Nyhetsstudio

Giske-saken: Sofie (27) melder VG til PFU:

Sofie (27), som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i februar, melder VG til Pressens faglige utvalg PFU. Det står i klagen, som er sendt i dag.

- Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG. Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, uttaler Sofie i klagen.

Det var allerede i april klart at 27-åringen aktet å melde avisa til presseorganet.

- Det er i dag igangsatt full klagebehandling. Klagen er dermed oversendt VG, skriver utvalget i innledningen.

Dansen, og ikke minst videoen av den, ble foranledningen til at Giskes comeback i Arbeiderpartiet ble stoppet, etter en bekymringsmelding fra en aktør i Fagforbundet om episoden.

Sofie mener seg utilbørlig sitert av VG, som på sin side har gått opp saken og tatt kraftig selvkritikk, samt beklaget behandlingen av henne. Internt har journalistene bak den første artikkelen enten blitt pålagt permisjon eller blitt omplassert.

27. mars la VG fram sin egen rapport om saken. De konkluderer med at de sviktet i håndteringen av Sofie som intervjuobjekt, men finner heller ikke grunnlag for å si at journalist Lars Joakim Skarvøy bevisst fabrikkerte utsagnet om at «det ble litt mye» av Giske den aktuelle kvelden.

Sofie uttaler i klagen at hun er brukt av VG og Fagforbundet «til fordel for et politisk spill jeg aldri ville ta del i».

VGs sjefredaktør Gard Steiro skriver i en kommentar til Dagbladet:

- Det er bra at Sofie bringer saken inn for PFU. Nå skal vi sette oss grundig inn i klagen og sende vårt tilsvar på normal måte. VG har allerede erkjent at det er gjort feil både før og etter publisering. Vi har uten forbehold beklaget overfor Sofie, Trond Giske og andre impliserte.

OPPVASK: VG la 27. mars fram en rapport om saken, der de tok kraftig selvkritikk. Her sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Tatt i 120 km/t i 60-sone:

Politiet avholdt fartskontroll i Sandnes tidligere i dag. Totalt tre fikk førerkortet beslaglagt. En sjåfør ble målt til 120 km/t i 60-sonen, skriver Rogalands Avis

Tenåring truet politiet med våpen:

Politiet i Trøndelag melder torsdag kveld om en hendelse i Levanger. En gutt i tenåra måtte pågripes i sentrum etter at han kom med til dels grove trusler mot en jevnaldrende.

Han pekte også mot politipatruljen som pågrep ham med det som viste seg å være et replikavåpen før pågripelsen.

- Gutten ble pågrepet uten at noen kom til skade, opplyser politiet.

Leteaksjon etter savnet turgåer i Rauma:

Det er satt i gang en leteaksjon etter en mann som ikke har kommet tilbake etter en fjelltur i Rauma onsdag, opplyser politiet i Møre og Romsdal.

Politiet opplyser til Romsdals Budstikke at de fikk en melding torsdag om at en mann i 20-årene hadde sagt han skulle gå en fjelltur til Nyheitinden onsdag. Melderen hadde ikke oppnådd kontakt med mannen torsdag.

Politiet har funnet den savnede turgåerens bil.

- Det er all grunn til å tro at han har gått turen og ikke kommet ned igjen. Derfor setter vi i gang en leteaksjon i og rundt området, sier operasjonsleder Arild Reite til avisen.

Fjelltoppen Nyheitinden er 1.589 meter høy og ligger mellom Isfjorden og Eikedalsvatnet i Møre og Romsdal.

Fem nye smittetilfeller i Indre Østfold:

I Indre Østfold har fem nye personer fått påvist coronaviruset torsdag. Det skriver kommunen i en pressemelding.

- Tre av de fem tilfellene er nærkontakter, vi jobber fortsatt med smittesporing, skriver de.

I går testet kommunen 294 personer, torsdag testet de 318 personer.

Søndag vedtok kommunen å stenge ned for å få stanse smittespredningen.

Corona - Strakstiltak for å stoppe «ukontrollert smitte»

Corona - Strakstiltak for å stoppe «ukontrollert smitte»

dagbladet

Bydelsdirektør: Utbruddet i Vestre Aker er under kontroll:

Coronautbruddet etter flere fester i bydel Vestre Aker i Oslo har vært krevende, men er nå under kontroll, sier bydelsdirektør Elisabeth Vennevold.

- Vi gikk fra å ha full kontroll på bydelen med null smittede, til å bli bydelen med flest smittede. Utbruddet er under kontroll, vi har sporet opp og vært i kontakt med samtlige som har hatt nærkontakt med de smittede på festene, sier hun til Aftenposten.

Ifølge bydelsdirektøren er det ikke avdekket noen superspredere på festene eller smitte fra utlandet, og det er usikkert hvor smitten opprinnelig kom fra.

Smittevernoverlege Frode Hagen i Oslo kommune sier til avisa at det de siste dagene har vært færre positive tester knyttet til utbruddet, og han er ikke bekymret over at kommunen ikke vet hvor smitten på festene opprinnelig kom fra.

