller etter hendelsen om å ta kontakt.

- Vi oppfordrer de som kan ha opplysninger om hendelsen, vet hvem gjerningspersonen kan være eller har andre opplysninger som kan opplyse saken om å snarlig ta kontakt med politiet, sier Anne Alræk Solem, leder etterforskningsseksjon drap, i pressemeldingen.

Fregatt-personell syke i Storbritannia
Den engelske fregatten HMS Portland, her under et Oslo-besøk i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fregatt-personell syke i Storbritannia

Flere tjenestepersoner om bord på Royal Navys HMS Portland har blitt syke etter å ha drukket forurenset vann.

- Vi kan bekrefte at HMS Portland har returnert til marinebasen HMNB Portsmouth som et sikkerhetstiltak etter et problem med et av skipets ferskvannssystemer, sier en talsperson for den britiske marinen til Independent.

- Helsen og sikkerheten til vårt personell kommer alltid først, og vi har iverksatt en rekke tiltak for å ivareta skipets mannskap mens problemet undersøkes, sier talspersonen videre.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange tjenestepersoner som er blitt syke. De som er rammet vil bli behandlet om bord på fregatten.

Melding om slagsmål i Haugesund

Politiet skriver på Twitter at de har fått melding om slagsmål mellom et titall personer ved en skole i Haugesund.

I en oppdatering skriver politiet at mange ungdommer løp i alle retninger da de kom fram til stedet.

Til Haugesunds Avis opplyser innsatsleder Christian Alfredsen at en rekke personer under 18 år var til stede under hendelsen.

- Vi har tatt med fem tenåringer under 18 år til stasjonen. Vi har tatt kontakt med foreldre og foresatte, sier Alfredsen til Haugesunds Avis.

Det skal ikke være meldt om personskader etter hendelsen.

Person truffet av vådeskudd i Agder

En person er truffet av et vådeskudd etter et skyteuhell med en pistol i Arendal i Agder fredag kveld.

- Vedkommende er våken og klar, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Vedkommende er kjørt til sykehus for behandling. Politiet har foretatt undersøkelser på stedet i kveld og oppretter en videre undersøkelsessak på forholdet.

Journalists voldtektsanke opp for lagmannsretten

En journalist som i tingretten ble dømt til fire års fengsel for voldtekt av en kollega, får nå anken behandlet i Borgarting lagmannsrett.

Overfor Medier24 bekrefter både mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen og kvinnens bistandsadvokat Trine Rjukan at ankesaken får full behandling.

– Det er en selvfølge. Dommen led av store svakheter, skriver advokat Larsen i en melding til bransjenettstedet.

Bistandsadvokaten sier det er en stor belastning for kvinnen å gå gjennom en ny behandling i lagmannsretten.

Fengselsdommen i Oslo tingrett var tre måneder kortere enn hva aktor ba om. Mannen ble også dømt til å betale 223.000 kroner i oppreisning. Han erkjente ikke straffskyld da saken var oppe for Oslo tingrett.
NTB

Væpnet politiaksjon i Sandnes

Politiet har bevæpnet seg og søker etter to menn i Sandnes. Bakgrunnen er at flere damer skal ha blitt utsatt for en skremmende og truende opplevelse der to menn skal ha truet med våpenliknende gjenstand, skriver politiet i Sør-Vest.

I en oppdatering skriver politiet at en av fornæde var en gutt i tenåra. De skriver at politiet følger opp saken videre.

To pågrepet etter skyting i USA

Ei 17 år gammel jente, hennes seks måneder gamle baby og fire andre personer ble skutt og drept sentralt i California 16. januar.

Politiet opplyser nå at to personer er pågrepet i saken, ifølge AP.

Hendelsen fant sted i Goshen, rett øst for Visalia i San Joaquin Valley. Politiet rykket ut rundt klokka 3.30 da de fikk melding om at flere skudd var avfyrt i boligen.

På stedet var det uoversiktlig: Politiet fant to av ofrene døde i gaten utenfor, mens en person ble funnet skutt og drept ved inngangspartiet. De tre siste ble funnet inne i boligen, blant dem en skadd mann som seinere døde på sykehus, ifølge sheriffen Mike Boudreaux.

Politiet har tidligere sagt at drapene trolig kan knyttes til gjengkriminalitet og de har lett etter minst to mistenkte.

Trailer-havari. Biler i feil kjøreretning ved Gjøvik

Riksvei 4 mellom Gjøvik og Raufoss er fredag kveld totalt sperret av en trailer som fikk trøbbel, melder Oppland Arbeiderblad

Dette har ført til at biler snur og kjører i feil kjøreretning, altså i retning Gjøvik, skriver avisa.
Operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet kjøring i feil kjøreretning.

- Vi ser veldig alvorlig på dette. Hvis vi er på stedet og ser det, kan det få konsekvenser, og føre til beslag av førerkort, sier Svarstad, som ikke vet omfanget av den ulovlige kjøringen.

Hun oppfordrer folk til å være tålmodige, mens politiets patrulje får kontroll på situasjonen.

Traileren som sperrer veien, fikk problemer på det vanskelige føret.

- Den sakset fordi det var glatt, forteller Sidsel Svarstad til Dagbladet.