Annonse

Nyhetsstudio

Kraftig lavtrykk gir orkan onsdag
Foto: Meteorologisk institutt

Kraftig lavtrykk gir orkan onsdag

Et kraftig lavtrykk gir orkan i Nordsjøen i morgentimene onsdag, melder Meteorologene på Twitter.

Lavtrykket vil bevege seg videre sørøstover i løpet av de neste timene. Det vil gi kraftige byger lokalt, samt en vestlig liten storm på sørvestlandet.

Annonse

Ski: Person knivstukket i brystet

En person er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i brystet på en adresse i Ski. Det melder politiet i øst på Twitter.

- Personen er ikke hardt skadd og har blitt fraktet til Ahus, skriver politiet.

Videre opplyser politiet at de raskt fikk kontroll på siutasjonen og at en person er pågrepet.

Annonse
Ber om penger til grensegjerde
Foto: Dimitris Papamitsos / AP / NTB

Ber om penger til grensegjerde

Statsministeren i Hellas har kommet med et valgløfte om å fullføre et fem meter høyt grensegjerde mot Tyrkia. Han ber EU ta deler av regningen.

På et møte i grensebyen Feres oppfordret Kyriakos Mitsotakis EU til å vurdere å bidra økonomisk til å forlenge grensegjerdet som skal hindre migranter i å ta seg over grensen fra Tyrkia.

- Jeg mener det er på tide at EU vurderer seriøst å bidra med europeiske midler til denne typen prosjekter, vi bidrar tross alt til Europas sikkerhet og til en mer integrert og effektiv europeisk asylpolitikk, sier Mitsotakis.

Det fem meter høye stålgjerdet streker seg i dag langs 37,5 kilometer av grensen, men Hellas vil forlenge det med 35 kilometer innen et år og 100 kilometer innen 2026.

Mitsotakis sier byggeplanene skal gjennomføres uansett om EU bidrar eller ikke.

(NTB)

Annonse

Oslo: Person med stikkskader

Politiet har fredag kveld kommet over en person med stikkskader på Torshov i Oslo. Han beskrives som lettere skadd.

Personen skal være utsatt for et personran på Sinsen T-banestasjon før han ble funnet, opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Operasjonsleder Tor Grøttum sier til NTB at de fortsatt søker etter mulige gjerningspersoner i saken. I en oppdatering på Twitter skriver politiet at de vil komme i kontakt med sju til åtte svartkledde ungdommer som både er observert på Storo ved Circle K og ved T-banestasjonen på Sinsen rundt klokka 23.

Han er heller ikke kjent med om det er gjort noen beslag i saken.

Politiet ber vitner om å ta kontakt på 02800.

(NTB)

Annonse