- Det viktigste er at de som ble smittet på festene, blir sporet opp, sier han.

(NTB)

Nyhetsstudio - 50 smittet etter Oslo-fester

Nyhetsstudio - 50 smittet etter Oslo-fester

dagbladet

Trump: - Full normalisering mellom Israel og Emiratene:

Israel og Emiratene etablerer diplomatiske bånd mot at Israel lar være å annektere deler av den okkuperte Vestbredden, opplyser USAs president Donald Trump.

De forente arabiske emirater er dermed den første arabiske staten ved Persiabukta som etablerer fullstendige diplomatiske bånd med Israel. Fra før av er det kun to arabiske land, Egypt og Jordan, som har diplomatiske bånd med Israel.

Til gjengjeld innstiller Israel planen om å annektere store deler av den okkuperte Vestbredden, områder som lenge har vært ment å utgjøre en framtidig palestinsk stat.

Trumps kunngjøring kom i form av en Twitter-melding med en uttalelse fra de to landene, der de gjør avtalen kjent.

(NTB)

Kvinne reddet ut fra grotte:

Politiet i Møre og Romsdal meldte om en redningsaksjon ved Hustadvika torsdag ettermiddag. Ei kvinne i 40-åra hadde fått en skade i et bein og kom seg ikke ut på egenhånd.

- Kvinnen er inne i ei grotte. Personell fra ambulanse, lege og redningsmann fra Sea King er på plass, opplyste politiet på Twitter.

Også frivillige fra Molde Røde Kors Hjelpekorps rykket ut til den skadde kvinnen. Etter en lang og iherdig redningsaksjon kunne redningsmannskapene slå fast at alt endte godt.

Like før klokka 17.30 meldte politiet at kvinnen var i ferd med å bli fraktet ned fra fjellet på båre. Tåke i området gjorde det umulig å ta i bruk helikopter for å hente den skadde ut.

Korpsleder i Molde Røde Kors Hjelpekorps, Bjarne Midttømme, sier til Dagbladet at redningsaksjonen var vellykket. Det var imidlertid en stor innsats som ble lagt ned, ettersom de ikke kunne få bistand fra helikopter.

- Vi måtte bære den skadde ut, men med godt samarbeid fra alle involverte gikk det bra, sier Midttømme.

Foto: Ole Jan Tønnesen / Molde Røde Kors

Tiltalt for å ha skutt mann i leggen:

To menn er tiltalt for kroppsskade etter at en mann i 20-årene i mai i år ble skutt i leggen utenfor Åsen skole i Lørenskog.

Politiet fikk melding om at det var hørt høye smell ved Åsen skole klokken 19.36 26. mai i år.

Etter en stund fant de en mann i 20-årene som var skutt i leggen. Senere ble to unge menn innhentet av en hundepatrulje etter å ha forsøkt å stikke av.

Nå er en mann i slutten av tenårene og en mann i begynnelsen av 20-årene tiltalt i saken. Den yngste av de to er tiltalt for å ha avfyrt skuddet som traff mannen.

I tillegg er begge tiltalt for trusler mot mannen. Ifølge tiltalen rettet mannen i slutten av tenårene den ladde pistolen mot hodet til den fornærmede, mens den andre mannen holdt utkikk.

Rettssaken mot de to tiltalte starter i Oslo tingrett torsdag i neste uke.

(NTB)

Boligbrann ute av kontroll:

Politiet melder om en brann i en privatbolig i Vikersund. Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et rekkehus.

- Boligen skal være overtent. Foreløpig ikke oversikt over alle beboere. Brannvesenet har iverksatt slukningsarbeid, skriver politiet.

Ifølge politiet er det 18 personer som er bosatt i rekkehuset. To er sendt til sykehus etter å ha pustet inn røyk.

Brann på anleggsområde:

Øst politidistrikt melder om en brann ved Skårer i Lørenskog. Brannen skal være på et anleggsområde. Det er startet evakuering av boliger i nærheten, og opprettet sikkerhetsavstand på 300 meter.

- Det brenner på et anleggsområde som er i ferd med å sprenges ut. Vi jobber nå med å få fjernet mattene med ei gravemaskin. Det er også usikkert om det er noe sprengstoff igjen på området, sier operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart hvilke farer dette medfører. Det er likevel satt i gang evakuering av de nærmeste boligene. Beboerne blir fraktet til Rasta skole.

Det er også en barnehage i nærområdet. Barna her skal være trygge, og blir tatt vare på, opplyser politiet.

- Nødetatene er på stedet. Mye svart røyk som blåser vestover. Politiet ber folk holde avstand til røyken samt vindu og dører lukket, skriver politiet på Twitter.

Ifølge lokalavisa Romerikes Blad produserer bedriften på stedet skytematter. Politiet ber folk holde avstand og holde vinduer og dører lukket.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.