Annonse

Nyhetsstudio

Giske-saken: Sofie (27) melder VG til PFU
OPPVASK: VG la 27. mars fram en rapport om saken, der de tok kraftig selvkritikk. Her sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Giske-saken: Sofie (27) melder VG til PFU

Sofie (27), som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i februar, melder VG til Pressens faglige utvalg PFU. Det står i klagen, som er sendt i dag.

- Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG. Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, uttaler Sofie i klagen.

Det var allerede i april klart at 27-åringen aktet å melde avisa til presseorganet.

- Det er i dag igangsatt full klagebehandling. Klagen er dermed oversendt VG, skriver utvalget i innledningen.

Dansen, og ikke minst videoen av den, ble foranledningen til at Giskes comeback i Arbeiderpartiet ble stoppet, etter en bekymringsmelding fra en aktør i Fagforbundet om episoden.

Sofie mener seg utilbørlig sitert av VG, som på sin side har gått opp saken og tatt kraftig selvkritikk, samt beklaget behandlingen av henne. Internt har journalistene bak den første artikkelen enten blitt pålagt permisjon eller blitt omplassert.

27. mars la VG fram sin egen rapport om saken. De konkluderer med at de sviktet i håndteringen av Sofie som intervjuobjekt, men finner heller ikke grunnlag for å si at journalist Lars Joakim Skarvøy bevisst fabrikkerte utsagnet om at «det ble litt mye» av Giske den aktuelle kvelden.

Sofie uttaler i klagen at hun er brukt av VG og Fagforbundet «til fordel for et politisk spill jeg aldri ville ta del i».

VGs sjefredaktør Gard Steiro skriver i en kommentar til Dagbladet:

- Det er bra at Sofie bringer saken inn for PFU. Nå skal vi sette oss grundig inn i klagen og sende vårt tilsvar på normal måte. VG har allerede erkjent at det er gjort feil både før og etter publisering. Vi har uten forbehold beklaget overfor Sofie, Trond Giske og andre impliserte.

Annonse

E6 stengt mot Moss

E6 Solbergkrysset er stengt i retning Moss, på grunn av flere vogntog med stans.

Det skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

- Politiet er underveis og bilberging er bestilt.

Annonse

Minst 25 arrestert i Tyskland - skal ha planlagt statskupp

Onsdag morgen har det tyske føderale kriminalpolitiet BKA og spesialenheter slått til mot en rekke adresser tilknyttet den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen.

Det melder flere tyske aviser, blant annet storavisa Bild.

Annonse

Forsinkelser på Drammen- og Askerbanen

Det er forsinkelser i morgentrafikken på Drammen- og Askerbanen grunnet en signalfeil ved Lysaker stasjon.

Det er usikkert hvor lang tid det vil ta å rette feilen, skriver Bane Nor på sine nettsider.

De berørte linjene er Vy Regiontog Oslo S - Bergen, FLY2, Go-Ahead Regiontog Oslo S - Stavanger S, L1, L12, L13, L14 Asker - Kongsvinger, L2, R10 og R11.

(NTB)

Annonse

Frontkollisjon i Oslo - ukjent skadeomfang

Nødetatene er på vei til Ekeberg i Oslo etter en trafikkulykke mellom to biler.

De har frontkollidert, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Skadeomfanget er ukjent.