Nyhetsstudio

Sogndal: Forsvant for tre år siden, gir opp leting:

Politiet gir opp etterforskningen av forsvinningen til Christer Fretheim Flem, som forsvant sporløst i Sogndal i 2016.

Cold case-gruppa i Kripos har siden november arbeidet med etterforskningen, som nå altså legges ned, skriver Bergens Tidende.

Flem forsvant ved Haukåsen i Sogndal i mai 2016, mens han var på tur med ansatte fra Melås Helse AS. Det siste halvåret har politiet arbeidet med blant annet digitale spor, uten å komme noe lenger i saken.

- Dette er en lei sak, som har rørt ved alle i politiet som har vært borti den. Vi skulle gjerne hatt en oppklaring, sier lensmann Inger Lill Lanes.

Melås Helse fikk 9,2 millioner kroner i året i støtte for å gi 37-åringen forsvarlige helsetjenester. I etterkant av forsvinningen ble de siktet for brudd på helsepersonelloven og ilagt en foretaksbot på 600.000 kroner.

(NTB).

Studioet fortsetter under annonsen

Alle bydeler i Oslo er røde:

Søndag ble 15 av 15 bydeler i Oslo røde ettersom også bydel Vestre Aker nå har registrert over 20 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Foreløpige tall fra Oslo kommune viser at det ble registrert 68 nye tilfeller torsdag, 54 tilfeller fredag, 40 tilfeller lørdag og 22 tilfeller søndag.

Bydel Gamle Oslo, St. Hanshaugen og Sagene er hardest rammet med over 100 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Bydelsoverlege i Gamle Oslo, Irene Teslo, uttalte lørdag til Dagbladet at det kan bli mer arbeid å stoppe smittespredningen nå enn i slutten av mars, etter at tiltakene ble satt inn.

- Arbeidsmengden for å prøve å begrense smittespredningen er større på kommunenivå nå. Nå har man et mål om å holde samfunnet åpent så lenge som mulig, blant annet for å ivareta det sosiale, sa Teslo til Dagbladet.

Bydelsoverlegen fortalte også at de har sett smittetilfeller blant personer i 70-åra i bydel Gamle Oslo.

Foto: Oslo kommune

Oslo-drapet: Blir fengslet i fire uker:

Mannen i 40-åra som er siktet for å ha drept sin mor i 60-åra i Oslo, samtykker til fengsling.

Han begjæres fengslet i fire uker, opplyser hans forsvarer Marijana Lozic til Dagbladet.

Fengslingsmøtet blir holdt som kontorforretning – altså uten et fysisk rettsmøte.

Det var fredag ettermiddag at politiet fant en død kvinne på en adresse på Tøyen i Oslo. Mannen ble kort tid senere pågrepet et annet sted i Oslo. Mannen knytter seg til tid og sted for drapet, men har ikke tatt stilling til siktelsen.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere har vært på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Sønn siktet for drap på mor

Sønn siktet for drap på mor

dagbladet

- Vent med lockdown til jul:

Lege og Oxford-professor Carl Heneghan mener det beste tidspunktet å innføre nye coronarestriksjoner i Storbritannia på er rundt julefeiringen og ikke nå, melder Sky News.

- Det vi må gjøre nå, er å bremse opp litt, sier han.

Covid-19 er på sterk framarsj blant britene, og før helga ble strenge regionale restriksjoner innført i Nordøst-England. Fra i dag er ansamlinger med mer enn seks personer forbudt. Myndighetene utelukker ikke en ny nasjonal nedstenging.

Helseminister Matt Hancock advarte i går om at Storbritannia er på et «kritisk punkt». Det samme mener regjeringens to fremste helseeksperter Patrick Vallance og Chris Witty, som i dag vil henvende seg direkte til folket i dag og meddele at smittetrenden «er på vei i feil retning», ifølge The Guardian.

Men professor Heneghan - som leder Oxford-universitetets Centre for Evidence Based Medicine og er kritisk til regjeringens strategi - mener timingen er dårlig dersom slike omfattende tiltak innføres nå, og sier spredningen av coronaviruset speiler sesongvariasjonen for andre sykdommer som forkjølelse, som øker kraftig mot slutten av året.

- Dette er en lang vinter. Vi har ikke råd til å innføre strenge tiltak nå; virkningen på økonomien vil bli betydelig, fordi når man stenger ned og så åpner opp igjen, kommer det som regel tilbake, sier han.

Heneghan mener det beste tiltaket er å forlenge juleferien, og peker på at når folk er tilbake i januar, dør normalt flere tusen flere enn nå - og det bare på grunn av sesongsvingingen.

- Derfor støter vi på problemer midtvinters, sier han - og mener altså at tiltakene bør settes inn da.

- Det vil være enklere å forklare det til befolkningen da enn nå, understreker professoren.

Coronavirus: - Avlyser nyttårs-fyrverkeri i London

Coronavirus: - Avlyser nyttårs-fyrverkeri i London

dagbladet

Storbritannia på et «kritisk punkt»:

Regjeringens øverste medisinske rådgiver kommer med en advarsel mandag: Storbritannia er på et kritisk punkt i pandemien og utviklingen går i feil retning.

Det opplyser kilder til BBC.

Professor og helsesjef Chris Whitty tror britene går en «veldig utfordrende vinterperiode» i møte, og skal holde en pressekonferanse klokken 12 norsk tid sammen med regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance.

