Annonse

Nyhetsstudio

Drapstiltale: Stakk i hjel mann med grillgaffel
DREPT: Politiet jobber på stedet der en mann i 30-åra ble funnet hardt skadet natt til 24. november 2021. Han døde senere på sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Drapstiltale: Stakk i hjel mann med grillgaffel

I 02.45-tida natt til 24. november 2021 fikk politiet melding om en person med stikkskader på gata på Rodeløkka, sentralt i Oslo.

Da patruljene kom til stedet var ambulansepersonell allerede i gang med livreddende førstehjelp, men fornærmede - en mann i 30-åra - ble seinere erklært død på sykehus.

Nå er en mann i begynnelsen av 40-åra tiltalt for å ha begått drapet, opplyser statsadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

Ifølge tiltalen ble drapet begått med en grillgaffel.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for drap, skriver forsvarer Jan Christian Kvanvik i en SMS til Dagbladet.

Politiet har tidligere uttalt at de mener at drapet ikke skjedde ved en tilfeldighet, og at det skal ligge en konflikt til grunn.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken mot mannen, men det er ventet at den kommer opp for Oslo tingrett i løpet av våren.

Annonse
Kastrup: Melding om pistolmann var falsk alarm
POLITIAKSJON: Det var ingen pistolmann på Kastrup i København likevel, melder danske medier. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AFP / NTB

Kastrup: Melding om pistolmann var falsk alarm

Torsdag ettermiddag mente en ansatt på Kastrup lufthavn i København å ha observert en mann med pistol i bagasjeområdet på flyplassen.

Det resulterte i en omfattende politiaksjon - før det hele ble avblåst etter relativt kort tid da det viste seg å være falsk alarm, skriver danske BT.

Annonse
Høyre: Ni varslingssaker i 2022
Generalsekretær Tom Erlend Skaug. Foto: NTB

Høyre: Ni varslingssaker i 2022

Til helgen finner Høyres landsmøte sted, og i den anledning har partiet offentliggjort årsrapporten for 2022.

I rapporten kommer det fram at Høyre hadde ni varslingssaker i 2022, og at behandlingen av noen av sakene har ført til at personer har fått advarsler eller mistet verv og posisjoner i partiet.

- I de aller fleste sakene er det konkludert med brudd på partiets etiske retningslinjer, heter det i rapporten.

Høyres generalsekretær, Tom Erlend Skaug, sier til NRK at sakene omhandler seksuell trakassering, dårlig organisasjonskultur og konflikter.

Det er ikke kjent hvor mange av sakene som omhandler seksuell trakassering.

Skaug forteller også at Høyre har rådet til politianmeldelse i enkelte av sakene.

- Det er viktig at vi har gode etiske retningslinjer, og at vi tar tak i alle sånne saker, tar dem på alvor og reagerer i de tilfellene hvor vi konkluderer med at det er brudd på de etiske retningslinjene våre, sier Skaug til NRK.

Annonse
Mistenkt skoleskytter (17) funnet død
SKOLESKYTING: To ansatte ble skutt og såret på en skole i Denver i USA onsdag. Torsdag bekrefter politiet at det antatte gjerningspersonen, en 17 år gammel gutt, er død. Foto: AP / NTB

Mistenkt skoleskytter (17) funnet død

Den 17 år gamle gutten politiet mistenker etter en skoleskyting i Denver i Colorado i USA, er funnet død i en bil.

Personen ble funnet død onsdag kveld i et skogsområde like ved en bil, og torsdag bekrefter politiet at dette var den mistenkte gjerningspersonen.

Den 17 år gamle gutten skal ha åpnet ild med et håndvåpen da han ble ransaket for våpen onsdag formiddag, ifølge politiet i Denver. Skytingen fant sted på East High School ikke langt fra sentrum av den amerikanske byen.

To ansatte ble skutt og såret. En av dem er kritisk såret, mens tilstanden beskrives som stabil for det andre offeret.

(©NTB)

Annonse