Advarselen kommer etter at statsminister Boris Johnson har brukt helgen på å vurdere strengere tiltak i England. Johnson skal blant annet ha vurdert en to ukers «mini-nedstenging» av England.

Søndag ble det rapportert om nær 4000 nye smittetilfeller og 18 døde i Storbritannia.

(NTB)

Coronavirus: - Avlyser nyttårs-fyrverkeri i London

Coronavirus: - Avlyser nyttårs-fyrverkeri i London

dagbladet

Stjal dyne fra barn:

En person er kjørt til arresten i Oslo etter at han tok seg inn i en leilighet på Jordal. Ifølge politiet gikk han inn gjennom en åpen verandadør og stjal en dyne fra et barn.

Operasjonsleder André Kråkenes sier til TV 2 at mannen tok dyna og madrassen til en fire år gammel jente, og at hun da vekte moren.

Mannen skal deretter ha lagt seg i en bod for å sove med tyvgodset. Politiet skriver på Twitter at mannen ble sporet opp av hundepatruljen.

Politiet fjerner demonstranter:

Medlemmer av Extinction Rebellion aksjonerer i Oslo sentrum mandag morgen. De har blokkert krysset ved Slottsparken og Nationaltheatret.

Politiet skriver på Twitter at gruppa har sperret trafikken ved å lenke seg fast i medbragte jernrør. «Beklager bryderiet, men vi prøver å redde verden», står det på et banner. «For deg og fremtidige generasjoner», står det på et annet.

Politiet jobber med å fjerne dem fra veien. Ved 08-tida er flere av dem innbrakt.

- 27 er pågrepet nå, i tillegg til en god del bortviste. En del av de som nå er pågrepet ble først bortvist og så nektet å forlate stedet, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen til VG klokka 08.40.

Extinction Rebellion omtaler seg selv som en internasjonal og upolitisk bevegelse som bruker ikkevoldelige direkte aksjoner og sivil ulydighet for å få myndighetene verden over til å reagere på klimakrisen og den økologiske krisen.

Det har vært aksjoner flere steder i verden de siste dagene. I går var det en demonstrasjon i New York og på lørdag var det en demonstrasjon i Amsterdam.

Les mer om gruppa i saken under:

«Hei sann, Dag sitter i arrest. Han ringer når han er tilbake.»

«Hei sann, Dag sitter i arrest. Han ringer når han er tilbake.»

dagbladet

Fly måtte nødlande da kvinne fødte:

Et fly fra Kairo til London fikk en uventet passasjer da en kvinne fødte om bord, skriver flere tyske medier.

Kvinnen (18), som er fra Jemen, viste tegn til at fødselen var i gang, og kapteinen besluttet å nødlande i nærmeste lufthavn, som var i München.

Kvinnen reiste sammen med sin mor og skulle møte barnets far i London. Planen var å føde i Storbritannia. Slik ble det ikke.

EgyptAir skriver på Facebook at de har tilbudt den nyfødte jenta muligheten til å fly gratis resten av livet. Flyselskapet takker også alle involverte for at det hele gikk bra.

Innstiller ferjer i nord:

Det er varslet uvær i Nordland og Troms mandag, og flere ferjer innstilles langs kysten.

Ifølge NRK Trafikk gjelder det følgende:

På Fv 17 er Kilboghavn-Jektvik og Vennesund Holm innstilt. Det samme gjelder Bognes-Lødingen og Bodø-Moskenes over Vestfjorden.

Været: - Uværet kommer - venter full storm

Været: - Uværet kommer - venter full storm

dagbladet

Morgennytt:

Frykter busstreik vil skape kaos
Busstreiken kan få store konsekvenser for reisende på Østlandet den kommende tida. Mandag morgen er det fortsatt ingen busser by- og regionsbusser som vil gå i Oslo og Viken.

Ny skrekkrapport om nedstenging: - Kan ramme kraftig
Lokale nedstengninger i høst og vinter vil kunne ramme flere hundre tusen arbeidsplasser, fastslår Virke.

USA-røyken velter innover Norge
Røyken fra de massive skogbrannene i USA har nådd Norge.

«Friends»-trio overrasket under Emmy-utdelingen
Jennifer Aniston dukket flere ganger opp under Emmy Awards natt til mandag. Det gjorde også to andre kjenninger fra TV-serien «Friends».

Åpnes for turister:

Mandag gjenåpnes en av Indias fremste turistattraksjoner, Taj Mahal, selv om smittetallene i landet fortsatt øker.

Åpningen av det verdenskjente mausoleet ses som symbolsk handling for å vise at livet er tilbake til det normale. I tillegg er håpet at åpningen vil få fart på turismen og slik stimulere landets økonomi.

Det daglige besøkstallet er likevel begrenset til 5000 daglig, en firedel av det normale, og strenge avstandsregler skal håndheves, opplyser myndighetene.

India har med sine 1,3 milliarder innbyggere, og noen av verdens mest folketette byer, registrert nærmere 5,5 millioner smittetilfeller så langt. Daglig rapporteres det om rundt 100 000 nye koronasmittede og over 1000 coronarelaterte dødsfall.

Etter de strenge restriksjonene som ble innført i mars, er statsminister Narendra Modi nå nølende til å innføre nye restriksjoner. Hans regjering har derimot lettet på restriksjonene de siste månedene. Blant annet er mange togstrekninger, innenriksflygninger og markeder og restauranter åpnet.

(NTB)

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.